iPeruc.cz

Internetový magazín nejen o Peruci

Odkazy

FACEBOOK
Mirek Blažek
Perucké stránky

PLAZÍKOVY FOTO GALERIE
Rajče
Rajče02
(doprovodná a starší alba)
Rajče historie
(přemístěná stará alba)
YouTube

Rajče FK Peruc

ZDŠ Třebenice 1963

ZDŠ Peruc 1963

Kulturní akce

Galerie u Plazíka Peruc
Josef Skip Holota
Zajímavosti kolem nás

30. 3. - 23. 6. 2024
Vernisáž v sobotu 30.3.
v 15h.

Výstava fotografií z okolí Plzeňského a Ústeckého kraje.
PLAKÁTEK

Bylinky kolem nás

Stradonice
středa 20.3.2024
17:00 h.
Klub žen Stradonice zve do volební místnosti (čp.61) na besedu s bylinkářkou Vierou Hermínou Kopicovou
.
PLAKÁTEK

Nerozlučná dvojka
Kino Peruc
neděle 24.3.2024
15:30 h.
Nerozlučná dvojka vypráví příběh Dona, dřevěné loutky na útěku a opuštěné plyšové hračky DJ Doggy Doga, který hledá opravdového kamaráda. Jejich cesty se zkříží v Central Parku a navzdory všem předpokladům i odlišnostem se spolu vydávají na dobrodružnou cestu New Yorkem. Animovaný / Dobrodružný, Francie / Španělsko / Belgie, 2023, 88 min.
Mládeži přístupný
Vstupné 50 Kč

A máme, co jsme chtěli
Kino Peruc
Pátek 29.3.2024
19:00 h.
Poslední den společného Československa se na silvestrovský večírek schází jedna velká federální rodina. Setkají se ještě jako bratři, rozejdou se už jako cizinci. S každou další borovičkou se zvyšuje šance, že někdo něco někomu řekne a že se něco stane... Budete nám scházet, Slováci. Hrají: Eva Holubová, Bolek Polívka... Rodinný / Drama / Komedie, Slovensko / Kanada, 2023, 100 min.
Nevhodný do 12 let
Vstupné 100 Kč

Slavnostní zahájení sezony
Peruc
Muzeum české vesnice

sobota 13.4.2024
10:00 h.
Městys Peruc vás zve na zahájení sezony v MČV
. Program zajístíí žáci ZŠ a zároveň bude zahájena výstava fotografií M. P. Blažka v podkroví.
PLAKÁTEK

Ohlédnutí 2008 - 2023
M. P. Blažek

Peruc
Muzeum české vesnice

13.4. - 28.10.2024

Výstava fotografií  M. P. Blažka - výběr z posledních třech výstav v Galerii u Plazíka a dalších fotoprací
.
PLAKÁTEK

Za Dubem
Peruc
KAVÁRNA
Otevřena od 27.4. do 29.9.2024 v sobotu a neděli od 13 do 18 hodin.
UBYTOVÁNÍ

Celoročně
Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny
mob. 777 066 738
PLAKÁTEK

Muzeum české vesnice
Peruc - zámecký park

Informační středisko
13.4. - 28.10.2024
Otevřeno: úterý - neděle 10:00 - 12:00
a 12:30 - 16:30 hodin
V říjnu je otevřeno pouze o víkendech.

Vstupné dospělí 40 Kč,
děti od 6 do 15 let a senioři 30 Kč
Tradiční výstavní prostory doplněné o výstavu v podkroví.
PLAKÁTEK

Zámek Pátek
Pátek nad Ohří

Otevřeno pátky,
soboty, neděle, svátky
10 - 16 hodin
tel. 731 005 123

Zámek Pátek 

Zámek Peruc
sezona skončila
tel. 602 728 422
Zámek Peruc  

Pamětní síň
Emila Filly

Peruc

- zámecký park
Do odvolání uzavřena.
 

Hudba ve Smolnici
Smolnice 
2024

 
You are here: Hlavní strana arrow ARCHIV arrow Starým Městem za fotografiemi
Starým Městem za fotografiemi
Napsal Plazík st.   
Úterý, 14 leden 2020

Na poslední chvíli jsem zajel do Prahy, abych stihl několik fotografických výstav. No, nebyl to jediný důvod, odpoledne slavili Husité 100 let od založení naší církve.

Tradičně z Třebíze na Veleslavín a metrem do města. Byl jsem v Praze hodně brzo, výstavní síně otevírají v 10 hodin, tak jsem vystoupil na Staroměstské Active Image a prošel se centrem. Klementinem ke Karlovu mostu, ale pak již do klidných uliček Starého města, kde člověk nevráží do davů turistů, zejména těch z Asie. I když jsou domy trochu omšelé, nehyzdí je obchody se šílenostmi, ani hnusné reklamy. Anenská, Stříbrná, Náprstkova, Karolíny Světlé, Betlémská, Průchodní... a na Národní jsem vlezl opět do metra, tentokráte B. Active Image V Nových Butovicích je již pár let galerie Czech Photo Centre, kam občas zajdu za zajímavými snímky šikovných fotografů. Ještě nebylo 10, prohlédl jsem si venkovní panely s fotkami z let 189-90 a pak již vešel mezi PF 1975 - 2020 Vladimíra Kozlík. Ten umí pracovat perfektně se světlem a kompozicí. Hlavním mým cílem byla výstava Jiřího Křenka s fotkami ze závodů F1 ve vedlejší místnosti. Hodně nezvyklý a zajímavý pohled na to, co sleduji od 60. let.
Zpět do metra, a protože jsem se chtěl podívat do mé oblíbení Leica gallery, vystoupil jsem na Karlově náměstí. Ale dvakrát ouha. Nejdřív zabloudění v podzemí a vyjití na denní světlo až u Vltavy, daleká přechod zpět a do Školské ulice. Jenže Leica ještě nemá otevřeno a dalších 15 minut se mi nechtělo čekat. Končila zde "Sametová revoluce" a těch fotografií bylo všude plno.
Active Image Na Zlatém kříži rychlé občerstvení a kolem Tyláčku k Černé Matce Boží na výstavu "Tak mnoho, tak málo" fotografií známého Vladimíra Birguse. Podél úžasného schodiště v nejkrásnějším kubistickém domě v Praze jsem výtahem vyjel do 4 patra, pak zpět pro vstupenku (pozor, prodává se v přízemí) a Active Image zase nahoru a uvítán fousatým průvodcem mého věku jsem vstoupil mezi rudé stěny s černobílými fotografiemi ze 70. a 80. let z ČSSR, SSSR a Polska. Shodli jsme se, že je to výstava smutných očí. Nikdo se na snímcích z této smutné doby nesměje. Možná jsem toto prožil v lepším prostředí, ale zde si člověk uvědomí, jak těžká doba to byla. Dost jsme se zapovídali a tak rychle na Staromák. Ještě průchod za Týnským chrámem, kde jsem potkal kamaráda z Loun a rychle na radnici.
Active Image I zde v neděli končí každoroční výstava Czech Press Photo. Navštěvuji ji již mnoho let, je zajímavé prohlédnout si kvalitní novinářské fotografie. Jen škoda, že polovina z nich bývá z nehezkého života lidské společnosti. Active Image Z válek, neštěstí a bohužel i z člověčí bídy. Takoví ale jsme... Potěší naopak fotografie přírody, kultury, sportovní a milých známých tváří, letos nové slovenské paní prezidentky a piráta Bartoše. Jen ten Kalousek a Zeman nemuseli být poblíž nich. Co mne tentokráte překvapilo, to množství návštěvníků výstavy. Asi že končí.
Ale ven za radnici, za chvíli začínala slavnostní bohoslužba k 100. výročí Církve československé husitské, na kterou jsem také přijel.

FOTO z Prahy

Active Image Odpoledne jsem se zúčastnil slavnostní bohoslužby ke 100. výročí CČSH v kostele sv. Mikuláše na Staroměstském náměstí v Praze. Kostel byl zaplněn stovkami věřících (a technikou ČT), za oltářem stály desítky duchovních v čele s patriarchou Tomášem Buttou a diecézními biskupy, kteří pobožnost sloužili. Mezi hosty byli zástupci dalších církví, Univerzity Karlovy a známí politici.

FOTO z bohoslužby

 
< Předch.   Další >

Kalendář

Kalendář

Ukliďme Česko

Info weby

InfoČesko.cz-Projekt cestovního ruchu o České republice. Poznávání, aktivní dovolená a relaxace. Ubytování, zajímavosti, lyžování...

Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR 

WebArchiv

Tyto stránky jsou pravidelně archivovány Národní knihovnou ČR. Více najdete zde