iPeruc.cz

Internetový magazín nejen o Peruci

Odkazy

FACEBOOK
Mirek Blažek
Perucké stránky

PLAZÍKOVY FOTO GALERIE
Rajče
Rajče02
(doprovodná a starší alba)
Rajče historie
(přemístěná stará alba)
YouTube

Rajče FK Peruc

ZDŠ Třebenice 1963

ZDŠ Peruc 1963

Kulturní akce

Galerie u Plazíka Peruc
Zajímavosti kolem nás
Josef Skip Holota
30. 3. - 23. 6. 2024
Výstava fotografií z okolí Plzeňského a Ústeckého kraje.
Otevřeno so, ne, sv od 10 do 17 hod.
PLAKÁTEK

Ohlédnutí 2008 - 2023
M. P. Blažek

Peruc
Muzeum české vesnice

13.4. - 28.10.2024

Výstava fotografií  M. P. Blažka - výběr z posledních třech výstav v Galerii u Plazíka a dalších fotoprací
.
PLAKÁTEK

Jako zrcadlo
Kateřina Nováková
Peruc
Galerie U kozorožce

20.4. - 28.10.2024

Galerie U kozorožce a autorka si vás dovolují pozvat na výstavu obrazů.

PLAKÁTEK

Prázdniny s broučkem
Kino Peruc
Pátek 26.4.2024
19.00 hod.

Komedie / Kdo by někdy nechtěl vyrazit na rodinou dovolenou krásným červeným karavanem po dědovi? Bára Poláková coby dobrodružná máma dvou dětí a nadšená food blogerka, řekne této výzvě ano. Její manžel, kterého si zahrál Lukáš Příkazký, dobrodružné nadšení ani trochu nesdílí. Ale když máme vedle sebe někoho, koho máme rádi, je úplně jedno, kde zrovna jsme. Celá rodina proto nakonec vyrazí na letní dovolenou k moři obytňákem. / Česko / 2023 / délka: 87 min.
Přístupný

V
stupné 100 Kč

NEVĚRA PRO DVA
Kino Peruc
Úterý 21.5..2024
18.00 hod.

Koštičtí divadelníci vás zvou na komedii L. Albauma a D. Jacobse.
V
stupné dobrovolné
PLAKÁTEK

Za Dubem
Peruc
KAVÁRNA
Otevřena od 27.4. do 29.9.2024 v sobotu a neděli od 13 do 18 hodin.
UBYTOVÁNÍ

Celoročně
Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny
mob. 777 066 738
PLAKÁTEK

Muzeum české vesnice
Peruc - zámecký park

Informační středisko
13.4. - 28.10.2024
Otevřeno: úterý - neděle 10:00 - 12:00
a 12:30 - 16:30 hodin
V říjnu je otevřeno pouze o víkendech.

Vstupné dospělí 40 Kč,
děti od 6 do 15 let a senioři 30 Kč
Tradiční výstavní prostory doplněné o výstavu v podkroví.
PLAKÁTEK

Zámek Pátek
Pátek nad Ohří

Otevřeno pátky,
soboty, neděle, svátky
10 - 16 hodin
tel. 731 005 123

Zámek Pátek 

Zámek Peruc
sezona skončila
tel. 602 728 422
Zámek Peruc  

Pamětní síň
Emila Filly

Peruc

- zámecký park
Do odvolání uzavřena.
 

Hudba ve Smolnici
Smolnice
PLAKÁTEK 2024

 
You are here: Hlavní strana arrow Z Galerie u Plazíka arrow Ohlédnutí za srpnem 2023
Ohlédnutí za srpnem 2023
Napsal Plazík st.   
Středa, 06 září 2023
Tentokráte se ohlížím o pár dní později, pořád se něco děje. A to nemám samozřejmě zpracované soustředění našeho sboru, ani nedělní vernisáž mé výstavy v GuP.

Active Image Ve čtvrtek 3. jsem provedl po Peruci tábor V Pohybu v kempu, který pořádala moji vnučka Péťa. Prošli jsme centrum, dlouho pobyli v muzeu nad zajímavými exponáty a skončili dole u Oldřichova dubu. Dětem se prý procházka (i s mými pravnoučaty) líbila.
Active Image V pátek jsem zajel do lounského CClubu (Caramel) na další příjemný a pohodový hudební večer nezávislé lounské kultury. Rozjezd s vynikající bílinskou funk-rockovou kapelou Blacula a ve druhé půli perfektní rockoví Louňáci Red Hot čili Pepa. Vezměme i další koncerty v srpnu. Po polovině měsíce přijel z Jirkova kamarád Martin Jáchym se svojí novou kapelou. Active Image Kouzelník s kytarou je úžasný. Poté zahráli lounští mladí Funkus. Terasa CClubu byla vždy přeplněná, Louňáci na muziku nezanevřeli.
V polovině měsíce jsem se ještě podíval na folk & country scénu lounských slavností, kde vystoupili Miroslav Paleček, Bag of Potatoes, Pacifik a Průvan. Příjemné odpoledne s "jinou" hudbou, kterou mám taky rád.
Pátky v CClubu

V neděli jsem to prošvihl! Jel jsem do Telec na vernisáž a ona byla v sobotu. Vyšel jsem si ještě k Bažantnici. Padlý strom na pěšině k Vyhlídce byl již odstraněn a já se se zadní Ořechovky podíval na Peruc po dešti.
Active Image V úterý příjemných 21°C, mírný větřík, bez deště a tak jsem s hůlkou vyšel na náročnější vycházku (dříve jen takové malé vyběhnutí). K Oldřichovi, na Konvalinskou, ale hned uhnul k Vyšákům. U Malého se podíval do tváře naší Sfingy, vstoupil na Velký Vyšák, protáhl se pod skálu k lavičce. Pak sešup dolů k potoku (u kempu) a přes silnici u hotelu na Šlepku a výstup zpět domů. Ufff...
Active Image V prvé polovině srpna často pršelo. Řekl bych, že to co u nás napršelo v těch dnech, nenapršelo za poslední 2 roky. A dle svých pocitů bych řekl, že letošní léto (až na 14 horkých červencových dnů) je ze desetiletí nejchladnější. Nepamatuji, že bych si musel v srpnu přitápět ve studené koupelně a večer si k počítači brát teplé ponožky. V domečku mám pořád zimu.
Po několika letech byl obnoven 4. panel Naučné stezky Perucko u muzea. Jak se vám líbí nový vzhled informační tabule? Mnoho dalších je v havarijním stavu a já věřím, že je vedení městysu příští rok obnoví. Rád pomohu s tvorbou nových panelů.
V noci 11. jsem chtěl zachytit nějakou letící hvězdu. Udělal jsem 46 snímků po 30s, ale žádná Perseida neletěla. Ale překvapilo mně, kolik hvězd je nade mnou. Okem jsem jich viděl tak 5%. A také to, jak za půl minuty hvězdy popojdou (spíš my se pootočíme)
Perucké procházky

V neděli 13. jsem si zašel po delší době na perucký fotbal. Utkání dvou rozdílných poločasů (0:3 - 5:1) byl dobrý. Fotbalová sezona začíná a já zase budu uveřejňovat reporty od Honzy L. na Peruckých stránkách, v oddílu Fotbal na Peruci .

Foto z utkání

Active Image Ve čtvrtek 17. navštívily moji galerii děti z příměstského tábora při Lesním klubu Kořínek Peruc. Jsou mými pravidelnými návštěvníky, a ač malí, chytří a zvídaví. Vzpomínkovou výstavu na Ludvíka stihli na poslední chvíli, já již plně připravoval svoji jubilejní prezentaci. Nečekaně jsem ji měl nainstalovanou 5 dnů před vernisáží.
20. srpna jsem s naším sborem Senior Melody zmizel na týden na jižní Moravu. Vše ještě zpracovávám, až bude hotovo, dám sem odkaz na článek s fotkami. Vrátili jsme se večer v sobotu 26.
Sbor na Slovácku

Active Image V pondělí 28. poprvé přijeli montéři na instalaci objednané fotovoltaiky. I přes zdržení deštěm byly panely v úterý na střeše. Se synem jsme ve středu připravili další cesty pro pokládku vedení. Ještě nás čeká mnoho práce...

 
< Předch.   Další >

Kalendář

Kalendář

Ukliďme Česko

Info weby

InfoČesko.cz-Projekt cestovního ruchu o České republice. Poznávání, aktivní dovolená a relaxace. Ubytování, zajímavosti, lyžování...

Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR 

WebArchiv

Tyto stránky jsou pravidelně archivovány Národní knihovnou ČR. Více najdete zde