iPeruc.cz

Internetový magazín nejen o Peruci

Odkazy

FACEBOOK
Mirek Blažek
Perucké stránky

PLAZÍKOVY FOTO GALERIE
Rajče
Rajče02
(doprovodná a starší alba)
Rajče historie
(přemístěná stará alba)
YouTube

Rajče FK Peruc

ZDŠ Třebenice 1963

ZDŠ Peruc 1963

Kulturní akce

Galerie u Plazíka Peruc
Zajímavosti kolem nás
Josef Skip Holota
30. 3. - 23. 6. 2024
Výstava fotografií z okolí Plzeňského a Ústeckého kraje.
Otevřeno so, ne, sv od 10 do 17 hod.
PLAKÁTEK

Ohlédnutí 2008 - 2023
M. P. Blažek

Peruc
Muzeum české vesnice

13.4. - 28.10.2024

Výstava fotografií  M. P. Blažka - výběr z posledních třech výstav v Galerii u Plazíka a dalších fotoprací
.
PLAKÁTEK

Gump – jsme dvojka
Kino Peruc
Pátek 19.4.2024
19.00 hod.

Rodinný / Dobrodružný / Nová Gumpova cesta začne přesně tam, kde ta předchozí skončila. Se svým milovaným Béďou Kozím Bobkem projde hlavní zvířecí hrdina příběhem, který už jim dávno předtím napsaly hvězdy. A zatímco Gumpův první příběh byl smutnější, v jeho volném pokračování s názvem Gump – jsme dvojka se diváci mohou těšit na spoustu vtipných zvířecích scén. Vedle hlavního hrdiny se nově objeví také psí slečna Jenny, která si zahraje Gumpovu sestru Kytičku./ Česko / 2024 / délka: 86 min.
Přístupný

V
stupné 100 Kč

Jako zrcadlo
Kateřina Nováková
výstava obrazů
Peruc
Galerie U kozorožce

20.4. - 28.10.2024

Galerie U kozorožce a autorka si vás dovolují pozvat na výstavu obrazů. Výstava bude zahájena vernisáží v sobotu 20. dubna v 16 hodin
.
PLAKÁTEK

Deskovky v knihovně
Obecní knihovna
Peruc

spondělí 22.4.2024
16:30 h.
V pondělí 22.4.2024 od 16:30 se na vás těšíme Obecní knihovna Peruc a Lesní klub Kořínek.
PLAKÁTEK

Prázdniny s broučkem
Kino Peruc
Pátek 26.4.2024
19.00 hod.

Komedie / Kdo by někdy nechtěl vyrazit na rodinou dovolenou krásným červeným karavanem po dědovi? Bára Poláková coby dobrodružná máma dvou dětí a nadšená food blogerka, řekne této výzvě ano. Její manžel, kterého si zahrál Lukáš Příkazký, dobrodružné nadšení ani trochu nesdílí. Ale když máme vedle sebe někoho, koho máme rádi, je úplně jedno, kde zrovna jsme. Celá rodina proto nakonec vyrazí na letní dovolenou k moři obytňákem. / Česko / 2023 / délka: 87 min.
Přístupný

V
stupné 100 Kč

NEVĚRA PRO DVA
Kino Peruc
Úterý 21.5..2024
18.00 hod.

Koštičtí divadelníci vás zvou na komedii L. Albauma a D. Jacobse.
V
stupné dobrovolné
PLAKÁTEK

Za Dubem
Peruc
KAVÁRNA
Otevřena od 27.4. do 29.9.2024 v sobotu a neděli od 13 do 18 hodin.
UBYTOVÁNÍ

Celoročně
Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny
mob. 777 066 738
PLAKÁTEK

Muzeum české vesnice
Peruc - zámecký park

Informační středisko
13.4. - 28.10.2024
Otevřeno: úterý - neděle 10:00 - 12:00
a 12:30 - 16:30 hodin
V říjnu je otevřeno pouze o víkendech.

Vstupné dospělí 40 Kč,
děti od 6 do 15 let a senioři 30 Kč
Tradiční výstavní prostory doplněné o výstavu v podkroví.
PLAKÁTEK

Zámek Pátek
Pátek nad Ohří

Otevřeno pátky,
soboty, neděle, svátky
10 - 16 hodin
tel. 731 005 123

Zámek Pátek 

Zámek Peruc
sezona skončila
tel. 602 728 422
Zámek Peruc  

Pamětní síň
Emila Filly

Peruc

- zámecký park
Do odvolání uzavřena.
 

Hudba ve Smolnici
Smolnice
PLAKÁTEK 2024

 
You are here: Hlavní strana
Ohlédnutí za únorem 2023
Napsal Plazík st.   
Čtvrtek, 02 březen 2023
Je únor zimní, nebo jarní měsíc? Po letošku ta pravá otázka. Vždyť bylo i +15°C. A sníh žádný. Na Hromnice plně rozkvetlé sněženky. Alespoň jsme uspořili na topení.

Krásný začátek měsíce hned prvý únorový den. Úžasný koncert Z-bandu v lounském divadle. Jedinečný projekt lounských hudebníků a jejich kamarádů, zejména těch od Petržilků - 6 z 11 vystupujících má rodinné vztahy. Samozřejmě nejvíce přispěl perfektní Dominik. Jak řekl můj kamarád, výborný klavírista. "Proč hrají jen na Smolnici, v Lounech... ? Jak to že nehrají v Praze... v Las Vegas?"
Začnu s vycházkami kolem domečku. V sobotu 4. jsem si po tmavých a větrných dnech vyšel na trochu slunečnou malou vycházku k Bažantnici. 7. bylo mrazivé úterý. Angrešt vypučený, vrátka ojíněná a výhled směr kopečky ČS zamrzlý. (Krásné, ale studené.) Ve čtvrtek pod lednovým sluncem jsem si krátce vyšel na Makala. Active Image Na rozcestí jsem vzpomněl na Zátopka. Jak to říkal? "Když nemůžeš, tak přidej." Tak jsem si přidal a došel dolů na Dýbeř. Hned 10. v poledne opět vysvitlo a tak mi sluníčko vytáhlo na Vranskou a kolem nádraží. Musím ho fotit, než nám Středočeši po 150 letech vytrhají i poslední 2 koleje. V polovině měsíce byl výhled na Středohoří zamlžen, ale v dalších dnech vše silný vítr rozfoukal. V neděli 19. jsem sešel po Šlepce, kde jako každoročně kvetly trsy sněženek, k Majlantům. I ty 2 km daly zabrat. Poslední únorový den, opět slunečný, jsem vyšel na Hajka. Chtěl jsem se otočit až nad bývalým vechtrem, ale únava mne obrátila u třešňovky dolů přes silnici a pěšinou zpět domů.
Všechny fotky z vycházek v albu Toulky kolem. Toulky kolem.
Od začátku měsíce již připravujeme prvou letošní výstavu v perucké Galerii u Plazíka, na které se představí autorka Jitka Pazderová se svými postřehy mobilem.  Vernisáž proběhne 4. března 2023, výstava bude přístupná do konce dubna.
Poprvé mobilem
11. února jsem ve článku vzpomněl na naši maminku, uplynulo 20 let od jejího odchodu. Vzpomínka.
Active Image Active Image Tu sobotu jsem prožil s rodinou mé sestry, na jejich statku byla tradiční velká zabíjačka. Obojí výborné, jak setkání s mnoha příbuznými i známými, tak výrobky z pašíků. Domluvili jsme se a ve středu navštívili našeho bráchu, o kterého se stará jeho dcera ve vesničce u Slaného. Patří ji za to velké uznání.
Active Image Ve čtvrtek 16. jsem dobře udělal, když jsem vyjel za kulturou. V Postoloprtech představení dle mého gusta, pravdivý příběh o mnohých z nás s výbornou muzikou "V DEŠTI" v podání Dobře naladěného divadla z Prahy. Paráda. A poté jsem stihl část vystoupení mé oblíbené Berušky s Vadaskou. Pohodička, prima muzika a navíc mnoho kamarádů. Dokonce i z Lovosic.
V dešti
Active Image V sobotu mne pozvala dcera do Dobroměřic na výborný oběd. A také na společné odpoledne s mými pravnoučaty Adamem, Karolínkou a Jarouškem. Dětský pokojíček byl plný jezdících vláčků. Opět musím opakovat, jsou to nezapomenutelné chvíle prožité s malými pokračovateli naší rodiny.
V úterý 21. jsem se odhodlal po 4 měsících sán vyjet do pražských galerií. Prvé zastavení v Národním muzeu Czech Press Photo 2022. Tuto soutěžní přehlídku navštěvuji již dlouhá desetiletí. Jsou zde pěkné sportovní fotografie a portréty a samozřejmě mnoho snímků zachycující běsnění Rusů na Ukrajině. Tradiční návštěva v Leice, kde jsem "prošvihl" minulou výstavu. Tentokráte jsem stihl těsně před koncem výstavu Dobře utajené fotografie autora Gustava Aulehla. Mám moc rád tyto černobílé fotografie z dob našeho mládí a dospělosti. V Perlové dolů do Artinboxu na výtvarno Jitky a Květy Válových z Kladna (100 let), obrazy George Radojčiče a prodejní ART SALON. Měl jsem další plány, ale únava mi poslala po 3 hodinách domů.
Do galerií, Praha
Active Image Původně jsem s tím nepočítal, ale nakonec jsem v sobotu jel do Stradonic na tradiční masopust. Vždyť tam opět byla má pravnoučata, převlečená za Kuchaře, Červenou karkulku a čertíka. Stavili jsme se u babičky mých vnuček a šli ještě kousek ke Dvořákům. Průvod měl před sebou ještě velkou část cesty, my však jeli domů - pro děti i mne to bylo vyčerpávající.
Active Image Při nedělní bohoslužbě v kapli M. J. Husa na Peruci jsme se loučili se sestrou farářkou ThDr. Helenou Smolovou, Th.D. která ukončila svoji pastorační službu v NO CČSH v Lounech i na Peruci. Za 18 let v Lounech a v posledních letech na Peruci byla velkou oporou v těchto Náboženských obcích Husitské církve. Přijel i náš bývalý bratr farář Ivo Šimůnek. Přejeme sestře Heleně spokojenost a požehnání v jejím dalším soukromém i profesním žití.
Únor končil teplým, slunečným počasím, jak jsem psal v úvodu, zima, nebo jaro?

 
< Předch.   Další >

Kalendář

Kalendář

Partners+

paralet
-----
dobroděj
-----
denik
-----
Hnutí Jsme PRO!
-----
Rozhlas Peruc
Městys Peruc

Doporučujeme

Kultura a sport -
Kalendář kulturních a sportovních akcí městyse Peruc naleznete 
na rok 2024
ZDE  

Za Dubem - Usedlost Za Dubem poskytuje ubytování v celkové kapacitě 11 lůžek. Romantické prostředí, veškeré vybavení, zajímavé okolí. Více najdete zde

Cyklotrasa Peruc, Agropenzion Hájenka, Louny
-
Projížďka po cyklotrase z Peruce až do Loun na pěkném videu je zde

Knihovna Peruc - Obecní knihovna ZDE

 

KVÍTEK - lounský pěvecký sbor najdete zde

 

Železniční muzeum Zlonice - Zážitek pro děti i dospělé, kteří mají radi vláčky. zde

Pivovar Antoš Slaný - Pro vás, kteří mají rádi skutečné pivo a dobré jídlo.
Zavítejte  sem

Libochovické listy zde

GALERIE

Active Image

Active Image

V Galerii u Plazíka
-----------------------------------
Připravujeme
sezonu 2024:

30.3. - 23.6.
Josef Skip Holota 
"Zajímavosti kolem nás"
29.6. - 25.8.
Veru Králik
"Rok v Praze a na cestách"
(vernisáž 30.6.)
31.8. - 28.10.
Radek Kučera
Lounská sojka

Počasí

Ukliďme Česko

Info weby

InfoČesko.cz-Projekt cestovního ruchu o České republice. Poznávání, aktivní dovolená a relaxace. Ubytování, zajímavosti, lyžování...

Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR 

WebArchiv

Tyto stránky jsou pravidelně archivovány Národní knihovnou ČR. Více najdete zde

Top List

TOPlist

Statistiky

Přístupů: 35816133

Kdo je zde?

64 hosté