iPeruc.cz

Internetový magazín nejen o Peruci

Odkazy

FACEBOOK
Mirek Blažek
Perucké stránky

PLAZÍKOVY FOTO GALERIE
Rajče
Rajče02
(doprovodná a starší alba)
Rajče historie
(přemístěná stará alba)
YouTube

Rajče FK Peruc

ZDŠ Třebenice 1963

ZDŠ Peruc 1963

Kulturní akce

Galerie u Plazíka Peruc
Josef Skip Holota
Zajímavosti kolem nás

30. 3. - 23. 6. 2024
Vernisáž v sobotu 30.3.
v 15h.

Výstava fotografií z okolí Plzeňského a Ústeckého kraje.
PLAKÁTEK

Bylinky kolem nás

Stradonice
středa 20.3.2024
17:00 h.
Klub žen Stradonice zve do volební místnosti (čp.61) na besedu s bylinkářkou Vierou Hermínou Kopicovou
.
PLAKÁTEK

Nerozlučná dvojka
Kino Peruc
neděle 24.3.2024
15:30 h.
Nerozlučná dvojka vypráví příběh Dona, dřevěné loutky na útěku a opuštěné plyšové hračky DJ Doggy Doga, který hledá opravdového kamaráda. Jejich cesty se zkříží v Central Parku a navzdory všem předpokladům i odlišnostem se spolu vydávají na dobrodružnou cestu New Yorkem. Animovaný / Dobrodružný, Francie / Španělsko / Belgie, 2023, 88 min.
Mládeži přístupný
Vstupné 50 Kč

A máme, co jsme chtěli
Kino Peruc
Pátek 29.3.2024
19:00 h.
Poslední den společného Československa se na silvestrovský večírek schází jedna velká federální rodina. Setkají se ještě jako bratři, rozejdou se už jako cizinci. S každou další borovičkou se zvyšuje šance, že někdo něco někomu řekne a že se něco stane... Budete nám scházet, Slováci. Hrají: Eva Holubová, Bolek Polívka... Rodinný / Drama / Komedie, Slovensko / Kanada, 2023, 100 min.
Nevhodný do 12 let
Vstupné 100 Kč

Slavnostní zahájení sezony
Peruc
Muzeum české vesnice

sobota 13.4.2024
10:00 h.
Městys Peruc vás zve na zahájení sezony v MČV
. Program zajístíí žáci ZŠ a zároveň bude zahájena výstava fotografií M. P. Blažka v podkroví.
PLAKÁTEK

Ohlédnutí 2008 - 2023
M. P. Blažek

Peruc
Muzeum české vesnice

13.4. - 28.10.2024

Výstava fotografií  M. P. Blažka - výběr z posledních třech výstav v Galerii u Plazíka a dalších fotoprací
.
PLAKÁTEK

Za Dubem
Peruc
KAVÁRNA
Otevřena od 27.4. do 29.9.2024 v sobotu a neděli od 13 do 18 hodin.
UBYTOVÁNÍ

Celoročně
Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny
mob. 777 066 738
PLAKÁTEK

Muzeum české vesnice
Peruc - zámecký park

Informační středisko
13.4. - 28.10.2024
Otevřeno: úterý - neděle 10:00 - 12:00
a 12:30 - 16:30 hodin
V říjnu je otevřeno pouze o víkendech.

Vstupné dospělí 40 Kč,
děti od 6 do 15 let a senioři 30 Kč
Tradiční výstavní prostory doplněné o výstavu v podkroví.
PLAKÁTEK

Zámek Pátek
Pátek nad Ohří

Otevřeno pátky,
soboty, neděle, svátky
10 - 16 hodin
tel. 731 005 123

Zámek Pátek 

Zámek Peruc
sezona skončila
tel. 602 728 422
Zámek Peruc  

Pamětní síň
Emila Filly

Peruc

- zámecký park
Do odvolání uzavřena.
 

Hudba ve Smolnici
Smolnice 
2024

 
You are here: Hlavní strana arrow Fotbal na Peruci arrow Ohlédnutí za červencem 2018
Ohlédnutí za červencem 2018
Napsal Plazík st.   
Pátek, 17 srpen 2018

 Vrhněme se na prvý prázdninový měsíc, měsíc poznávání a šílených veder. Když jsem nemusel, nevycházel jsem ani z domu, ale procestoval jsem, zažil a viděl toho mnoho.

Active Image Každý rok jezdíme s paní Růženkou za hranice, nejčastěji do Francie. A letos jsme jeli na její nejzápadnější výspu do jižní Bretaně. Stručný popis s malým albem fotek jsem již dal na mé stránky.
Pokud jste ještě nečetli, můžete
ZDE .
Pár dní jsem si odpočinul a ve čtvrtek přivítal návštěvu z nejmilejších. Mé dvě vnučky - maminky Leonka a Radka - přijely se svými syny, mými pravnuky Vojtou a Adamem. Jak jsou již velcí a šikovní, prvému již dva roky byly a druhý oslaví druhé narozeniny v srpnu. Z návštěvy jsem byl šťastný, až dojatý.


V sobotu jsem vyjel na pozvání kamaráda Tomáše do Lisovic. V jeho železničním muzeu měla průjezdní kontrolu jízda historických automobilů a motocyklů IX.ročník Slánského okruhu. Active Image Přijela vozidla z 50. až 70. let, připomínající mé mládí, ale i úžasné předválečné automobily. Soutěžíci zde splnili své úkoly a pokračovali do další etapy. Ale to nebylo vše, nejzajímavější byl příjezd staré Laurinky, v níž neseděl nikdo jiný, než president osvoboditel, T. G. Masaryk. Provázel jej tajemník, důstojník prvorepublikové armády a jako řidič policista z téže doby. V doprovodu pan Čecha si delegace prohlédla exponáty muzea a na závěr se pan president vyfotil u pamětní desky původního majitele statku a předsedy vlády Jana Malypetra.
Byla to hodně zajímavá návštěva, můžete se podívat na automobily
ZDE ,  a pana presidenta ZDE .
O druhém srpnovém víkendu jsem nevěděl kam dříve. Rychle jsem z Lisovic pospíchal Active Image do peruckého zámeckého parku, kde pár kamarádů připravilo již 14. ročník hudebního festivalu Plutofest. Místo konání se z fotbalového hřiště přeneslo mezi mohutné stromy parku a určitě intimnější prostředí atmosféře hudební přehlídky pomohlo. V podvečer zahráli "evropští" SPOT OF ON RECEPTION a RAMMSTEIN s ohnivým Mírou Imrichem. Pokračoval divoký ZPUTNIK se zpěvnou vlčicí u mikrofonu a skoro domácí, no abych neurazil tejničtí REFREŠ. Jejich fanynky jim vytvořily nádherné prostředí.
Foto z odpoledne
ZDE .
Setmělo se a v zámeckém parku na Peruci nastoupili Active Image na pódium úžasní Wishmasters s neskutečně výbornou zpěvačkou Shirley Tracanna. Jejich ohnivé Show bylo snad mohutnější než odpolední Mírovo. Pokračovali příjemní Cover for Lovers se vzdáleným kytaristou. Moc poslouchatelná muzika. Po 8 hodinách "na place" jsem odešel domů, takže pořádající Pluťáky jsem již nezaznamenal. Letošní fesťák byl jak do počasí, jedinečného místa a hlavně sestavou kapel skvělý! Těšme se na další ročník.
FOTO z večera
ZDE .
Active Image Přes půl roku jsem pracoval na přípravě výstavy Osobnosti Peruce ke 100 letům republiky, v týdnu jsme ji nainstalovali v Galerii U kozorožce kamarádky Viery na peruckém náměstí a v neděli odpoledne po Plutofestu jsme ji vernisáží otevřeli. Návštěvu doporučuji, výstava bude přístupná až do konce října.
Malý článek s fotkami je již na mých stránkách
ZDE .
Active Image I následující sobotu 21. července jsem měl v programu dvě akce. Bohouš mne pozval na sraz motorkářů, ale mezi tím jsem ještě odpoledne zajel k Vrchlavským na Smolnici, kde připravili program ke 100. výročí ČSR. Při letním odpoledni na statku vzpomněli Jan Mareš a Milan Vrchlavský na vznik naší republiky, zejména na události na Lounsku. Na klavír je doprovázel Igor Tausinger a zpěvem sbor husitské církve z Loun. Příjemné posezení v úžasné stodole.
Pár fotek ze Smolnice je
ZDE .
Po skončení jsem se vrátil do Loun na Bahno, kde pokračoval 9. motosraz Active Image Bahno. Jezdí sem motorkáři z daleka, ti lounští moc ne. Po vyjížďce se soutěžilo v Mrtvém tahu a dalších disciplinách. Pavel a Pavlínka udrželi nejdéle ze všech plné tupláky a půlitry v roztažených rukách. Odpoledne i večer k tomu hrály kapely dost dobrá tvrdá Abdera, hodně mizerný Kabát revival a na závěr The Beatles. Kromě jiného mezi tím na betonu i zahořelo v ohnivé show.
FOTO ze srazu
ZDE .
Již od 90. let znám kluky Maulisáky z Kladna, z kterých jejich tatínek udělal nejdřív kapelu The Theplo. Bratři s ní vystupovali i v bývalé lounské Opeře a mimo jiné v té době hráli i v populárním Brutusu. Active Image Když se soustředili pouze na repertoár The Beatles vznikl úžasný "revival", který hraje po celé Evropě a dokonce zahrál i samotné britské královně na jejich narozeninách a v liverpoolském Cavern Clubu. Kapela si pořidila originální oblečení Beatles a hlavně i nástroje a aparaturu, shodnou s originálem. Zbyněk se "předělal" a na basu hraje levačkou jako legendární Paul. S kamarádkami jsme jezdili na jejich koncerty v okolí a dokonce jsem fotil i Luďkovu svatbu v Panenském Týnci. Pár let jsem se s kluky nesetkal a proto jsem byl rád, že přijeli zahrát na lounský motosraz. Bylo to příjemné setkání a vzpomínání a s několika kamrádkami, které večer přišly, i fajn taneček.
Foto Beatles
ZDE .
Při Třetím věku navštěvuji i Českopis a s ním jezdíme poznávat naší vlast. Mimořádně o prázdniny jsme v úterý ráno vyjeli do Brna. D1 jsme bez větších problémů přejeli, dopoledne vysadili dvě skupiny zájezdu pod Špilberkem a odjeli ke známé funkcionalistické vile Tugendhat. Čas do sjednané prohlídky jsme využili k dobrému obědu a procházce zahradou vily. V daný čas jsme stáli před jejími vrátky. Active Image Vevnitř se nesmělo fotit. O to víc jsem si užil prohlídky hodně krásných a zajímavých prostor bydlení brněnské bohaté rodiny, která si vilu nechala postavit kolem 30. roku minulého století. Skutečně prostorově i technicky zajímavé prostředí. Zjistili jsme také, že strom, pod kterým Klaus s Mečiarem dohodli konec Československa, jejich přítomnost nevydržel a asi po půl roce uschl. Odpoledne přivezl autobus větší část výpravy a nás zavezl po Špilberk, kde jsme si prohlédli tamní kasematy. Nabylo to příjemné vězení (a které by bylo). Babinský jej ale přežil. Ze školní návštěvy jsem si pamatoval sezení pro nevěrné ženy s kapající vodou, ale to prý tak nebylo. Poslední smutnou kapitolou bylo použití těchto chmurných prostor nacisty za 2. světové války. Prohlídku jsme zakončili dobrou kávou na baště a po setkání se zbytkem účastníků zájezdu jsme se po D1 opět bez problému dostali domů. I když horký, tak přjemný a poučný výlet.
FOTO z Brna
ZDE .
Active Image Active Image Poslední červencový pátek jsme si měli užít jedinečný vesmírný úkaz, dlouhé úplné zatmění měsíce. Trochu jsem se připravil, ale k večeru začaly strašit mraky. Vyfotil jsem si hezký západ slunce nad střechou sousední sýpky a to bylo vše. Až kolem půlnoci jsem zahlédl měsíc, z něhož stín již mizel. Tak třeba někdy příště...

 
< Předch.   Další >

Kalendář

Kalendář

Ukliďme Česko

Info weby

InfoČesko.cz-Projekt cestovního ruchu o České republice. Poznávání, aktivní dovolená a relaxace. Ubytování, zajímavosti, lyžování...

Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR 

WebArchiv

Tyto stránky jsou pravidelně archivovány Národní knihovnou ČR. Více najdete zde