iPeruc.cz

Internetový magazín nejen o Peruci

Odkazy

FACEBOOK
Mirek Blažek
Perucké stránky

PLAZÍKOVY FOTO GALERIE
Rajče
Rajče02
(doprovodná a starší alba)
Rajče historie
(přemístěná stará alba)
YouTube

Rajče FK Peruc

ZDŠ Třebenice 1963

ZDŠ Peruc 1963

Kulturní akce

Galerie u Plazíka Peruc
OD ZEMĚ K NEBESŮM
příroda a architektura

Radek Kučea
Peruc
Galerie u Plazíka

31. 8. - 3. 11. 2024
Výstava fotografií lounského autora, který si zamiloval pohled na svět skrz hledáček fotoaparátu.
Vernisáž výstavy 31. 8. 2024 v 15 hod.
Otevřeno so, ne, sv od 10 do 17 hod.
PLAKÁTEK

Ohlédnutí 2008 - 2023
M. P. Blažek

Peruc
Muzeum české vesnice

13.4. - 28.10.2024

Výstava fotografií  M. P. Blažka - výběr z posledních třech výstav v Galerii u Plazíka a dalších fotoprací
.
PLAKÁTEK

Jako zrcadlo
Kateřina Nováková
Peruc
Galerie U kozorožce

20.4. - 28.10.2024

Galerie U kozorožce a autorka si vás dovolují pozvat na výstavu obrazů.

PLAKÁTEK

Josef Dvořák
a Marie Formáčková
kino Peruc
Pátek 8. 11. 2024
19 hod.

Zábavná talk show
Vstupné 150 Kč
PLAKÁTEK

Herní odpoledne
s deskovkami

Peruc - knihovna
11.11.2024
16:30 - 18:00 hod.

Příjemný odpoledne u deskových a karetních her.
PLAKÁTEK

Vánoční tvoření
Peruc - knihovna
16.11.2024
14:00 hod.

Knihovna a R&DF vás zvou na tvoření vánočních ozdob, svícnů, dekorací a dalšího.
PLAKÁTEK

Recykliteratura
Města a obce čtou

Peruc - knihovna
2.12.2024
17:00 hod.

Kreativní dílna s lektorkou Karolínou Homonai.
PLAKÁTEK

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Kino Peruc

Světýlka
Pátek 25. 10. 2024
19:00 hod.

Světýlka jsou přesně a citlivě poskládanou mozaikou rozhodujícího dne v životě dítěte, který boří dětské jistoty a říká – jsi člověk ohrožený samotou. Ty a tví lidé, každý z nich. Právě do takového letního dne se Amálka probudí, do světa, který dosud nic neohrožovalo a který sdílí s kocourem, rodiči, dědou a babičkou. A měl by být den s drobnými zádrhely a drobnými radostmi jako každý jiný. Ale nebude. Odněkud se tu vzal nepokoj, který trucuje a nechce si hrát. Drama / Česko, Slovensko, 2024, 78 min.
Mládeži přístupný

Vstupné 100 Kč

_:_:_:_:_

Za Dubem
Peruc
KAVÁRNA
Serzona skončila.
UBYTOVÁNÍ

Celoročně
Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny
mob. 777 066 738
PLAKÁTEK

Muzeum české vesnice
Peruc - zámecký park

Informační středisko
13.4. - 28.10.2024
Otevřeno: úterý - neděle 10:00 - 12:00
a 12:30 - 16:30 hodin
V říjnu je otevřeno pouze o víkendech.

Vstupné dospělí 40 Kč,
děti od 6 do 15 let a senioři 30 Kč
Tradiční výstavní prostory doplněné o výstavu v podkroví.
PLAKÁTEK

Zámek Pátek
Pátek nad Ohří

Otevřeno pátky,
soboty, neděle, svátky
10 - 16 hodin
tel. 731 005 123

Zámek Pátek 

Zámek Peruc
sezona skončila
tel. 602 728 422
Zámek Peruc  

Pamětní síň
Emila Filly

Peruc

- zámecký park
Otevřena v sezóně
červen - září, úterý - neděle 10.00 - 18.00 h.,
květen a říjen, pátek - neděle 10.00 - 18.00 h.
 
PLAKÁTEK

Hudba ve Smolnici
Smolnice
PLAKÁTEK 2024

 

 
You are here: Hlavní strana arrow Kultura arrow 18. Antikotel 2022
18. Antikotel 2022
Napsal Plazík st.   
Úterý, 07 červen 2022

V květnu se musí na lounské Bahno, kde již mnoho roků probíhá festival Antikotel - přehlídka lounských kapel s hosty. I já opět letos vyrazil.

Pořadatelé ohlásili plnoletost  Antikotle, oficiálně se letos konal již 18. ročník. Jak to letí, je to nedávno, co 10. ročníkem skončil Lounský kotel a tehdejší mládí se prosadilo Antikotlem. Jen pro zajímavost, ZDE je reportáž a fotky z roku 2004 - roku dvou kotlů.
V pátek 27. 5. 2022 jsem vyjel z Peruce a v 17 hodin již stál na betonu Bahna. Na podiu se již připravovala prvá kapela, nezvykle The Rohotoče, kteří většinou program zakončují v téměř ranních hodinách. Drsně punková kapela přátelských muzikantů hraje své písničky, jejichž text klasicky Nádor u mikrofonu čte a rozhazuje. Fajn rozjezd. Na menším Active Image podiu se připravila lounská studentská kapela dvou bratrů Diference s klávesami a nově s Mikim u kafónu. Je fajn, že se v Lounech objevují mladé kapely a tato hraje pro místní i trochu jinou muziku. Držím palce. A já věřím, že mladí muzikanti zde budou i do budoucna, vždyť pod pódiem se to hemžilo i předškolními mrňousi.
Pomalu se rozjížděl i program ve velkém stanu - elektro scéna, plná barevných efektů. Večer se tam i zpívalo, třeba známá nevidomá zpěvačka Blanka. Ale to již začali hrát původně tejničtí kluci s Jinánkem u mikrofonu, kapela Refreš. Hrají již 8 let a po změně basáka vyměnili i Kubu za bicími. Kapela dokáže hrát na malých akcích i na zábavách. Příjemná muzika. Tradičně jezdí na Bahno muzikanti z Kryr, tentokráte s kapelou K.U.T.U.B. a alternativní muzikou se skvělou hráčkou na akordeon. Jo, byli dobří.
Antikotel_I.
Na Antikotli nikdy nechyběl Voytus se svými uskupeními. Již pár let to jsou Flower Cover. Jejich hudba, vycházející z klasického světového rocku, je skvěle propracovaná a Jirka u mikrofonu jedinečnej. Návštěvníci na Bahně přibyli, mnozí sem přišli za hostem festivalu Xavierem Baumaxou. A ten na menším podiu své příznivce, Active Image ani ostatní nezklamal. Jeho texty jsou vždy pěkné a aktuální. Bahno ožilo.
A po Baumaxovi další lákadlo, nestor lounské scény, kapela Paralet. Vždyť základ kapely je již od začátku 90. let, vlastní Paralet (s nějakou tou obměnou muzikantů) hraje od roku 1996. A místní je mají rádi a dokážou se při jejich písničkách řádně uvolnit. Po Paraletu divočejší muzika, alternativní metal v podání původně hřivické kapely Deaken s houslemi a skvělou zpěvačkou. Byli pěkně divocí.
Antikotel II.
A tím pro mne pátek skončil, přeci jen ta 8. desítka, kterou jedu znamená únavu, a hlavně nohy nechtějí nést. Ale pro vytrvalce ještě byli připraveni Najust a prý vynikající Basscoffe.


V sobotu po obědě jsem zamířil zpět na pokračování Antikotle, kolem poledne vlastně Antikotlíšek. Již od 11 hodin velká zábava a soutěže pro děti v rázu Pána prstenů (neznám?). Byly připraveny tvořivé dílny, tetování, kadeřnice... děti se vyřádily.
Active Image Na malém podiu se před 15. hodinou připravil lounský písničkář Matouš plus dva (Fulda a Houdič). Prý jedno z prvých veřejných vystoupení, ale moc dobé. Vida, co v Lounech máme. Velké podium bylo odpoledne věnováno doprovodným programům, kolem půl čtvrté to byl Pub quiz s otázkami o Antikotli a Lounech Ondra a Eva vše připravili skvěle. Vítězové dostali velkou a plnou igelitku. Na druhém podiu nastupovalo další lounské mládí, kapela Jazzus. Bezva! Opět jiná než "lounská" klasika se šikovnou zpěvačkou. Opět fandím mladým a ať jim hudební nadšení vydrží.
Další doprovodný program, tentokráte Cestopis s Jakubem Greschlem. Moc zajímavé, hlavně obdiv, co vše tento hendikepovaný cestovatel již na naší zemi viděl a nad jeho energií, vše zorganizovat. Rychle na druhou stranu za další lounskou klasikou, kapelou Beruška. Ta zde působí také již třetí desetiletí, v posledních dvaceti letech s lídrem "Vadaskou". Jejich blues rock vždy skvěle klape a vlastní písničky nové i starší, o Lounech i jiných tématech, posluchače baví. Posledním doprovodný programem byla Jóga Smíchu. Jeden by neřekl, že i svým ksichtíkem můžete cvičit pro své zdraví. Malá skupinka to pod vedením instruktora zvládla.
Antikotel III.
Na menším podiu se mezitím připravili pražští Boners, zamaskovaný industrial-rock. Dobří, já mám ale poslední dobou radši něco klidnějšího, nebo klasického. Active Image Divocí mohou být i místní, což dokázali svým trash-metalem Deathblower s peruckým kytaristou. Kluci se skvělým zpěvákem se vyřádili, v závěru k nim vyskočil i Modrák, jehož syn zde drhne metalovou kytaru. (Modrák = historická postava lounské scény - Modrý blesky). Musíme se trochu uklidnit a k tomu je tady Pepa Lábus & spol., kteří přijeli z Trutnova. Ano, je to ten Pepa Lábus, kterého znáte z Beat Radia, autor, původně folkař a nyní vystupující se svojí folk-rockovou formací se skvělým houslistou Petrem Bařinou. Tak ty jsem si užil.
Antikotel IV.
Setmělo se a byl čas na poděkování pořadatelům. Pavel "Habera" Kafka pozval na podium dva zástupce, Evu Hájkovou a Honzu Stehlíka, kterým přítomní bouřlivě zatleskali a oni se napili z obří placatice, kterou jim Pavel předal. Určitě všichni zaslouží velký dík.
Active Image Dále patřil večer a noc jen kapelám. Následoval Pan Demos, skoro nové seskupení, z dlouhodobě vynikajících lounských muzikantů s Kubou u mikrofonu. Jo, zde je kvalita! Padla 22. hodina a já začal být po 8 hodinách na nohou opět ubitý. Ale ještě jsem půl hodinky počkal s kapelou Olaf Olafson, psychedelickým rockem z Prahy. Hodně zajímavý, až strašidelný projekt v temnu a maskách, s rozličnými nástroji. To zde nebývá vidět. Ale jak jsem již napsal, blížila se jedenáctá noční a já ujížděl opět domů. Na vytrvalce byli ještě připraveni La´Díra, The Fail, Humus Debilitae a možná i další.
Antikotel V.
A závěr? 18. Antikotel se moc vydařil, skvělé kapely, zvuk i světla, bohatý program pro děti, upomínkové předměty, Bohoušovo občerstvení, jen... To počasí nic moc, chlad a páteční přeháňky. Možná i pro další akce v okolí moc malá návštěva a z toho problémy pořadatelů s úhradou všech nákladů. Snad se vše podaří, i s pomocí všech, kteří Antikotel milují a chtějí živé Louny, vše urovnat a my se za rok, třeba i na menším Antikotli sejdeme. Ještě jednou velký dík pořadatelům a držíme palce.

 

 
< Předch.   Další >

Kalendář

Kalendář

Ukliďme Česko

Info weby

InfoČesko.cz-Projekt cestovního ruchu o České republice. Poznávání, aktivní dovolená a relaxace. Ubytování, zajímavosti, lyžování...

Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR 

WebArchiv

Tyto stránky jsou pravidelně archivovány Národní knihovnou ČR. Více najdete zde