iPeruc.cz

Internetový magazín nejen o Peruci

Odkazy

FACEBOOK
Mirek Blažek
Perucké stránky

PLAZÍKOVY FOTO GALERIE
Rajče
Rajče02
(doprovodná a starší alba)
Rajče historie
(přemístěná stará alba)
YouTube

Rajče FK Peruc

ZDŠ Třebenice 1963

ZDŠ Peruc 1963

Kulturní akce

Galerie u Plazíka Peruc
Josef Skip Holota
Zajímavosti kolem nás

30. 3. - 23. 6. 2024
Vernisáž v sobotu 30.3.
v 15h.

Výstava fotografií z okolí Plzeňského a Ústeckého kraje.
PLAKÁTEK

A máme, co jsme chtěli
Kino Peruc
Pátek 29.3.2024
19:00 h.
Poslední den společného Československa se na silvestrovský večírek schází jedna velká federální rodina. Setkají se ještě jako bratři, rozejdou se už jako cizinci. S každou další borovičkou se zvyšuje šance, že někdo něco někomu řekne a že se něco stane... Budete nám scházet, Slováci. Hrají: Eva Holubová, Bolek Polívka... Rodinný / Drama / Komedie, Slovensko / Kanada, 2023, 100 min.
Nevhodný do 12 let
V
stupné 100 Kč

Velikonoční bohoslužba
Peruc
Sbor M. J. Husa

neděle 31.4.2024
15:00 h.
Zveme vás tímto na Velikonoční bohoslužbu do Peruce - Neděle 31/3/2024 od 15 hod. v Kapli M.J. Husa, ul. Palackého 300.
Těšíme se na Vás.
PLAKÁTEK

Vynálezce
Kino Peruc
Neděle 7.4.2024
15:30 hod.
Animovaný / Dobrodružný / Ponořte se do světa geniálního vynálezce a umělce Leonarda da Vinci. Ten přichází na královský dvůr experimentovat s lidským tělem, stavět létající stroje, obrněná vozidla a další fantastické vynálezy. Našeho superhrdinu čeká nejen napínavé dobrodružství, ale také osudové setkání s odvážnou princeznou Margaritou, se kterou hledá odpověď na tu nejdůležitější otázku. „Jaký je smysl života“? / dabing / Francie-USA / 2023 / délka: 100 min.
Přístupný

V
stupné 50 Kč

Poutníci – koncert kapely
Přes 50 let v country

Kino Peruc
Pátek 12.4.2024
19.00 hod.

Legendární bluegrass and country band dorazí s jejich oblíbenými skladbami, v rámci šňůry po Čechách a Slovensku, také na Peruc. Přijďte si s nimi zanotovat.
V
stupné 250 Kč

Slavnostní zahájení sezony
Peruc
Muzeum české vesnice

sobota 13.4.2024
10:00 h.
Městys Peruc vás zve na zahájení sezony v MČV
. Program zajístíí žáci ZŠ a zároveň bude zahájena výstava fotografií M. P. Blažka v podkroví.
PLAKÁTEK

Ohlédnutí 2008 - 2023
M. P. Blažek

Peruc
Muzeum české vesnice

13.4. - 28.10.2024

Výstava fotografií  M. P. Blažka - výběr z posledních třech výstav v Galerii u Plazíka a dalších fotoprací
.
PLAKÁTEK

Gump – jsme dvojka
Kino Peruc
Pátek 19.4.2024
19.00 hod.

Rodinný / Dobrodružný / Nová Gumpova cesta začne přesně tam, kde ta předchozí skončila. Se svým milovaným Béďou Kozím Bobkem projde hlavní zvířecí hrdina příběhem, který už jim dávno předtím napsaly hvězdy. A zatímco Gumpův první příběh byl smutnější, v jeho volném pokračování s názvem Gump – jsme dvojka se diváci mohou těšit na spoustu vtipných zvířecích scén. Vedle hlavního hrdiny se nově objeví také psí slečna Jenny, která si zahraje Gumpovu sestru Kytičku./ Česko / 2024 / délka: 86 min.
Přístupný

V
stupné 100 Kč

Prázdniny s broučkem
Kino Peruc
Pátek 26.4.2024
19.00 hod.

Komedie / Kdo by někdy nechtěl vyrazit na rodinou dovolenou krásným červeným karavanem po dědovi? Bára Poláková coby dobrodružná máma dvou dětí a nadšená food blogerka, řekne této výzvě ano. Její manžel, kterého si zahrál Lukáš Příkazký, dobrodružné nadšení ani trochu nesdílí. Ale když máme vedle sebe někoho, koho máme rádi, je úplně jedno, kde zrovna jsme. Celá rodina proto nakonec vyrazí na letní dovolenou k moři obytňákem. / Česko / 2023 / délka: 87 min.
Přístupný

V
stupné 100 Kč

NEVĚRA PRO DVA
Kino Peruc
Úterý 21.5..2024
18.00 hod.

Koštičtí divadelníci vás zvou na komedii L. Albauma a D. Jacobse.
V
stupné dobrovolné
PLAKÁTEK

Za Dubem
Peruc
KAVÁRNA
Otevřena od 27.4. do 29.9.2024 v sobotu a neděli od 13 do 18 hodin.
UBYTOVÁNÍ

Celoročně
Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny
mob. 777 066 738
PLAKÁTEK

Muzeum české vesnice
Peruc - zámecký park

Informační středisko
13.4. - 28.10.2024
Otevřeno: úterý - neděle 10:00 - 12:00
a 12:30 - 16:30 hodin
V říjnu je otevřeno pouze o víkendech.

Vstupné dospělí 40 Kč,
děti od 6 do 15 let a senioři 30 Kč
Tradiční výstavní prostory doplněné o výstavu v podkroví.
PLAKÁTEK

Zámek Pátek
Pátek nad Ohří

Otevřeno pátky,
soboty, neděle, svátky
10 - 16 hodin
tel. 731 005 123

Zámek Pátek 

Zámek Peruc
sezona skončila
tel. 602 728 422
Zámek Peruc  

Pamětní síň
Emila Filly

Peruc

- zámecký park
Do odvolání uzavřena.
 

Hudba ve Smolnici
Smolnice
PLAKÁTEK 2024

 
You are here: Hlavní strana arrow Naučná stezka arrow Ohlédnutí za červencem 2021
Ohlédnutí za červencem 2021
Napsal Plazík st.   
Pondělí, 09 srpen 2021
Prvý prázdninový měsíc s létem dešťů a veder. Asi to tak má být. Letos příroda neschne, ale zelená se. A "zelenají" se i setkání a kulturní akce. Sem - tam jsem něco stihl.

Active Image Rasken na zámku Pátek rozjel Pátecké kulturní léto, které zahájil koncertem bluegrassové skupiny VEGET. Příjemná a pohodová muzika s mnoha známými melodiemi, které si zazpívala i většina ze šedesáti přítomných. Je úžasné, jak malý zámeček otevírá svá dávná tajemství a žije mnoha zajímavými programy.

Active Image Takové chvíle scházely. V době dávné - nedávné jsme chodili na večery s Brutusem často, teď už jen tak 2x do roka. Na Bahně jsem si páteční koncert (bohužel již hodně drahý, takže asi poslední) nemohl nechat ujít. Více než 4 hodiny skákání pod pódiem, z kterého zněl rokenrol kapely s  Michalem Cermanem vlil do mne a snad i do stovek pařících na bahenním betonu.
Brutus na Bahně

V mé galerii končila úspěšná výstava z hor nízkých i nejvyšších a na poslední chvíli ji navštívila školní asistentka Květa Active Image Tošnerová s dětmi ze ZŠ Louny Školní. Ty napsaly: Moc děkujeme za poutavý výklad a spoustu nových informací. Děti jsou hrdé, že na jejich škole učí tak velká cestovatelka a skvělá fotografka jako je Blanka Beckertová!
V neděli jsme jednu výstavu sundali a hned v pondělí zahájili další. S autorkou Evou Vokatou jsme ji stačili nainstalovat a tak jsme mohli odpoledne přivítat prvé návštěvníky na vernisáži doplněné vystoupením Jiřího Menouška s jeho vlastními překlady písní. I vy můžete výstavu zhlédnout až do konce srpna..
Více ve článku
Květy ve starém

Někdo z vás mne říkal o panorama Středohoří. Sehnal jsem tiskaře a pár kousků jsem přivezl. Tak pokud ještě máte zájem... Podzimní Středohoří po 15 letech a zimní po 11 je k dispozici.
Active Image V pátek 9. se Filla se vrátil na Peruc. Po dobu rekonstrukce zámku získal azyl na usedlosti Za Dubem manželů Dvořákových. Společná mozaika Hedviky Servusové a Milana Jaroše, jako připomínka Pamětní síně Emila Filly v zámku Peruc. Velikost 105x78,5cm. Čistě náhodou jsem vyfotil hodinu po instalaci a pak jsem upadl pod zámeckou zdí, dodnes mám jizvy. :-) Tak to dopadne, když jde stařec po rovné cestě.

Active Image Po delší době jsem v sobotu sám vyrazil na procházku lesem. Měla být krátká, ale šel jsem přes Makala na Dýbeř, nahoru k hájovně a dál na slavětínskou silnici. Kolem kempu a Šlepkou domů. Příjemných 5 kiláčlů...
Přes Dýbeř

Active Image Večer jsme jeli s Honzou na Nový hrad, Činoherní studio Ústí tam hrálo Bratrstvo kočičí pracky. Trochu jiný pohled na mé oblíbené Rychlé šípy. Pobavili jsme se, a protože noc byla ještě mladá, stavěli jsme se v lounském Zichovci, kde hráli Red Hot Čili Pepa. Sobotní večer se vydařil.
Active Image Do lesa, jen na druhou stranu do Lázní, jsem vyrazil hned v úterý s Honzou L., Anička Č. nám udělala šipky "K Podkově", Roman K. vyjednal osazení a my 4 kousky přidělali tak, aby návštěvníci peruckého lesa tuto pamětihodnost našli.

Do galerie skoro nikdo nechodí, tak dva návštěvníci za 14 dní. Proto mne potěšila návštěva dětí z nového peruckého zařízení Lesního klubu Kořínek, ve kterém vyrůstají mrňousové ve spojení s přírodou. A když prší, tak se podívali za kytičkami na fotografiích ze starých objektivů.
Jako každý rok jsem zajel za kamarády ze spolku VOSA do Kocourova. Píši o tom
ZDE
.

Druhou červencovou sobotu odpoledne proběhl v usedlosti Za Dubem "Dvoreček a otevřené stodoly". Příjemné odpoledne se vzpomínkou Active Image na10 let rekonstrukce chalupy, vystoupením koštického Šatníku... a také oslava kulatin "paní domácí".  Ještě jednou velké blahopřání. Přijela i kamarádka Míša a tak jsme spolu mohli večer vyrazit na Nový hrad, kde bratři Čadíci promítali film 3Bobule. Trochu jsem se bál, ale nakonec to byl příjemný film i se závěrem v dešti. S Míšou jsme prožili i neděli. Odpoledne jsme jeli do Postoloprt na představení divadla ARTUR "Můžu k tobě". To jsme se nachechtali! Večer opět na Nový hrad na film Havel. Ten ke smíchu nebyl. Ale byl to moc pěkný společný víkend.
Active Image V neděli a v pondělí byl u mne Mirek s pravnuky. Společně jsem dotvořili nová vrata u garáže s původním kováním. Chybí již jen středová lišta a nátěr. Necháme je přírodní - světlé, vypadají pěkně. Odpoledne jsme jeli na pískovnu za Roudnicí a kluci s Mirkem so zajezdili na novém nafukovacím prkně (padl bort).
Active Image Ve čtvrtek jsem si zajel na příjemnou komentovanou prohlídku pozůstatků hradu Žerotín (Žirotín.) Jel jsem párkrát okolo, ale nikdy jsem si ho neprohlédl. Akce byla v rámci archeologického léta pod záštitou Archeologického ústavu Praha a Oblastní muzeum v Lounech. Viděli jsme malé zbytky paláce, valy a sestoupili i do sklepení.
Na Žirotíně hradě

Active Image Červenec je také měsíc zpracovávání ovoce a zeleniny. Já si pravidelně něco zavařuji. Nejdřív 9 skleniček angreštu a 6 rybízových marmelád, poté 28 skleniček okurek a koncem měsíce meruňky z Libochovic. Kompoty, marmeláda, ale i knedlíky a koláč.

V pátek jsme opět s Míšou navštívili letní kino, tentokráte u nás v parku na Peruci. Bábovky nebyla ztřeštěná komedie, ale zajímavý pohled s humorem na dnešní vztahy lidí v rodinách. Mně se Bábovky líbily.

V sobotu jsem po desítkách let vyrazil do Veltrus. V Galerii Na Konci světa v Holandském Active Image selském domě na konci zámeckého parku Veltrusy probíhala Degustace barev. Vernisáž nádherné výstavy úžasných obrazů a keramiky kamarádky Vlaďky Zborníkové  Moc příjemné odpoledne v pro mne novém úžasném lidském prostoru. Pokračoval odpolední a večerní program, ale já si šel ještě prohlédnou kousek parku - most se Sfingou a zříceniny Egyptského pavilonu. Musím sem někdy vyrazit na celý den a projít park i zámek.
Degustace barev
Na kraji parku

Active Image V pondělí jsem udělal půlnoční rychlý cvak malým Canonem na Měsíc s Jupiterem. Ve středu mne navštívili Petra s Jardou a s nimi pravnoučata Adam s Karolínkou. Poprvé jsme jim ukázali naše muzeum a oba byli nadšeni. Mám rád chvíle s nimi.

V pátek jsem si vyšel k Podkově, zkontrolovat naše šipky. Z návštěvy kdysi krásného lesa jsem vždy smutný - Thunovská mohyla mizí, turistické stezky jsou zasypány odříznutými větvemi z těžby.
Do Lázní

Active Image Nikdy mi nevyšlo podívat se na litoměřický Kořen, ani současný Po/kořen, až letos jsem zajel v sobotu na ostrov. Festival začal již v pátek, v sobotu byl bohatý program s divadlem a kapelami a spoustou příjemných lidiček. Kdo tam hrál, uvidíte v přiloženém albu.
Kapely Po/kořenu
Pokořeňáci se baví

V neděli začal srpen a já ji měl "meruňkovou"...

 
< Předch.   Další >

Kalendář

Kalendář

Ukliďme Česko

Info weby

InfoČesko.cz-Projekt cestovního ruchu o České republice. Poznávání, aktivní dovolená a relaxace. Ubytování, zajímavosti, lyžování...

Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR 

WebArchiv

Tyto stránky jsou pravidelně archivovány Národní knihovnou ČR. Více najdete zde