iPeruc.cz

Internetový magazín nejen o Peruci

Odkazy

FACEBOOK
Mirek Blažek
Perucké stránky

PLAZÍKOVY FOTO GALERIE
Rajče
Rajče02
(doprovodná a starší alba)
Rajče historie
(přemístěná stará alba)
YouTube

Rajče FK Peruc

ZDŠ Třebenice 1963

ZDŠ Peruc 1963

Kulturní akce

Galerie u Plazíka Peruc
Josef Skip Holota
Zajímavosti kolem nás

30. 3. - 23. 6. 2024
Vernisáž v sobotu 30.3.
v 15h.

Výstava fotografií z okolí Plzeňského a Ústeckého kraje.
PLAKÁTEK

Bylinky kolem nás

Stradonice
středa 20.3.2024
17:00 h.
Klub žen Stradonice zve do volební místnosti (čp.61) na besedu s bylinkářkou Vierou Hermínou Kopicovou
.
PLAKÁTEK

Nerozlučná dvojka
Kino Peruc
neděle 24.3.2024
15:30 h.
Nerozlučná dvojka vypráví příběh Dona, dřevěné loutky na útěku a opuštěné plyšové hračky DJ Doggy Doga, který hledá opravdového kamaráda. Jejich cesty se zkříží v Central Parku a navzdory všem předpokladům i odlišnostem se spolu vydávají na dobrodružnou cestu New Yorkem. Animovaný / Dobrodružný, Francie / Španělsko / Belgie, 2023, 88 min.
Mládeži přístupný
Vstupné 50 Kč

A máme, co jsme chtěli
Kino Peruc
Pátek 29.3.2024
19:00 h.
Poslední den společného Československa se na silvestrovský večírek schází jedna velká federální rodina. Setkají se ještě jako bratři, rozejdou se už jako cizinci. S každou další borovičkou se zvyšuje šance, že někdo něco někomu řekne a že se něco stane... Budete nám scházet, Slováci. Hrají: Eva Holubová, Bolek Polívka... Rodinný / Drama / Komedie, Slovensko / Kanada, 2023, 100 min.
Nevhodný do 12 let
Vstupné 100 Kč

Slavnostní zahájení sezony
Peruc
Muzeum české vesnice

sobota 13.4.2024
10:00 h.
Městys Peruc vás zve na zahájení sezony v MČV
. Program zajístíí žáci ZŠ a zároveň bude zahájena výstava fotografií M. P. Blažka v podkroví.
PLAKÁTEK

Ohlédnutí 2008 - 2023
M. P. Blažek

Peruc
Muzeum české vesnice

13.4. - 28.10.2024

Výstava fotografií  M. P. Blažka - výběr z posledních třech výstav v Galerii u Plazíka a dalších fotoprací
.
PLAKÁTEK

Za Dubem
Peruc
KAVÁRNA
Otevřena od 27.4. do 29.9.2024 v sobotu a neděli od 13 do 18 hodin.
UBYTOVÁNÍ

Celoročně
Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny
mob. 777 066 738
PLAKÁTEK

Muzeum české vesnice
Peruc - zámecký park

Informační středisko
13.4. - 28.10.2024
Otevřeno: úterý - neděle 10:00 - 12:00
a 12:30 - 16:30 hodin
V říjnu je otevřeno pouze o víkendech.

Vstupné dospělí 40 Kč,
děti od 6 do 15 let a senioři 30 Kč
Tradiční výstavní prostory doplněné o výstavu v podkroví.
PLAKÁTEK

Zámek Pátek
Pátek nad Ohří

Otevřeno pátky,
soboty, neděle, svátky
10 - 16 hodin
tel. 731 005 123

Zámek Pátek 

Zámek Peruc
sezona skončila
tel. 602 728 422
Zámek Peruc  

Pamětní síň
Emila Filly

Peruc

- zámecký park
Do odvolání uzavřena.
 

Hudba ve Smolnici
Smolnice 
2024

 
You are here: Hlavní strana arrow Fotbal na Peruci arrow Ohlédnutí za březnem 2019
Ohlédnutí za březnem 2019
Napsal Plazík st.   
Neděle, 21 duben 2019
Těm kdo čekali na můj březen se omlouvám, duben je za polovinou a já se konečně "ohlížím". Tak směle do toho...

Active Image Hned prvý den března jsem zašel již po x-té na tradiční Sollemne Aquarii 2019, oslavu narozenin party mých přátel na Bahně. Zde je pár pohledů mezi Vodnáře. Skvělý Cicvárek, perfektní UJD a k mému odchodu Nevýpar kovatjezd. A hlavně desítky skvělých kamarádek a kamarádů.
FOTO
Následující sobota byla dost náročná, ale nakonec jsme stačili nainstalovat prvou letošní výstavu fotografií a vernisáží byla zahájena již 12. sezona v mé Galerii u Plazíka na Peruci. Přijďte se i vy podívat do konce dubna na výstavu fotografií Evy Tovarové NEBE ČARUJE. Tradičně koncem měsíce navštívily galerii děti ze školní družiny a mraky se jim líbily.
Report a foto ZDE.
Active Image V podvečer jsem vyjel do Mšeného Lázní na oslavu společné padasátky kamarádů Jany a Pavla. Příjemná společnost za doprovovdu Paraletu a pěkného zpěvu přítomné části Kvítku. (foto)
V úterý 5.3. jsme s MKL jeli na pražskou Kampu na komentovanou prohlídku výstavy Vl. Mirvalda. Podívali jsme se i na výstavy k výročí Jana Palacha a italského bohemisty A. M. Ripalinna. Moc vydařená návštěva s kurátorkou M. Vítkovou. Já se ještě mrknul do Nikon gallery.
FOTO
Do lounské knihovny jsem jel i následující den na přípravu závěru našeho studia Třetího věku po absolvování pěti let a mnoha předmětů.
Od Amundi Asset Management jsem dostal Výpis z registru s hodnotou mých investic. Až po měsícic jsem zjistil, že je to pozůstatek z kupónové privatizace. Dobrých pár nečekaných korunek, které rozumně využiji.
Active Image V pátek a sobotu jsem zajel do lounského divadla na tři představení Lounského divadlení. Já ty ochotníky zbožňuji. Tanga a Z+H jsem již viděl dříve a z toho, co jsem shlédnul v Lounech mne nejvíce oslovila děčínská MAJA.
Active Image V sobotu od dopoledne mojí galerií procházly již poněkolikáté desítky turistů v rámci pochodu Předjaří v Poohří. Je fajn, že se lidé společně dokáží takto projít, stavělo se i pár mých přátel.
Od pondělka se začala scházet naše Kulturní komise na závěrečné práce při přípravě peruckého plesu. Jsou to desítky hodin, které dobrovolně všichni pro tancechtivé obětujeme.
Letošní počasí se mi vůbec nelíbí. Je to sice příjemné si již od února užívat teplých a slunných dní, ale to sucho.. . Občas si jeho rozmary ale užijeme. V noci rozebere uragán střechu, přes den ledová sprška a druhý den modro s beránky nad námi.
FOTO
Active Image Ve čtvrtek jsem po dlouhé době zajel na Kladno do kina SOKOL. Tam se v 60. letech sjížděla celá republika na Kleopatru. Tentokráte to byl úžasný a pohodový koncertu skvělých muzikantů, kamarádů. Jarda Svoboda - Trabandita & Fanda Holý. S oběma se již léta setkávám na koncertech a festivalech. Fotil tam i kamarád Ivan a další Kladeňáci.
FOTO
  Active Image V neděli jsem si udělal procházku za trať na Hajka a došel jsem až ke křížku, na bývalé křižovatce zaniklé císařské silnice. Bohužel dnes tam již žádné cesty nejsou a musel jsem přejít široké řepkové pole. Řepka a zase řepka.. , kdy tomu  bude konec. Při návratu jsem se ještě rozhlédl kolem mého bydla.
FOTO
Stejný den jsem vzpomněl na svého tatínka. Dožil by se právě 100 let, ale bohužel 37 roků již mezi námi není. Malá vzpomínka je ZDE.
  Active Image Další procházku jsem si udělal ve středu za prvými kvítky letošního jara, tentokráte do Macova dolu, kolem podkovy až na mostky přes Dýbeřský potok. Fialky, podběl, křivatec, podléšky a u potoka bledule. Je to nádhera... Mrkněte se se mnou ZDE.
  Active Image Červí superúplněk, i na Peruci svítil velký měsíc. Mrknul jsem se na měsíc již týden před úplňkem a v ten den přes zámek a kaštany. Jen škoda, že jsem neměl foťák při návratu z Loun, nad Slavětímen se na mne vykulila velká koule.
FOTO
  Active Image A nastal náročný plesový víkend. Již počtvrté připravil městys Peruc svůj ples a věřím, že se všem přítomným líbil. Já mám poprvé určité výhrady. Organizace, tombola a hudba, to bylo skvělé, ale celý večer rozbilo vystoupení nějakýho Vondráčka. Příště to bude chtít i jiné předtančení, to tradiční je špičkové, ale již okoukané. Věřím, že se to příště povede lépe.
FOTO
Tradičně po peruckém plese je sál v neděli připraven pro děti a jejich karneval se Šášou Vášou. Nádherně připravené odpoledne, děti šly ze soutěže do soutěže a nestačily se nudit. Jen škoda, že dětí nepřišlo více - z necelé čtyřicítky polovina "přespolních". (Je jednodušší nechat děti u mobilu, nebo počítače, než s nimi vyjít mezi jejich kamarády.)
FOTO
  Active Image Do Prahy v březnu ještě jednou. Poslední čtvrtek v měsíci jsme se s Prahopisem TRV procházeli po pasážích Nového a Starého města a okolí. Z Můstku k Adrii, do Koruny, Černé růže, atd., až jsme se ze Starého města vrátili zpět na Můstek. Prima den s množstvím nových poznatků.
FOTO
Po společné procházce jsem sám navštívil v Leica Gallery výstavu Katy Sedlak / Dětství a v Domu fotografie retrospektivní výstavu Jiřího Hankeho. Mí kladenští kamarádi jej jistě dobře znají - třeba jeho Pohledy z okna mého bytu, nebo Podprůhon.
FOTO
Poslední březnový pátek jsem zašel na kytary u Matěje, mmožná trochu nudné, ale po letech jsem poseděl vedle s kamarády z naší staré party. Všechny pátky bývaly v 90. letech a po roce 2000 pravidelně naše. Už nás moc nezbývá... A v sobotu do Mostu.
Active Image Téměř po 30 letech mne syn vylákal na mostecký autodrom, kde se jel Edda cup, prvý závod seriálu jízd do vrchu. Zde pár náhledů na trať. Potkal jsem se i s Pepou a Martinem Maderákem. Jak je to dlouho, co jsme spolu jezdili na bikrosové závody?
Při Edda cupu na mosteckém autodromu to bylo nejzajímavější u startu. Kromě jiného i pár pohledů do soustředěných tváří jezdců.
Článek a foto
ZDE .
Active Image Večer s Honzou do Dobromek na Lábusovky. Již jsem na nich mnoho let nebyl, ale kamarádi máničky a bezva kapely mne Active Image tentokráte nenechali sedět doma. Určitě to stálo za výjezd. Pokecali jsme si, poslechli úžasnou muziku (já byl rád, že přijel i Vlasta Matoušek) a hodně jsem toho nafotil. Snad z večera někdy udělám album na Rajče a dám vám ho sem.  Tak jsem to dotvořil - FOTO
Nabitý březen skončil a já se již blížím ke konci dubna...

 
< Předch.   Další >

Kalendář

Kalendář

Ukliďme Česko

Info weby

InfoČesko.cz-Projekt cestovního ruchu o České republice. Poznávání, aktivní dovolená a relaxace. Ubytování, zajímavosti, lyžování...

Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR 

WebArchiv

Tyto stránky jsou pravidelně archivovány Národní knihovnou ČR. Více najdete zde