iPeruc.cz

Internetový magazín nejen o Peruci

Odkazy

FACEBOOK
Mirek Blažek
Perucké stránky

PLAZÍKOVY FOTO GALERIE
Rajče
Rajče02
(doprovodná a starší alba)
Rajče historie
(přemístěná stará alba)
YouTube

Rajče FK Peruc

ZDŠ Třebenice 1963

ZDŠ Peruc 1963

Kulturní akce

Galerie u Plazíka Peruc
Josef Skip Holota
Zajímavosti kolem nás

30. 3. - 23. 6. 2024
Vernisáž v sobotu 30.3.
v 15h.

Výstava fotografií z okolí Plzeňského a Ústeckého kraje.
PLAKÁTEK

Bylinky kolem nás

Stradonice
středa 20.3.2024
17:00 h.
Klub žen Stradonice zve do volební místnosti (čp.61) na besedu s bylinkářkou Vierou Hermínou Kopicovou
.
PLAKÁTEK

Nerozlučná dvojka
Kino Peruc
neděle 24.3.2024
15:30 h.
Nerozlučná dvojka vypráví příběh Dona, dřevěné loutky na útěku a opuštěné plyšové hračky DJ Doggy Doga, který hledá opravdového kamaráda. Jejich cesty se zkříží v Central Parku a navzdory všem předpokladům i odlišnostem se spolu vydávají na dobrodružnou cestu New Yorkem. Animovaný / Dobrodružný, Francie / Španělsko / Belgie, 2023, 88 min.
Mládeži přístupný
Vstupné 50 Kč

A máme, co jsme chtěli
Kino Peruc
Pátek 29.3.2024
19:00 h.
Poslední den společného Československa se na silvestrovský večírek schází jedna velká federální rodina. Setkají se ještě jako bratři, rozejdou se už jako cizinci. S každou další borovičkou se zvyšuje šance, že někdo něco někomu řekne a že se něco stane... Budete nám scházet, Slováci. Hrají: Eva Holubová, Bolek Polívka... Rodinný / Drama / Komedie, Slovensko / Kanada, 2023, 100 min.
Nevhodný do 12 let
Vstupné 100 Kč

Slavnostní zahájení sezony
Peruc
Muzeum české vesnice

sobota 13.4.2024
10:00 h.
Městys Peruc vás zve na zahájení sezony v MČV
. Program zajístíí žáci ZŠ a zároveň bude zahájena výstava fotografií M. P. Blažka v podkroví.
PLAKÁTEK

Ohlédnutí 2008 - 2023
M. P. Blažek

Peruc
Muzeum české vesnice

13.4. - 28.10.2024

Výstava fotografií  M. P. Blažka - výběr z posledních třech výstav v Galerii u Plazíka a dalších fotoprací
.
PLAKÁTEK

Za Dubem
Peruc
KAVÁRNA
Otevřena od 27.4. do 29.9.2024 v sobotu a neděli od 13 do 18 hodin.
UBYTOVÁNÍ

Celoročně
Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny
mob. 777 066 738
PLAKÁTEK

Muzeum české vesnice
Peruc - zámecký park

Informační středisko
13.4. - 28.10.2024
Otevřeno: úterý - neděle 10:00 - 12:00
a 12:30 - 16:30 hodin
V říjnu je otevřeno pouze o víkendech.

Vstupné dospělí 40 Kč,
děti od 6 do 15 let a senioři 30 Kč
Tradiční výstavní prostory doplněné o výstavu v podkroví.
PLAKÁTEK

Zámek Pátek
Pátek nad Ohří

Otevřeno pátky,
soboty, neděle, svátky
10 - 16 hodin
tel. 731 005 123

Zámek Pátek 

Zámek Peruc
sezona skončila
tel. 602 728 422
Zámek Peruc  

Pamětní síň
Emila Filly

Peruc

- zámecký park
Do odvolání uzavřena.
 

Hudba ve Smolnici
Smolnice 
2024

 
You are here: Hlavní strana arrow Fotbal na Peruci arrow Ohlédnutí za květnem 2019
Ohlédnutí za květnem 2019
Napsal Plazík st.   
Čtvrtek, 13 červen 2019
Květen - čas květů, lásky,... a také čas mnoha zajímavých setkání při výborných akcích doma i u kamarádů. Mrkněme se na uplynulý měsíc.

Již na 1. máje se otevřela moje galerie s novou výstavou (moje)Barevné světy Pavly Sirůčkové.  Zde je report a fotky ze svátečního odpoledne.
Active Image Ve čtvrtek jsme opět vyjeli do Prahy za poznáním. Tentokráte vycházkou z Pohořelce, kolem Lorety a užasným Novým Světem. Jelení příkop a vždy přístupný Pražský hrad si Ovar zavřel pouze pro sebe, takže dolů po Zámeckých schodech až k Valdštejnskému paláci. Zase, i když improvizovaná, pěkná procházka s výkladem paní profesorky Prahou.

Projděte se s námi.
V pátek mne pozvala paní zástupkyně ředitele ZŠ Peruc Monika Mackeová, abych žákům 9. třídy pověděl, jak vypadala naše škola za našeho mládí. Přizval jsem si spolužačku Marušku Volákovou - Čivišovou a snad jsme žákyně svým vyprávěním zaujaly. Prý to je práce Active Image pro Pedagogické muzeum.
Večer pak mnoho Peručáků i přespolních zamířilo do místního kina. Tradičně zde hrají koštičtí chotníci, kteří nastudovali hru Antonína Procházky "Přes přísný zákaz dotýká se sněhu". A jak to dopadlo? Kino se otřásalo potleskem a smíchem.
Koštičtí ochotníci.
Active Image Mnozí místní i přespolní mne žádali, abych je provedl peruckým lesem po místech, která neznají. V sobotu nebylo počasí, ale nedělní vycházka za krásami a tajemsvím lesa se vydařila. Ideální počasí. Od vytesaných sošek a reliéfů jakéhosi studenta ve 30. letech 20. století, okolo podkovy a studánky až k Thunovské mohyle. Něco přes 5 km. Vyšlo nás 12 a 2 psi, došlo 10 a 1 pes. Věřím, že většina účastníků si odnesla nové poznatky.
Lesem za poznáním
Active Image Dopoledne se sjeli na perucké hřiště motorkáři k již 18. Jízdě na Říp. Bylo jich více než 150 a pod vedením Ilji a Martina Vítochovic vyjeli pod posvátnou horu. Jak ten čas letí, vzpomínám, když jsme s Iljou poprvé s kamarády pod Říp v roce 2002 vyjeli a od té doby se jezdí každý rok. Přejímka a odjezd je v prvém albu .
Po návratu motorkářů (nezbylo jich moc) na perucké hřiště přítomným zahrály kapely a všichni si mohli zasoutěžit. Já přišel později (milá návštěva bratra, vidíme se 2x do roka), tak jen pár pohledů ve
druhém albu. Active Image
Rád jezdím občas na Červeňák a obzvláště, když tam kamarádi něco slaví. Míša a další krásné ženy zde slavily nějaké kulatiny a já na kopec také vystoupal. Tito mí kamarádi jsou skvělí, umí se bavit na úrovni. Oslavencům zahrály výborné kapely, desítky přítomných pogratulovaly a všichni se skvostně bavili.
Červeňák 3x40
Active Image Po roce opět navštívil moji galerii Dobroděj na kole. Po malém občerstvení přivítali kamarádi milou návštěvu, děti ze školní družiny. Pověděli jim o tom, kdo je Dobroděj a co vytváří Slyším, tedy čtu a pak již si malí žáci mohli vyzkoušet, jaké to je nevidět a orientovat se pouze hmatem a sluchem. Dobrodějové i děti byli ze setkání nadšeni.
Večer zhodnotili účastníci téměř 500 km jízdu na Domově. Cestu pěkně popsala kamarádka Petra.
Od startu do 3. etapy.
Z 3. etapy do cíle.
Active Image Pravidelně informuji na svých stránkách v reportážích Honzy Laubeho o utkáních peruckých fotbalistů. Před koncem OP jsem se i já dostal na jedno z utkání. Trochu jsem ho popsal.
Povinné vtězství.
Již druhá letošní výstava v Galerii U kozorožce kamarádky Viery byla zahájena vernisáží tradičně v nedělní podvečer. I o tom jsem psal.
Galerie plná malířů
Následující víkend byly volby do Evropského parlamentu. No na Perucku nic moc (nepochopitelně ANO a odporně SPD a KSČM).
Výsledky na Perucku.
Active Image To v Lounech na Bahně bylo veseleji. Kamarádi připravili již 15. přehlídku lounských a spřátelených kapel Antikotel. Pod jubilejní Antikotel bylo řádně naloženo. Pátek se rozjel skvěle, včetně nového prostoru pod oblouky (Elektroscéna). Letos fesťák pořadatelé připravili ve velkém, pozvali i známé kapely (Terne Čhave, Kabaret Kejbar, Hentai Corporation). Možná, že ještě o Antikotli něco napíši, nejdřív musím přebrat fotky ze soboty (i když nevím, prý o ně není zájem - zkrátka doba chytrých mobilů). Na ty páteční se můžete, chcete-li, podívat.
Antikotel pátek kapely
Antikotel pátek tváře
Active Image Hanka Dvořáková mne požádala o zopakování povídání o historii Peruce v jejím Stodolním divadle (na podzim byl dobrý ohlas a žádost o reprízu). Program jsme připravili na neděli 26.5 2019 od 17 hodin. Moc děkuji téměř 40 posluchačům, kteří přišli do Stodolního divadla (Za Dubem). Bylo to s vámi fajn. Velké poděkování Hance a Milanovi za zorganizování a pohoštění.
Koncem května se opět rozvířila situace okolo rekonstrukce peruckého zámku. Trochu jsem to popsal ZDE.
Boj o Fillu pokračuje
Na náměstích Prahy i mnohých měst sílily demonstrace, jako reakce na současnou politiku (premiér , ministryně spravedlnosti, president), i já zajel v úterý do Loun. A příští týden na Václavák... Věřím, že akce  budou sílit a situace se trochu zlepší.
Active Image Příjemnější byl pohled na můj rozkvetlý mák na dvorku. Mrkněte se také.
Mák
Active Image Druhý květnový den jsme poznávali Prahu a bylo tomu tak i den předposlední. Poslední výlet s Třetím věkem do Prahy s paní profesorkou měl téma palácové zahrady. Krásný den, krásná procházka, úžasné nové informace a poznání. Náš 5. ročník končí, uvidíme co od nového školního roku...
Praha s TRV 8
Již delší dobu připravujeme setkání k zakončení našeho studie Active Image ve Třetím věku MKL po 5 letech. Program a materiály jsou připravené, poslední den měsíce jsme se v pavilonu lounského výstaviště společně fotili. V polovině června to bude...
Jo, v květnu začalo i pršet. Nic moc, ale díky za každou kapku.
A již jen zmíňka, v pátek začalo setkání Paraletu, Dobroděje a jejich kamarádů v peruckém kempu, ale hlavní den byla sobota. A to již byl červen...

 
< Předch.   Další >

Kalendář

Kalendář

Ukliďme Česko

Info weby

InfoČesko.cz-Projekt cestovního ruchu o České republice. Poznávání, aktivní dovolená a relaxace. Ubytování, zajímavosti, lyžování...

Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR 

WebArchiv

Tyto stránky jsou pravidelně archivovány Národní knihovnou ČR. Více najdete zde