iPeruc.cz

Internetový magazín nejen o Peruci

Odkazy

FACEBOOK
Mirek Blažek
Perucké stránky

PLAZÍKOVY FOTO GALERIE
Rajče
Rajče02
(doprovodná a starší alba)
Rajče historie
(přemístěná stará alba)
YouTube

Rajče FK Peruc

ZDŠ Třebenice 1963

ZDŠ Peruc 1963

Kulturní akce

Galerie u Plazíka Peruc
Josef Skip Holota
Zajímavosti kolem nás

30. 3. - 23. 6. 2024
Vernisáž v sobotu 30.3.
v 15h.

Výstava fotografií z okolí Plzeňského a Ústeckého kraje.
PLAKÁTEK

Bylinky kolem nás

Stradonice
středa 20.3.2024
17:00 h.
Klub žen Stradonice zve do volební místnosti (čp.61) na besedu s bylinkářkou Vierou Hermínou Kopicovou
.
PLAKÁTEK

Nerozlučná dvojka
Kino Peruc
neděle 24.3.2024
15:30 h.
Nerozlučná dvojka vypráví příběh Dona, dřevěné loutky na útěku a opuštěné plyšové hračky DJ Doggy Doga, který hledá opravdového kamaráda. Jejich cesty se zkříží v Central Parku a navzdory všem předpokladům i odlišnostem se spolu vydávají na dobrodružnou cestu New Yorkem. Animovaný / Dobrodružný, Francie / Španělsko / Belgie, 2023, 88 min.
Mládeži přístupný
Vstupné 50 Kč

A máme, co jsme chtěli
Kino Peruc
Pátek 29.3.2024
19:00 h.
Poslední den společného Československa se na silvestrovský večírek schází jedna velká federální rodina. Setkají se ještě jako bratři, rozejdou se už jako cizinci. S každou další borovičkou se zvyšuje šance, že někdo něco někomu řekne a že se něco stane... Budete nám scházet, Slováci. Hrají: Eva Holubová, Bolek Polívka... Rodinný / Drama / Komedie, Slovensko / Kanada, 2023, 100 min.
Nevhodný do 12 let
Vstupné 100 Kč

Slavnostní zahájení sezony
Peruc
Muzeum české vesnice

sobota 13.4.2024
10:00 h.
Městys Peruc vás zve na zahájení sezony v MČV
. Program zajístíí žáci ZŠ a zároveň bude zahájena výstava fotografií M. P. Blažka v podkroví.
PLAKÁTEK

Ohlédnutí 2008 - 2023
M. P. Blažek

Peruc
Muzeum české vesnice

13.4. - 28.10.2024

Výstava fotografií  M. P. Blažka - výběr z posledních třech výstav v Galerii u Plazíka a dalších fotoprací
.
PLAKÁTEK

Za Dubem
Peruc
KAVÁRNA
Otevřena od 27.4. do 29.9.2024 v sobotu a neděli od 13 do 18 hodin.
UBYTOVÁNÍ

Celoročně
Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny
mob. 777 066 738
PLAKÁTEK

Muzeum české vesnice
Peruc - zámecký park

Informační středisko
13.4. - 28.10.2024
Otevřeno: úterý - neděle 10:00 - 12:00
a 12:30 - 16:30 hodin
V říjnu je otevřeno pouze o víkendech.

Vstupné dospělí 40 Kč,
děti od 6 do 15 let a senioři 30 Kč
Tradiční výstavní prostory doplněné o výstavu v podkroví.
PLAKÁTEK

Zámek Pátek
Pátek nad Ohří

Otevřeno pátky,
soboty, neděle, svátky
10 - 16 hodin
tel. 731 005 123

Zámek Pátek 

Zámek Peruc
sezona skončila
tel. 602 728 422
Zámek Peruc  

Pamětní síň
Emila Filly

Peruc

- zámecký park
Do odvolání uzavřena.
 

Hudba ve Smolnici
Smolnice 
2024

 
You are here: Hlavní strana arrow Fotbal na Peruci arrow Ohlédnutí za srpnem 2018
Ohlédnutí za srpnem 2018
Napsal Plazík st.   
Středa, 05 září 2018
Další tropický měsíc letošního roku jsem navštívil opět mnoho zajímavých míst a akcí. Ale jinak jsem moc ven nechodil, takové vedro nemusím.

Tak hned od začátku je těch ohlédnutí mnoho. Již v sobotu 4. srpna jsme vyjeli na celodenní akci do Blšan, kde připravili další Olympiádu mikroregionu Perucko. Letos se jí zúčastnilo 12 družstev. 11 bylo z obcí mikroregionu, dvanácté z německého partnerského města Leubsdorf. Z Perucka, mimo družstva městysu, i samostatné družstvo z Telec. Všichni účastníci podávali skvělé výkony v 9 disciplínách ve vodě, na suchu, často při karambolech i ve vzduchu. V konečném pořadí skončili Telečtí 8. a Městys Peruc se dělil o 5. - 6. místo. Vyhráli účastníci ze Slavětína, druzí skončili Koštičtí a třetí prvé družstvo Chožova. Velký obdiv zaslouží všichni soutěžící a velký dík patří pořadatelům z Blšan.
FOTO zde.

Abych toho v sobotu neměl málo, tak jsem z Blšan jel do Loun na Bahno, kde slavil majitel restaurace Stromovka Bohouš kulatiny. Vydařený večer s bezva muzikou od Uriášů až po Ozzyho. Po půlnoci jsem byl doma…
FOTO zde.

Active Image V sobotu bylo krásně a v neděli mne překvapil déšť. Nepršelo již od poloviny dubna a tentokráte se při dešti tvořily na dvoře loužičky. Bohužel to byl ojedinělý déšť, do konce srpna spadlo vždy jen pár kapek. I na mém dvoře vznikly praskliny.

Již od roku 2007 jezdím do lovosické Osmičky na jedinečný festival Žafest. Pouze vloni jsem vynechal a o to víc jsem se těšil mezi kamarády žabičky.  V přiloženém albu je jen stručný pohled na víkend strávený mezi kamarády a s dobrou muzikou na břehu Labe. Moc příjemné chvíle v páteční večer a celou sobotu na Osmičce.
Zahráli: Wymagane Wymaz, El Gaučo, Viktorka Horáková, David Stypka & Bandjeez,Funky Chicken, Sklad by Walda - Divadlo Sex Kulomets, Fridrich & Fridrich, Mladé perspektivní ryby, Kojoti, Wolty 123, (Lovosická banda Fanda), IDIO & IDIO, MF, a Subact.
Já stařec jsem unaven před půlnocí prchl a mrzí mne, že jsem si nemohl užít jistě skvělý Electro Swing Allstars . Třeba příště zahrají dříve…
FOTO zde.

Active Image Již před časem mne Hanka požádala o povídání o historii Peruce a já nějak zapomněl. Když se zeptala asi týden před termínem, zda jsem připraven, nic jsem neměl. Z archivu jsem vytáhl asi 100 fotografií, připravil si chytré knihy a v neděli v podvečer vyrazil do Stodolního divadla na akci "Trocha historie nikoho nezabije". Jaké překvapení, když přišlo více než 50 návštěvníků z Peruce i okolí, včetně deseti cyklistů z celého Česka. Milan posouval snímky, já jsem povídal, knihy zůstaly na stole a tak jsem skončil po asi 75 minutách. A prý byli posluchači spokojeni, dokonce se objevily žádosti o opakování. Uvidíme…   (foto ZK)

Již několikrát jsem v minulých letech zajel pod lounský pivovar na Garáž, typický punkový koncert. Jenže místo se změnilo a pořadatelé hledali jiné vhodné místo. A letos jej našli pod Pšaňákem na okraji Chlumčan. I když kus od Loun, sešlo se zde mnoho kamarádů, mezi kterými jsem vždy rád. Bylo i výborné a chutné občerstvení pro nás masožrouty i pro vegany. A hlavně syrová punková i trochu drsnější muzika. Opět skvělý večer s prima lidičkami. Zahrály kapely Nevýpar kovatjezd, D. M. K., Stamp Out System, La díra a po mém odchodu asi i Les Symboles.

FOTO zde.

Čistě náhodou jsem si naplánoval cestu do Prahy a až v pondělí jsem zjistil, co je úterý za den. Nakonec náročný, ale moc zajímavý 21. srpen to byl.
ČLÁNEK zde.

Active Image Závěr měsíce byl, no jak jinak, šíleně nabitý. V pátek jsem vyjel nejdříve na lounské Výstaviště, kde slavil 10 let divadelní soubor Třetí věk Louny. Velký obdiv těmto mladým babičkám a "Zlomte vaz".

Pokračoval jsem na Červeňák, kopec s rozhlednou nad Lounami, kam se sjelo mnoho Pražáků i Louňáků na oslavu narozek Terky a Filipa (dohromady 77). Honza měl přeplněný barák. Jaká by to byla oslav bez hudby a jídla. O muziku se starala Terezka a kolem jídla se motal zkušený Filip. Samozřejmě byli pozváni letití Humusáci, kteří v trochu provizorní sestavě (Aulik, Anton, Nádor a za bubny Loukič) pěkně rozpařili nejen nás, co je známe, ale i ty náročné z velkoměsta. A po nich v trochu větrném a vlhkém prostředí (po vedrech prvé ochlazení) nastoupil Marek a jeho Furt Rovně. O kvalitě této desetileté kapely nelze pochybovat. Oslavenci si vše užívali, Terezka přímo zářila. A to co Filip s kamarádem pro nás připravili moc chutnalo. Večer ještě doplnil DJ Fanouš na vnitřní terase a prý se pařilo až do nedělního rána. Já ale, jako vždy, zmizel domů.

FOTO zde.

V sobotu po obědě jsem jel za přáteli do Radonic, kteří se i přes ochlazení pustili na vodu. Osm podivuhodných plavidel vyplulo na Oharku při 2. Radonické neckyádě. Nejzajímavější bylo to z pravěku, ale na vodu se vydal i ani ne tříletý capart. Ten sice po chvíli z plavidla spadl, ale doplaval (následován tatínkem) až do cíle. Všichni zúčastnění byli odměněni a pravěký lovec byl oceněn za nejoriginálnější plavidlo. Velký dík všem pruhovaným organizátorům.
FOTO zde.

Musel jsem si trochu odpočinout, ale večer jsem vyrazil na Nový Hrad do Jimlína. Na třetím nádvoří zde hrálo divadlo Ty-já-tr známou komedii Hostinec u Kamenného stolu. Já mám rád tyto neprofesionální soubory a navíc v tomto hraje kamarád Johan, se kterým jsme se kdysi setkávali na jevišti. Sehráli to skvěle i přes velkou zimu a výpadek zvuku.

Aby se to nepletlo, tak jsem v neděli po snídani jel zase do Jimlína. Prožil jsem zde 7 hodin při výborné muzice na VII. Hudebním festivalu "Kulturní léto na Lounsku". Od dixielandu, přes big band, skotské dudáky, Doubravanku, trio s latinou, cimbálovou muziku až po další latinu. Počasí příjemné, mnoho známých mezi diváky, nálada výborná, na hradě bylo fajn.
FOTO zde.

Tak takový byl druhý prázdninový měsíc.

 
< Předch.   Další >

Kalendář

Kalendář

Ukliďme Česko

Info weby

InfoČesko.cz-Projekt cestovního ruchu o České republice. Poznávání, aktivní dovolená a relaxace. Ubytování, zajímavosti, lyžování...

Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR 

WebArchiv

Tyto stránky jsou pravidelně archivovány Národní knihovnou ČR. Více najdete zde