iPeruc.cz

Internetový magazín nejen o Peruci

Odkazy

FACEBOOK
Mirek Blažek
Perucké stránky

PLAZÍKOVY FOTO GALERIE
Rajče
Rajče02
(doprovodná a starší alba)
Rajče historie
(přemístěná stará alba)
YouTube

Rajče FK Peruc

ZDŠ Třebenice 1963

ZDŠ Peruc 1963

Kulturní akce

Galerie u Plazíka Peruc
Zajímavosti kolem nás
Josef Skip Holota
30. 3. - 23. 6. 2024
Výstava fotografií z okolí Plzeňského a Ústeckého kraje.
Otevřeno so, ne, sv od 10 do 17 hod.
PLAKÁTEK

Ohlédnutí 2008 - 2023
M. P. Blažek

Peruc
Muzeum české vesnice

13.4. - 28.10.2024

Výstava fotografií  M. P. Blažka - výběr z posledních třech výstav v Galerii u Plazíka a dalších fotoprací
.
PLAKÁTEK

Jako zrcadlo
Kateřina Nováková
Peruc
Galerie U kozorožce

20.4. - 28.10.2024

Galerie U kozorožce a autorka si vás dovolují pozvat na výstavu obrazů.

PLAKÁTEK

Prázdniny s broučkem
Kino Peruc
Pátek 26.4.2024
19.00 hod.

Komedie / Kdo by někdy nechtěl vyrazit na rodinou dovolenou krásným červeným karavanem po dědovi? Bára Poláková coby dobrodružná máma dvou dětí a nadšená food blogerka, řekne této výzvě ano. Její manžel, kterého si zahrál Lukáš Příkazký, dobrodružné nadšení ani trochu nesdílí. Ale když máme vedle sebe někoho, koho máme rádi, je úplně jedno, kde zrovna jsme. Celá rodina proto nakonec vyrazí na letní dovolenou k moři obytňákem. / Česko / 2023 / délka: 87 min.
Přístupný

V
stupné 100 Kč

NEVĚRA PRO DVA
Kino Peruc
Úterý 21.5..2024
18.00 hod.

Koštičtí divadelníci vás zvou na komedii L. Albauma a D. Jacobse.
V
stupné dobrovolné
PLAKÁTEK

Za Dubem
Peruc
KAVÁRNA
Otevřena od 27.4. do 29.9.2024 v sobotu a neděli od 13 do 18 hodin.
UBYTOVÁNÍ

Celoročně
Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny
mob. 777 066 738
PLAKÁTEK

Muzeum české vesnice
Peruc - zámecký park

Informační středisko
13.4. - 28.10.2024
Otevřeno: úterý - neděle 10:00 - 12:00
a 12:30 - 16:30 hodin
V říjnu je otevřeno pouze o víkendech.

Vstupné dospělí 40 Kč,
děti od 6 do 15 let a senioři 30 Kč
Tradiční výstavní prostory doplněné o výstavu v podkroví.
PLAKÁTEK

Zámek Pátek
Pátek nad Ohří

Otevřeno pátky,
soboty, neděle, svátky
10 - 16 hodin
tel. 731 005 123

Zámek Pátek 

Zámek Peruc
sezona skončila
tel. 602 728 422
Zámek Peruc  

Pamětní síň
Emila Filly

Peruc

- zámecký park
Do odvolání uzavřena.
 

Hudba ve Smolnici
Smolnice
PLAKÁTEK 2024

 
You are here: Hlavní strana arrow Z Galerie u Plazíka arrow Ohlédnutí za lednem 2024
Ohlédnutí za lednem 2024
Napsal Plazík st.   
Sobota, 03 únor 2024
Tak nám začal další, tentokráte sudý rok. V poslední době mám ty měsíce klidnější, za kulturou i na vycházky chodím střídmě. Přesto doma pořád nesedím.

Active Image Snad je zbytečné psát, kam jsme vyrazili o Nový rok. Neoficiálně po dvacáté, oficiálně 17. ročník pochodu na Krásnou vyhlídku na Peruci vyšel o Nový rok od Tyršova cvičiště. K cíli s občerstvením přišli i další od Stradonky a z Černochova. (Šlo nás tak ke stovce.) Cesta bez sněhu, jen lehce mokrá. Letos mi doprovodil syn a zvládl jsem to tam i zpět. Samozřejmě jsme se navzájem s kamarády pozdravili a prohodili pár slov. I to je cílem pochodu.
Novoroční vycházka
Active Image Letošní Leden u nás na Peruci byl po vánoční oblevě nejdříve téměř jarní a sluníčko mne vytáhlo 3. 1. na krátkou vycházku..(bez hole 2km/50min.). Polovina měsíce byla bílá, slunečná. V pátek 19. 1. se venku se na sluníčku sníh jen třpytil. 40 minut pohybu při úklidu sněhu neškodilo a ve sněhu na dvoře byly zajímavé stopy (kočky a kuna). 20. jsem si vyšel za lednovým sluncem na Makala a do horní Peruce (1,5 hod cca. 3,4 km). Závěr měsíce bal opět bez sněhu s občasným sluníčkem a já se 27. prošel od Boženy k Oldřichovi.
Leden na Peruci
Active Image Jako každoročně na mne nezapomněly děti z Lesního klubu Kořínek. Před polednem 5. 1. mne navštívilo 9 králů i ten černý vzadu. Moc milé a příjemné, vždy je rád vidím a občas zajdu za nimi i do Karhance.
V sobotu 13. jsem zajel do Piva ZLoun na lounský letňák, kde Kozorohové slavili svá výročí a zejména kamarádka Eva své kulatiny. A přišlo jí zahrát neskutečné množství lounských kapel, muzikantů a zpěváků. Skvělý večer v prima partě s bezva muzikou. Tak ještě jednou vše NEJ...
Kozoroží oslava
16. ledna jsem jako každý rok vzpomněl na smutné výročí. Bylo nám tenkrát dvacet.... Uplynulo již 55 let a odkaz Jana Palacha žije. Moje vzpomínka na leden 1969 ZDE
.
Za kulturou chodím rád. S dcerou a Jardou jsme navštívili v Ústí úžasný koncert legendy - Glenn Miller orchestra. V úterý 16. večer skvělý zažitek v ústeckém kulturáku. Neskutečný "nářez" Active Image špičkového swingu! 5 saxofonů (klarinetů), 4 pozouny, 4 trubky, basa, bubny, šéf u klavíru a samozřejmě skvělá zpěvačka, které dělali sbory členové kapely.
V sobotu 20. zahráli Zase spolu v lounském Skáldu. Pohodový večerní koncert kamarádů, zakafónoval si i syn. Zaznělo vše od country, přes blues až po rock.
V pondělí 22. připravila perucká knihovna ve spolupráci s Lesním klubem Kořínek další Deskohraní, kterého se zúčastnilo asi 10 dětí a 7 dospělých. Společně si vyhráli a poznali i nové hry. Velký dík milé knihovnici a její kamarádce za takové akce.
Za lednovou kulturou
O chystaném návratu hodin na perucký kostel napsali ve druhé polovině ledna noviny Zblízka ZDE  i Žatecký deník ZDE .
V MF iDnes se objevila další skvělá zpráva pro Peruc - Síň Emila Filly na zámku v Peruci se otevře letos v létě. Již se těšíme.

25. ledna 2024 zemřela maminka mých dětí. Rozloučili jsme se s ní za přítomnosti rodiny a desítek známých v úterý 30. 1. v Lounech. Budeme vzpomínat...

Active Image Potřebovali jsme se se synem trochu uvolnit z těch těžkých posledních dnů. Gott revival psychedelic-punk v Pivo ZLoun byl dobrým řešením. Pokračovala pivovarská kapela Zadarmo drahý a prvou píseň (Nebeská brána) věnovali bubeníkově mamince. Moc milé, ale smutné...
Gott revival v Lounech
Poslední den v Lednu jsme se synem zajeli na kontrolu oka po operaci na kliniku v Horních Počernicích, oko je po operaci OK. Bude se ještě chvíli hojit, ale vidí. Na kontrolu pro jistotu až za rok.
A pokračujeme v nejkratším (letos o jeden den delším), měsíci únoru...
 
< Předch.   Další >

Kalendář

Kalendář

Ukliďme Česko

Info weby

InfoČesko.cz-Projekt cestovního ruchu o České republice. Poznávání, aktivní dovolená a relaxace. Ubytování, zajímavosti, lyžování...

Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR 

WebArchiv

Tyto stránky jsou pravidelně archivovány Národní knihovnou ČR. Více najdete zde