iPeruc.cz

Internetový magazín nejen o Peruci

Odkazy

FACEBOOK
Mirek Blažek
Perucké stránky

PLAZÍKOVY FOTO GALERIE
Rajče
Rajče02
(doprovodná a starší alba)
Rajče historie
(přemístěná stará alba)
YouTube

Rajče FK Peruc

ZDŠ Třebenice 1963

ZDŠ Peruc 1963

Kulturní akce

Galerie u Plazíka Peruc
Josef Skip Holota
Zajímavosti kolem nás

30. 3. - 23. 6. 2024
Vernisáž v sobotu 30.3.
v 15h.

Výstava fotografií z okolí Plzeňského a Ústeckého kraje.
PLAKÁTEK

A máme, co jsme chtěli
Kino Peruc
Pátek 29.3.2024
19:00 h.
Poslední den společného Československa se na silvestrovský večírek schází jedna velká federální rodina. Setkají se ještě jako bratři, rozejdou se už jako cizinci. S každou další borovičkou se zvyšuje šance, že někdo něco někomu řekne a že se něco stane... Budete nám scházet, Slováci. Hrají: Eva Holubová, Bolek Polívka... Rodinný / Drama / Komedie, Slovensko / Kanada, 2023, 100 min.
Nevhodný do 12 let
V
stupné 100 Kč

Velikonoční bohoslužba
Peruc
Sbor M. J. Husa

neděle 31.4.2024
15:00 h.
Zveme vás tímto na Velikonoční bohoslužbu do Peruce - Neděle 31/3/2024 od 15 hod. v Kapli M.J. Husa, ul. Palackého 300.
Těšíme se na Vás.
PLAKÁTEK

Vynálezce
Kino Peruc
Neděle 7.4.2024
15:30 hod.
Animovaný / Dobrodružný / Ponořte se do světa geniálního vynálezce a umělce Leonarda da Vinci. Ten přichází na královský dvůr experimentovat s lidským tělem, stavět létající stroje, obrněná vozidla a další fantastické vynálezy. Našeho superhrdinu čeká nejen napínavé dobrodružství, ale také osudové setkání s odvážnou princeznou Margaritou, se kterou hledá odpověď na tu nejdůležitější otázku. „Jaký je smysl života“? / dabing / Francie-USA / 2023 / délka: 100 min.
Přístupný

V
stupné 50 Kč

Poutníci – koncert kapely
Přes 50 let v country

Kino Peruc
Pátek 12.4.2024
19.00 hod.

Legendární bluegrass and country band dorazí s jejich oblíbenými skladbami, v rámci šňůry po Čechách a Slovensku, také na Peruc. Přijďte si s nimi zanotovat.
V
stupné 250 Kč

Slavnostní zahájení sezony
Peruc
Muzeum české vesnice

sobota 13.4.2024
10:00 h.
Městys Peruc vás zve na zahájení sezony v MČV
. Program zajístíí žáci ZŠ a zároveň bude zahájena výstava fotografií M. P. Blažka v podkroví.
PLAKÁTEK

Ohlédnutí 2008 - 2023
M. P. Blažek

Peruc
Muzeum české vesnice

13.4. - 28.10.2024

Výstava fotografií  M. P. Blažka - výběr z posledních třech výstav v Galerii u Plazíka a dalších fotoprací
.
PLAKÁTEK

Gump – jsme dvojka
Kino Peruc
Pátek 19.4.2024
19.00 hod.

Rodinný / Dobrodružný / Nová Gumpova cesta začne přesně tam, kde ta předchozí skončila. Se svým milovaným Béďou Kozím Bobkem projde hlavní zvířecí hrdina příběhem, který už jim dávno předtím napsaly hvězdy. A zatímco Gumpův první příběh byl smutnější, v jeho volném pokračování s názvem Gump – jsme dvojka se diváci mohou těšit na spoustu vtipných zvířecích scén. Vedle hlavního hrdiny se nově objeví také psí slečna Jenny, která si zahraje Gumpovu sestru Kytičku./ Česko / 2024 / délka: 86 min.
Přístupný

V
stupné 100 Kč

Prázdniny s broučkem
Kino Peruc
Pátek 26.4.2024
19.00 hod.

Komedie / Kdo by někdy nechtěl vyrazit na rodinou dovolenou krásným červeným karavanem po dědovi? Bára Poláková coby dobrodružná máma dvou dětí a nadšená food blogerka, řekne této výzvě ano. Její manžel, kterého si zahrál Lukáš Příkazký, dobrodružné nadšení ani trochu nesdílí. Ale když máme vedle sebe někoho, koho máme rádi, je úplně jedno, kde zrovna jsme. Celá rodina proto nakonec vyrazí na letní dovolenou k moři obytňákem. / Česko / 2023 / délka: 87 min.
Přístupný

V
stupné 100 Kč

NEVĚRA PRO DVA
Kino Peruc
Úterý 21.5..2024
18.00 hod.

Koštičtí divadelníci vás zvou na komedii L. Albauma a D. Jacobse.
V
stupné dobrovolné
PLAKÁTEK

Za Dubem
Peruc
KAVÁRNA
Otevřena od 27.4. do 29.9.2024 v sobotu a neděli od 13 do 18 hodin.
UBYTOVÁNÍ

Celoročně
Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny
mob. 777 066 738
PLAKÁTEK

Muzeum české vesnice
Peruc - zámecký park

Informační středisko
13.4. - 28.10.2024
Otevřeno: úterý - neděle 10:00 - 12:00
a 12:30 - 16:30 hodin
V říjnu je otevřeno pouze o víkendech.

Vstupné dospělí 40 Kč,
děti od 6 do 15 let a senioři 30 Kč
Tradiční výstavní prostory doplněné o výstavu v podkroví.
PLAKÁTEK

Zámek Pátek
Pátek nad Ohří

Otevřeno pátky,
soboty, neděle, svátky
10 - 16 hodin
tel. 731 005 123

Zámek Pátek 

Zámek Peruc
sezona skončila
tel. 602 728 422
Zámek Peruc  

Pamětní síň
Emila Filly

Peruc

- zámecký park
Do odvolání uzavřena.
 

Hudba ve Smolnici
Smolnice
PLAKÁTEK 2024

 
You are here: Hlavní strana arrow Školy arrow Ohlédnutí za srpnem 2019
Ohlédnutí za srpnem 2019
Napsal Plazík st.   
Úterý, 01 říjen 2019

Začíná říjen a já se teprve ohlížím za srpnem. Pořád to zde opakuji, co jsem v důchodu, nemám čas a navíc jsem po tý sedmdesátce čím dál více línější a méně výkonný. Takže srpen...

Active Image Začneme hned prvý srpnový den na Peruci. Jen tak jsem se prošel po tradičním malém okruhu zámek - park - rybníky - Oldřich. Tak už je celé průčelí našeho zámku krásně modré. Pokračuje se na jižním křídle a přechází se i na severní. Děkujeme pane Ondráčku za záchranu. Park je stále krásný, Hořejšák Active Image se rozpadá a Dolejšák je po rekonstrukci v pohodě. Ještě pár vrbiček na hráz a zakrytí pevného štěrku. Oldřich se stále hrdinně zelená.
Po týdnu i zapršelo (konečně). Není toho moc, ale po dlouhých suchých měsících díky za každou kapku. Již se synem promýšlíme zabudování velké nádrže na dešťovku, aby neutíkala do skály. 10.8. přijela paní Jungová, která zde chce připomenou Thuny.
Peruc v srpnu

Active Image V sobotu 3. srpna se družstva městyse Peruc a Telec zůčastnila již 13. Olympiády - Vesnických her mikroregionu Perucko. Celý průběh jsem popsal ve článku na mých stránkách.
Olympiáda Mikroregionu

Active Image Hned  neděli odpoledne jsme zazpívali s naším pěveckým sborem Senior Melody pod vedením Evy Maťátko u opočenské sokolovny na místní pouti. Počasí krásné (i trochu sprchlo), pěkně se nám i o prázdniny zpívalo. Příjemné odpoledne.
Senior Melody na pouti

Active Image Původně se mi nechtělo, ale slíbil jsem Míše fotky...
V pátek 8. srpna večer to pěkně v lounském Caramellu rozehřáli místní Flower Cover. Když však nastoupili kalifornští Sacri Monti, tak to byl výbuch sopky a na nás se valila plným proudem žhavá láva. Šlo o jedinou zastávku této party v ČR v rámci jejich evropského turné, kdo nepřišel, zaváhal slyšet kapelu navazující na psychedelický rock 60. a 70. let.
Sacri Monti v Caramellu

Active Image Jednou, dvakrát do roka si zajdu na židovský hřbitov u Hřivčic, u počátku jeho obnovy (2008 - 2015) jsem stál. Prošel jsem se po Hájkách a Býtinách, s krásnými výhledy na České středohoří. 4 km tam a 4 zpět + nějaké cournutí kolem = cca. 9 km. Příjemná procházka... Jo, a po mnoha letech jsem se přecpal zralými trnkami. Mňam... (Po konzultaci s paní Olgou jsem zjistil, že to nebyly trnky, ale nějaké modré /švestkové/ špendlíky.)
Na hřivčický hřbitov

V lounském parku se snad po více než 15 letech promítalo v letním kině, kdysi tak oblíbeném. S kamarádkou Romanou Active Image a Danielkou jsme vyjeli na prvé představení, film Teroristka s úžasnou Ivou Janžurovou. Doporučuji.
V pátek 16. jsem byl přemluven kamarádem Rosťou a paní Holou k focení svatby na perucké radnici. Fotili jsme i u Boženy, v parku, u Oldřicha a na závěr v tejnickém chrámu. Snad se fotky líbí. Odpoledne jsem si ještě zašel do kaple M. J. Husa na Peruci na konceret židovských písní. Sbor pod vedením Dany Krausové byl výborný.

Active Image Místo nálezu: Louny - to byla výstava fotografií s posezením při muzice. Pořádala ji Míša Drápalová ve spolupráci s lounským archivem pro kamarády, kteří mají rádi Louny, fotografie a společné posezení. Míša s Honzou ji připravili do zahrady lounské synagogy, ale pro déšť se uskutečnila v 500 let staré síni Daliborky, kde se sešla skvělá společnost. Dnes jedna z mála, kde se cítím dobře. Díky!
Místo nálezu: Louny

Již se stává tradicí, že 21.srpna jezdím do Prahy. Po delší době jsem se prošel po pražských galeriích. České muzeum hudby a výstava Import Export Rock´n´roll. Ateliér Josefa Sudka, Sudkovy černobílé fotografie obrazů, Active Image inspirované "naším" Emilem Fillou. Má oblíbená Leica Gallery, kde se představuje další z mistrů fotografie Jürgen Schadedberg. Pak již kolem P. Marie Sněžné na vzpomínku na Václaváku.
Nejdřív na Můstek s Čuňasovým koncertem. Pak již nahoru na pochod, vzpomínku na mrtvé, které zastřelili Češi 21.8.1969. Prvá zastávka před sídlem KSČM. Rakev položena před vchod. Minuta ticha a "otisky" šlépějí na ulici.
Galerie a vzpomínka

Následující podvečer příjemné chvíle v pavilonu lounského výstaviště. U příležitosti Active Image výstavy Věry Drápalové Otisky krajiny proběhlo v rámci "doprovodného programu" vystoupení dvou Mistrů slova, byť každý čerpá inspiraci odjinud: Básník Ticho patří k nejzvučnějším jménům současné české poezie a písničkář Petr Linhart (původem z Kladna) pozoruje svět optikou krajinomalebného, intimního "sudetského country"... Oba však byli naprosto výjimeční, moc jsme si jejich vystoupení užili.
Básník Ticho & Petr Linhart

Active Image Na dvoře statku č. 4 u Vrchlavských se o bartolomějské pouti procházely modelky v módě předešlých let. Díky mé buřince pozvaly pořadatelky i mne. Ale na Smolnici žádná dáma (mimo kamarádky K.) nechtěla můj doprovod. Oba další gentlemani se nezastavili. Prošel jsem se již jen v přiděleném županu, jsem už starej dědek.
Móda o sv. Bartoloměji

Active Image Rodina se nám krásně rozrůstá. Koncem srpna oslavil své 3. narozeniny pravnouček Adam. Na zahradě na břehu Ohře se sešlo mnoho gratulantů a děti si krásné odpoledne užily. Byl tam i trochu starší pravnuk Vojta s bráchou Kubou a nejmladší pravnučka Karolínka. A to již čekáme v novém roce další přírůstek - prý kluka.

Na nádovří zámku Nový Hrad v Jimlíně u Loun se konal poslední srpnový pátek 5. ročník Active Image festivalu alternativní hudby Kulturní šmitec s podtitulem: "Rázná tečka za zámeckým kulturním létem." Úžasných pět vystoupení, nejdříve jedinečný velvarský písničkář Jirka Konvrzek s Kalivodou, na šerém druhém nádvoří pro mě neznámí Ústaf-voiceband.cz. bez jediného nástroje, ale vlastně s jedenácti v hrdlech. Zpět na velkém Active Image pódiu vystoupil velký přítel Vlasta Matoušek a jeho Yamabushi, poprvé jsem slyšel úžasného Anatola Svahilce a na závěr další dobrý známý Kamil z Mnichova Týnce - Koonda Holaa.
Moc příjemný a vydařený večer na hradě i proto, že se sešlo mnoho kamarádů, známých i neznámých, samozřejmě nebyli to ti z toho Pražského hradu, ale slušní lidé. Prima akce, prima společnost.
Lidé z Hradu
Vystupující z Hradu

Active Image Jako každý měsíc, jsem i v srpnu trochu pekl a tvořil. Vedle ořechové bábovky (tu jsem zkoušel poprvé - chutnala) a houstiček, spíše karásků (jo, povedly se) jsem si z poloviny dávky uvařil domácí hořčici (dle pí. Křemenové). Uvidím, možná jsem ji trochu více přiostřil. Ale již jsem ji požil a pro mně výborná.

Active Image I v usedlosti Za Dubem na Peruci u kamarádů Dvořáků se ve Stodolním divadle konaly prázdninové akce. V nedělní podvečer 18.8. si asi 40 návštěvníků vyslechlo zajímavé povídání pana Havlíka o cestě na Ukrajinu. Nedojel sice dále, než ve 30. letech pan perucký zubař Šlik, ale poznali jsme současnost bývalé Podkarpatské Rusi. Poslední srpnovou sobotu sehrál divadelní soubor TRV MK Louny svoji úspěšnou hru Analema, se kterou letos vystoupil na Wolkrově Prostějově i Jiráskově Hronově.

Active Image Poslední srpnový den rozkvetla perucká galerie výstavou Moje pohledy pražské fotografky Květy Foitové. Asi 20 návštěvníků vernisáže bylo pohlazeno na duši něžností vystavených snímků. I vy máte možnost do 28.10.2019. Malá reportáž je na mých stránkách.
Něžná krása u Plazíka

 
< Předch.   Další >

Kalendář

Kalendář

Ukliďme Česko

Info weby

InfoČesko.cz-Projekt cestovního ruchu o České republice. Poznávání, aktivní dovolená a relaxace. Ubytování, zajímavosti, lyžování...

Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR 

WebArchiv

Tyto stránky jsou pravidelně archivovány Národní knihovnou ČR. Více najdete zde