iPeruc.cz

Internetový magazín nejen o Peruci

Odkazy

FACEBOOK
Mirek Blažek
Perucké stránky

PLAZÍKOVY FOTO GALERIE
Rajče
Rajče02
(doprovodná a starší alba)
Rajče historie
(přemístěná stará alba)
YouTube

Rajče FK Peruc

ZDŠ Třebenice 1963

ZDŠ Peruc 1963

Kulturní akce

Galerie u Plazíka Peruc
Josef Skip Holota
Zajímavosti kolem nás

30. 3. - 23. 6. 2024
Vernisáž v sobotu 30.3.
v 15h.

Výstava fotografií z okolí Plzeňského a Ústeckého kraje.
PLAKÁTEK

A máme, co jsme chtěli
Kino Peruc
Pátek 29.3.2024
19:00 h.
Poslední den společného Československa se na silvestrovský večírek schází jedna velká federální rodina. Setkají se ještě jako bratři, rozejdou se už jako cizinci. S každou další borovičkou se zvyšuje šance, že někdo něco někomu řekne a že se něco stane... Budete nám scházet, Slováci. Hrají: Eva Holubová, Bolek Polívka... Rodinný / Drama / Komedie, Slovensko / Kanada, 2023, 100 min.
Nevhodný do 12 let
V
stupné 100 Kč

Velikonoční bohoslužba
Peruc
Sbor M. J. Husa

neděle 31.4.2024
15:00 h.
Zveme vás tímto na Velikonoční bohoslužbu do Peruce - Neděle 31/3/2024 od 15 hod. v Kapli M.J. Husa, ul. Palackého 300.
Těšíme se na Vás.
PLAKÁTEK

Vynálezce
Kino Peruc
Neděle 7.4.2024
15:30 hod.
Animovaný / Dobrodružný / Ponořte se do světa geniálního vynálezce a umělce Leonarda da Vinci. Ten přichází na královský dvůr experimentovat s lidským tělem, stavět létající stroje, obrněná vozidla a další fantastické vynálezy. Našeho superhrdinu čeká nejen napínavé dobrodružství, ale také osudové setkání s odvážnou princeznou Margaritou, se kterou hledá odpověď na tu nejdůležitější otázku. „Jaký je smysl života“? / dabing / Francie-USA / 2023 / délka: 100 min.
Přístupný

V
stupné 50 Kč

Poutníci – koncert kapely
Přes 50 let v country

Kino Peruc
Pátek 12.4.2024
19.00 hod.

Legendární bluegrass and country band dorazí s jejich oblíbenými skladbami, v rámci šňůry po Čechách a Slovensku, také na Peruc. Přijďte si s nimi zanotovat.
V
stupné 250 Kč

Slavnostní zahájení sezony
Peruc
Muzeum české vesnice

sobota 13.4.2024
10:00 h.
Městys Peruc vás zve na zahájení sezony v MČV
. Program zajístíí žáci ZŠ a zároveň bude zahájena výstava fotografií M. P. Blažka v podkroví.
PLAKÁTEK

Ohlédnutí 2008 - 2023
M. P. Blažek

Peruc
Muzeum české vesnice

13.4. - 28.10.2024

Výstava fotografií  M. P. Blažka - výběr z posledních třech výstav v Galerii u Plazíka a dalších fotoprací
.
PLAKÁTEK

Gump – jsme dvojka
Kino Peruc
Pátek 19.4.2024
19.00 hod.

Rodinný / Dobrodružný / Nová Gumpova cesta začne přesně tam, kde ta předchozí skončila. Se svým milovaným Béďou Kozím Bobkem projde hlavní zvířecí hrdina příběhem, který už jim dávno předtím napsaly hvězdy. A zatímco Gumpův první příběh byl smutnější, v jeho volném pokračování s názvem Gump – jsme dvojka se diváci mohou těšit na spoustu vtipných zvířecích scén. Vedle hlavního hrdiny se nově objeví také psí slečna Jenny, která si zahraje Gumpovu sestru Kytičku./ Česko / 2024 / délka: 86 min.
Přístupný

V
stupné 100 Kč

Prázdniny s broučkem
Kino Peruc
Pátek 26.4.2024
19.00 hod.

Komedie / Kdo by někdy nechtěl vyrazit na rodinou dovolenou krásným červeným karavanem po dědovi? Bára Poláková coby dobrodružná máma dvou dětí a nadšená food blogerka, řekne této výzvě ano. Její manžel, kterého si zahrál Lukáš Příkazký, dobrodružné nadšení ani trochu nesdílí. Ale když máme vedle sebe někoho, koho máme rádi, je úplně jedno, kde zrovna jsme. Celá rodina proto nakonec vyrazí na letní dovolenou k moři obytňákem. / Česko / 2023 / délka: 87 min.
Přístupný

V
stupné 100 Kč

NEVĚRA PRO DVA
Kino Peruc
Úterý 21.5..2024
18.00 hod.

Koštičtí divadelníci vás zvou na komedii L. Albauma a D. Jacobse.
V
stupné dobrovolné
PLAKÁTEK

Za Dubem
Peruc
KAVÁRNA
Otevřena od 27.4. do 29.9.2024 v sobotu a neděli od 13 do 18 hodin.
UBYTOVÁNÍ

Celoročně
Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny
mob. 777 066 738
PLAKÁTEK

Muzeum české vesnice
Peruc - zámecký park

Informační středisko
13.4. - 28.10.2024
Otevřeno: úterý - neděle 10:00 - 12:00
a 12:30 - 16:30 hodin
V říjnu je otevřeno pouze o víkendech.

Vstupné dospělí 40 Kč,
děti od 6 do 15 let a senioři 30 Kč
Tradiční výstavní prostory doplněné o výstavu v podkroví.
PLAKÁTEK

Zámek Pátek
Pátek nad Ohří

Otevřeno pátky,
soboty, neděle, svátky
10 - 16 hodin
tel. 731 005 123

Zámek Pátek 

Zámek Peruc
sezona skončila
tel. 602 728 422
Zámek Peruc  

Pamětní síň
Emila Filly

Peruc

- zámecký park
Do odvolání uzavřena.
 

Hudba ve Smolnici
Smolnice
PLAKÁTEK 2024

 
You are here: Hlavní strana arrow Plazíkovo digifoto arrow Na Formuli 1
Na Formuli 1
Napsal Plazík st.   
Pondělí, 12 srpen 2019

K mým loňským kulatinám (70) jsem od svých dětí dostal poukaz na zájezd na Formuli 1. Sport, o který se zajímám od 60. let a vždy jsem toužil alespoň jeden závod navštívit.

Motoristických závodů u nás jsem od poloviny 70. do začátku 90. let viděl desítky (Most, PD Slaný, Raná, Ředhošť, Brno,...), na mnoha jsem se podílel pořadatelsky a několik i "řediteloval". A hlavně všude jsem fotil, těch snímků a diapozitivů mám plnou skříň. Ale za hranice jsem se nikdy nedostal a na Formuli 1 již vůbec ne. Proto mi dárek od dětí moc potěšil. Vybrali závod na Hockenheimringu v Německu, který se jel 28. července 2019.
Active Image Termín se přiblížil, odpoledne jsme se vrátili z Broumovska a večer nás s Mirkem, který mne doprovázel, odvezla Hanka do Prahy. Naše průvodkyně nás Na Florenci usadila do dvoupatrového autobusu, pro nás bylo místo v patře, přímo u čelního skla. Krásný výhled, jen pro nohy míň místa. Vyrazili jsme směrem na západ a po zastávkách na Rozvadově a ráno kousek před cílem (u leteckého muzea Sinsheim) jsme po 7. hodině zaparkovali v Hockenheimu. Prošli jsme městem a před osmou již byli v prostoru známého okruhu. Shlédli jsme mnoho zajímavých atrakcí a desítky stánků s krásnými, ale pro nás drahými předměty všech týmů F1. Vystaveno  bylo vše, od samolepek a přívěstků, přes trika a košile, až po kombinézy, podobných těm, které nosí idoly mnoha fandů. Dali jsme si pivo, prošli tunelem pod tratí na tzv. stadion a před devátou usedli na svá místa v prvých řadách tribuny C. Active Image Blízko u trati, ale před námi byl trojnásobný bezpečnostní plot. Chtělo to asi sedět o pár řad výše, já jsem focení vyřešil tak, že jsem většinu času stál nahoře za poslední řadou (o 30 m dál od trati).
Active Image Půl desáté a startuje prvý závod doprovodného programu, Renault Clio Cup Central Europe. Během závodu jsme zjistili, že mimo Němců, Poláků, Rakušáků, Litevců zde jezdí i Tomáš Pekař v českém týmu Carpek Service a nevede si špatně - po 4 závodech (8 jízdách) je druhý v celkovém pořadí. I zde, v pěkném bojovém závodě, dojel na druhém místě.
Active Image Po plecháčích přišly formule, konkrétně ADAC Formule 4. Opět pěkný dravý závod s několika havariemi a výjezdy Safety Caru. I zde jezdí v US týmu český jezdec, patnáctiletý Roman Staněk (st. č. 7). V jízdě, které jsme byli svědky, dojel na pěkném 5. místě, v celkovém pořadí je osmý.
Active Image Třetím, poledním závodem, byl Porsche Supercup, krásná "liberecká" auta. Zde žádný Čech nestartuje, ve startovní listině jsou jezdci ze všech koutů světa. Závody se jezdí v Evropě, ale i v Mexiku. Silná auta se svými jezdci se do sebe "zakousla", ale po chvíli začalo pršet a s mokrou tratí přicházely havárie. Vyjel Safety Car a po 7. kole byl závod ukončen. V tu chvíli byl v čele modrý vůz číslo 3 a vitězem byl vyhlášen Holanďan Dylan Pereira.
V dešti ještě předvedl tři ukázkové okruhy syn Michaela Schumachera, mladý Mick Schumacher ve Ferari, s kterým jezdil jeho otec. Následovala delší pauza před hlavním závodem, ve kterém sklidily ovace oranžové uklízecí vozy od oranžových holandských diváků. A těch bylo na okruhu snad více než domácích Němců.
FOTO Na F1, Hockenheimring

Active Image Bylo půl druhé a začalo slavnostní zahájení hlavního závodu F1. Na korbách nákladních Mercedesů pozdravili diváky VIP hosté a pořadatelé. Za nimi jela šňůra krásných veteránských automobilů, ze kterých zdravili jezdci Formule 1. Na trať se vydal pestrobarevný průvod ve stylu karnevalu, nebo snad starých germánských tradic. Účastníci v různých, až hrůzných maskách, vezli bubny a nesli dechové nástroje, na které vyhrávali pochodové melodie. Active Image Asi to tak má být. Po skončení jsme zaslechli v reproduktorech zpívanou německou hymnu z prostoru startu. V půl třetí začali po mokré trati kroužit jezdci deseti týmů Formule 1. Za koly jim odstřikovaly gejzíry vody. Z těchto důvodů byl v 15:10 hodin odstartován vlastní závod F1 za Safety Carem. Komisaři po třech kolech usoudili, že je možné realizovat ostrý start z pozic, ustanovených v kvalifikaci. Tak byl v 15:20 na mokré trati ostře závod odstartován na zkrácených 64 okruhů. Jak asi víte Vettel startoval pro technické problémy v kvalifikaci z posledního 20. místa a začal se probíjet dopředu až na 13. místo, Leclerc se z 10. místa na startu dostal na pěkné 6. místo. Active Image Na mokré trati někteří jezdci havarovali a vyjel opět Safety car. Mnozí toho využili k výměně pneumatik. V 10. kole to vypadalo na obvyklý průběh závodu, v čele jezdci Mercedesu s Verstapenem. Odešli jsme s Mirkem na WC a kávu a jaké bylo naše překvapení po návratu. Pořadí se měnilo. Po výměně pneumatik havaroval a odstoupil Leclerc, Hamilton se po havárii propadl na 14. místo. V čele se střídali jezdci dle časů výměny pneumatik, z favoritů zde zůstali Verstapen a Botas. Další déšť, další havárie a další SC. Pořadí se stále měnilo a Vettel se probíjel dopředu. Active Image Devět kol před cílem vedl Verstapen před Kvyatem, Strollem, Botasem, Sainzem a Vettlem. Hamilton byl opět mimo trať a spadl až na 11. místo ze 14 jedoucích jezdců. Po havárii a odstoupení Botase opět vyjel SC a po následném startu nebyl pro Vettela žádný problém ve vzniklém vláčku předjet slabší jezdce a získat úžasné 2. místo v závodě za vítězným Verstapenem. Němci v ochozech štěstím šíleli. Active Image Třetí skončil Rus Kvyat. Mnozí diváci, hlavně ti oranžoví, po projetí děkujících vítězů vtrhli na trať a běželi na vyhlášení výsledků. My spořádaně vyšli po určených cestách a zamířili k autobusu.
Odjezd byl určen na 18. hodinu, jeden účastník však zabloudil, zneschopnil mobil a dorazil o půl hodiny později. Neva, míříme domů. Prvé km hodně pomalu ve frontách po celé silnici. Německá policie udělal skvělou věc, zjednosměrnila všechny výjezdy z Hockenheimu směrem ven a městečko se poměrně rychle vyprazdňovalo. Cestou opět zastávky "u letadel" a na Rozvadově a po půl druhé jsme byli v Praze, kde na nás čekal Petr. Ještě na Peruci malý problém se "ztracenými" klíči, ale po 3. hodině jsem již mohl unaven, ale velmi spokojen ulehnout do své postele.

FOTO Formula 1, Hockenheimring

 
< Předch.   Další >

Kalendář

Kalendář

Ukliďme Česko

Info weby

InfoČesko.cz-Projekt cestovního ruchu o České republice. Poznávání, aktivní dovolená a relaxace. Ubytování, zajímavosti, lyžování...

Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR 

WebArchiv

Tyto stránky jsou pravidelně archivovány Národní knihovnou ČR. Více najdete zde