iPeruc.cz

Internetový magazín nejen o Peruci

Odkazy

FACEBOOK
Mirek Blažek
Perucké stránky

PLAZÍKOVY FOTO GALERIE
Rajče
Rajče02
(doprovodná a starší alba)
Rajče historie
(přemístěná stará alba)
YouTube

Rajče FK Peruc

ZDŠ Třebenice 1963

ZDŠ Peruc 1963

Kulturní akce

Galerie u Plazíka Peruc
Josef Skip Holota
Zajímavosti kolem nás

30. 3. - 23. 6. 2024
Vernisáž v sobotu 30.3.
v 15h.

Výstava fotografií z okolí Plzeňského a Ústeckého kraje.
PLAKÁTEK

Bylinky kolem nás

Stradonice
středa 20.3.2024
17:00 h.
Klub žen Stradonice zve do volební místnosti (čp.61) na besedu s bylinkářkou Vierou Hermínou Kopicovou
.
PLAKÁTEK

Nerozlučná dvojka
Kino Peruc
neděle 24.3.2024
15:30 h.
Nerozlučná dvojka vypráví příběh Dona, dřevěné loutky na útěku a opuštěné plyšové hračky DJ Doggy Doga, který hledá opravdového kamaráda. Jejich cesty se zkříží v Central Parku a navzdory všem předpokladům i odlišnostem se spolu vydávají na dobrodružnou cestu New Yorkem. Animovaný / Dobrodružný, Francie / Španělsko / Belgie, 2023, 88 min.
Mládeži přístupný
Vstupné 50 Kč

A máme, co jsme chtěli
Kino Peruc
Pátek 29.3.2024
19:00 h.
Poslední den společného Československa se na silvestrovský večírek schází jedna velká federální rodina. Setkají se ještě jako bratři, rozejdou se už jako cizinci. S každou další borovičkou se zvyšuje šance, že někdo něco někomu řekne a že se něco stane... Budete nám scházet, Slováci. Hrají: Eva Holubová, Bolek Polívka... Rodinný / Drama / Komedie, Slovensko / Kanada, 2023, 100 min.
Nevhodný do 12 let
Vstupné 100 Kč

Slavnostní zahájení sezony
Peruc
Muzeum české vesnice

sobota 13.4.2024
10:00 h.
Městys Peruc vás zve na zahájení sezony v MČV
. Program zajístíí žáci ZŠ a zároveň bude zahájena výstava fotografií M. P. Blažka v podkroví.
PLAKÁTEK

Ohlédnutí 2008 - 2023
M. P. Blažek

Peruc
Muzeum české vesnice

13.4. - 28.10.2024

Výstava fotografií  M. P. Blažka - výběr z posledních třech výstav v Galerii u Plazíka a dalších fotoprací
.
PLAKÁTEK

Za Dubem
Peruc
KAVÁRNA
Otevřena od 27.4. do 29.9.2024 v sobotu a neděli od 13 do 18 hodin.
UBYTOVÁNÍ

Celoročně
Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny
mob. 777 066 738
PLAKÁTEK

Muzeum české vesnice
Peruc - zámecký park

Informační středisko
13.4. - 28.10.2024
Otevřeno: úterý - neděle 10:00 - 12:00
a 12:30 - 16:30 hodin
V říjnu je otevřeno pouze o víkendech.

Vstupné dospělí 40 Kč,
děti od 6 do 15 let a senioři 30 Kč
Tradiční výstavní prostory doplněné o výstavu v podkroví.
PLAKÁTEK

Zámek Pátek
Pátek nad Ohří

Otevřeno pátky,
soboty, neděle, svátky
10 - 16 hodin
tel. 731 005 123

Zámek Pátek 

Zámek Peruc
sezona skončila
tel. 602 728 422
Zámek Peruc  

Pamětní síň
Emila Filly

Peruc

- zámecký park
Do odvolání uzavřena.
 

Hudba ve Smolnici
Smolnice 
2024

 
You are here: Hlavní strana arrow Fotbal na Peruci arrow Ohlédnutí za červnem 2019
Ohlédnutí za červnem 2019
Napsal Plazík st.   
Neděle, 07 červenec 2019

Polovina roku 2019 za námi, tak se ještě ohlédnu za červnem, měsícem velkých veder.

Začnu trochu netradičně. Čtenáři mých stránek vědí, že uveřejňuji reportáže z utkání peruckých fotbalistů, vše je ZDE Chybí poslední utkání ročníku OP Louny 2018/19, tak pro úplnost. FK Peruc hrál 8. června bez branek na hřišti druhého týmu tabulky FK Výškov a pouhý bod znamenal konečné 7. místo s 33 body. Dobrý střed tabulky.
Active Image Již prvý červnový víkend proběhlo tradiční setkání Paralet - Dobroděj, které začalo v pátek v kempu na Peruci. V sobotu pokračovalo divokým karnevalem s dětským odpolednem a večerním posezením. Je pěkné, když se lidé - přátelé setkávají, spolu se baví a dokáží i pomáhat nezištně potřebným v naší společnosti.
Active Image Mnohým lidem kolem mne, s kterými sympatizuji, se nelíbí politika současného vedení Česka a zejména jeho vrcholných představitelů. Chodíme na náměstí v našich bydlištích a v úterý 4. 6. jsme vyjeli do Prahy na Václavák. Sešlo se neskutečné množstvi lidiček ze všech koutů republiky a všech věkových skupin (od dětí kolem 10. roku, které již chápou složitou situaci, až po spoluobčany, kteří mají za sebou 80. rok svého života). Mladá generace z Milionu chvilek pro demokracii chce diskutovat s celou společností, bez násilí a urážek, bez návaznosti na "špínu", která v posledních desetiletích ve vedení naší země byla.
FOTO z Václaváku.
Active Image S Českopisem TRV MKL jsme vyjeli na letošní poslední zájezd s cílem Litomyšl. Je to další město zapsané v kulturním dědictví UNESCO. Mrkli jsme se do rodného bytu B. Smetany a s průvodci prošli Zámecké návrší (kostel, zahrady, klášter) i nádherný zámek. Nádherné město a památky, jen to chtělo více času. Přeci jen cesta z Loun trvá pár hodin a navštívená místy by chtěla alespoň celý den na poznání.
FOTO z Litomyšle.
Active Image Přijel jsem domů, zapípala SMS v mobilu a obsahovala úžasnou zprávu. Vnučce Radce se v podvečer narodila Karolinka, moje prvá pravnučka. Jsem šťastný že po pravnucích Vojtovi a Adamovi se náš rod rozrůstá.
Active Image Pátek odpoledne a volá Honza, zda nechci jet do Chomutova na koncert. Chomutov je samozřejmě má srdeční záležitost a letní kino místo v jehož okolí jsem před více než 50 lety prožíval svá studentská léta. Příjemné odpoledne a večer na festivalu Otevřeno s Povodím Ohře, Xavierem Baumaxou, minus123min a na závěr s Tata Bojs. Bylo to fajn...
FOTO z Chomutova.
Active Image Již několik let se chci podívat na Kladno na Kladenské dvorky, víkendovou akci na dvorcích Podprůhonu. Zaparkoval jsem na velkém parkovišti a po strmých schodech jsem se stoupil do kouzelného světa. Na Podprůhonu jsem prošel všech 34 připravených dvorků, plných nádherných výtvorů desítek šikovných lidiček. Představují se zde výtvarníci, fotografové, sochaři, dřevořezbáři, výrobci krásných roztomilých předmětů i muzikanti. Active Image Potkal jsem Vendy a Dashu, Pavlu, Ivana a Mirka, Andrejku, Mirku, Lenku, Radku, Ondru, Iva a další kamarády. U Jedličků (i jinde) se vyhrávalo. Z teras jsem zahlédl Forty Five a Jes blues, na Honzu Hrubého, kamaráda Ondru a spol. jsem se dostal dolů. Prima muzika. A všude kolem kamarádka fotografka Pája. Již jsem viděl její úžasné fotky, snímané z krkolomných pozic. Večer jsem ještě zašel na Bukovku, poslechnout si staré dobré Rangers s Rihoškem. Jak jsem již napsal, úžasný den...
FOTO ze dvorků.
Active Image V úterý jsem šel na kontrolu k paní doktorce ORL. Diagnoza po půl roce návštěv - už nevím co s tím, to bude asi něco s hlavou, zajděte si na neurologii. Večer to bylo smyslplnější. Další setkání na lounském náměstí na podporu změn ve vedení našeho státu.
FOTO Je to na nás.
Active Image Ve čtvrtek jsem nafotil v peruckém Muzeu české vesnice fotografie k jeho propagaci a také vzpomněl na svého děda Antonína a babičku Antonii, kteří by slavili v těch dnech svůj svátek.
FOTO z muzea.
Active Image Jistě již víte, že rád chodím do divadla na ochotnické soubory. A ty vystupují na Libochovickém divadelním létu. Letos jsem stihl alespoň dvě představení mých oblíbených souborů. Nejstarší řemeslo - předpremiéru Rádobydivadla Klapý a Strážník N°3 v podání Zdrhovadla Klášterec nad Ohří. Klapáci dobří (jistě si představení ještě sedne), Klášterec skvěle zahrané surrealistické dílko. Moc jsem si to u Třech Lip užil.
FOTO z divadla.
Active Image V sobotu 15.6. na Bahně v Lounech opět velká událost. Dobrodějové připravili již 13. Dobrodění. Pestré dětské odpoledne, soutěže pro děti, ukázky modelů, kadeřník, malování na obličej, kouzelník a další. Pokračoval skvělý hudební večer s kapelami Harfa Band, Definitivní Ententýk, pořadatelský Paralet a Holborn Stereo. DOBRODĚNÍ 2019 cca 300 lidí a letošní výtěžek přesáhne 63 tis. korun. Ten bude poskytnut ve prospěch lounské lékařské pohotovosti a na podporu cílené a komplexní intervence pro rodiny s dětmi s poruchou autistického spektra.
Článek a fotky
ZDE.
Active Image Již pátý rok navštěvuji lekce Třetího věku při MK Louny a tak je celý cyklus dovršen. Zakončení proběhlo ve středu 19.6. v pavilonu lounského výstaviště. Slavnost jsme připravovali dlouho a i když program nebyl dle našich (mých) představ, byly to hezké chvíle.
FOTO z pavilonu.
Active Image Ve čtvrtek se opět ozval Honza a tak jsem s ním, poté co jsem zkompletoval elektriku u kamaráda Jirky, vyrazil do lounské galerie pod divadlem. Viděli jsme velmi příjemnou komentovanou prohlídku skvělých obrazů Vuka Zörnera. Obrazy do alba z návštěvy nedávám, určitě se zajděte podívat sami. Stojí to za to.
FOTO z galerie.
Active Image Následující pátek jsem měl narvaný den. Mezi shonem jsem letos místo mražení rybíz naložil, pak upekl poprvé rybízový dezert - měl vypadat jinak (až na konci receptu jsem si přečetl, že to má být pečeno v srnčím hřbetu), ale byl moc dobrý. Se zavařováním - největší "nimračkou" zavařovací sezony jsem pokračoval za týden, kdy jsem zavařil zbytek rybízu a angrešt z celého stromku. Vše je již v regálech špajzu.
Active Image V posledních letech třetího věku jsem chodil zejména nazkoušky našeho pěveckého sboru Senior Melody, vedeného milou sbormistryní Evou Kleinovou - Maťátko. V závěru školního roku máme (podobně jako před Vánoci) nejvíce vystoupení. Po závěrečné slavnosti v pavilonu to bylo ještě vystoupení v amfiteátru výstaviště spolu s bubeníky a v sobozu Senior Melody zahájil svým vystoupením návštěvnickou sezonu ve Vernerově mlýně v Brlohu. I když nám spadlo pár kapek do not, bylo to příjemné odpoledne. Závěrečný koncert jsme měli u sv. Petra v Lounech následující středu. Věřím, že si zazpíváme i v příštím školním roce.
FOTO z Brloha.
Active Image V neděli jsme jeli do Prahy na Letnou na další setkání Milionu chvilek pro demokracii. Sešli jsme se opět z celé republiky a všech generací a nebyl to "jen" koncert. Bylo nás asi 250 000, ale v těch chvílích (a věřím, že i dále) všichni s jedinou myšlenkou. Ochránit demokracii a právo v naší zemi. Silný zážitek a i když někteří známí tvrdili, že by na nás shodili tři bomby, aby byl klid, budme v tomto našem klidném a nenásilném protestu pokračovat.
FOTO z Letné.
Active Image Když v pátek trochu opadla tropická vedra, mrknul jsem se kolem rybníků k našemu hrdinovi Oldřichovi. Stále ho obdivuji... A v krmítku si udělal hnízdečko Drozd zpěvný a samička sedí na pěti vajíčkách. Budou nám malí drozdíci časem zpívat?
FOTO od Oldřicha.
Active Image Poslední červnový pátek byl otevřen Pátek. Ano, na tamním zámku byla zahájena turistická sezona koncertem Žesťového kvintetu Jaromíra Laksy. Duše páteckého zámku paní Hubičková přivítala velké množství návštěvníků a představila autorky sezonních výstav Janu Kučerovou a Kateřinu Brabcovou Poté si již mohli všichni prohlédnout stávající i nové výstavy. Zámek v Pátku nad Ohří můžete navštívit o sobotách a nedělích od 10 do 16 hodin až 31. srpna 2019 a jistě nebudete zklamáni.
FOTO ze zámku.
Active Image Poslední červnovou sobotu již 24. rok běžel Perucí Běh Oldřicha a Boženy. Do horkého počasí vyběhlo 25 běžců v dětských kategoriích a 20 závodníků v kategoriích dospělých. Všichni zaslouží velký obdiv.
Reportáž a výsledky
ZDE.
Active Image V neděli jsme slavili křtiny mé praneteře Beatky a já zapomněl na vernisáž v Galerii U kozorožce kamarádky Viery. Alepoň jsem se pozeptal a napsal informavi o nádherné výstavě ženských portrétů. Můžete si ji přečíst ZDE.
Myslím, že červen byl zase plný událostí a čekají mne prázdniny a dovolenkové cesty. Asi si moc neodpočinu... :-)

 
< Předch.   Další >

Kalendář

Kalendář

Ukliďme Česko

Info weby

InfoČesko.cz-Projekt cestovního ruchu o České republice. Poznávání, aktivní dovolená a relaxace. Ubytování, zajímavosti, lyžování...

Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR 

WebArchiv

Tyto stránky jsou pravidelně archivovány Národní knihovnou ČR. Více najdete zde