iPeruc.cz

Internetový magazín nejen o Peruci

Odkazy

FACEBOOK
Mirek Blažek
Perucké stránky

PLAZÍKOVY FOTO GALERIE
Rajče
Rajče02
(doprovodná a starší alba)
Rajče historie
(přemístěná stará alba)
YouTube

Rajče FK Peruc

ZDŠ Třebenice 1963

ZDŠ Peruc 1963

Kulturní akce

Galerie u Plazíka Peruc
Josef Skip Holota
Zajímavosti kolem nás

30. 3. - 23. 6. 2024
Vernisáž v sobotu 30.3.
v 15h.

Výstava fotografií z okolí Plzeňského a Ústeckého kraje.
PLAKÁTEK

Bylinky kolem nás

Stradonice
středa 20.3.2024
17:00 h.
Klub žen Stradonice zve do volební místnosti (čp.61) na besedu s bylinkářkou Vierou Hermínou Kopicovou
.
PLAKÁTEK

Nerozlučná dvojka
Kino Peruc
neděle 24.3.2024
15:30 h.
Nerozlučná dvojka vypráví příběh Dona, dřevěné loutky na útěku a opuštěné plyšové hračky DJ Doggy Doga, který hledá opravdového kamaráda. Jejich cesty se zkříží v Central Parku a navzdory všem předpokladům i odlišnostem se spolu vydávají na dobrodružnou cestu New Yorkem. Animovaný / Dobrodružný, Francie / Španělsko / Belgie, 2023, 88 min.
Mládeži přístupný
Vstupné 50 Kč

A máme, co jsme chtěli
Kino Peruc
Pátek 29.3.2024
19:00 h.
Poslední den společného Československa se na silvestrovský večírek schází jedna velká federální rodina. Setkají se ještě jako bratři, rozejdou se už jako cizinci. S každou další borovičkou se zvyšuje šance, že někdo něco někomu řekne a že se něco stane... Budete nám scházet, Slováci. Hrají: Eva Holubová, Bolek Polívka... Rodinný / Drama / Komedie, Slovensko / Kanada, 2023, 100 min.
Nevhodný do 12 let
Vstupné 100 Kč

Slavnostní zahájení sezony
Peruc
Muzeum české vesnice

sobota 13.4.2024
10:00 h.
Městys Peruc vás zve na zahájení sezony v MČV
. Program zajístíí žáci ZŠ a zároveň bude zahájena výstava fotografií M. P. Blažka v podkroví.
PLAKÁTEK

Ohlédnutí 2008 - 2023
M. P. Blažek

Peruc
Muzeum české vesnice

13.4. - 28.10.2024

Výstava fotografií  M. P. Blažka - výběr z posledních třech výstav v Galerii u Plazíka a dalších fotoprací
.
PLAKÁTEK

Za Dubem
Peruc
KAVÁRNA
Otevřena od 27.4. do 29.9.2024 v sobotu a neděli od 13 do 18 hodin.
UBYTOVÁNÍ

Celoročně
Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny
mob. 777 066 738
PLAKÁTEK

Muzeum české vesnice
Peruc - zámecký park

Informační středisko
13.4. - 28.10.2024
Otevřeno: úterý - neděle 10:00 - 12:00
a 12:30 - 16:30 hodin
V říjnu je otevřeno pouze o víkendech.

Vstupné dospělí 40 Kč,
děti od 6 do 15 let a senioři 30 Kč
Tradiční výstavní prostory doplněné o výstavu v podkroví.
PLAKÁTEK

Zámek Pátek
Pátek nad Ohří

Otevřeno pátky,
soboty, neděle, svátky
10 - 16 hodin
tel. 731 005 123

Zámek Pátek 

Zámek Peruc
sezona skončila
tel. 602 728 422
Zámek Peruc  

Pamětní síň
Emila Filly

Peruc

- zámecký park
Do odvolání uzavřena.
 

Hudba ve Smolnici
Smolnice 
2024

 
You are here: Hlavní strana arrow Fotbal na Peruci arrow Ohlédnutí za červnem 2018
Ohlédnutí za červnem 2018
Napsal Plazík st.   
Středa, 25 červenec 2018
Tak to zase vidíte, poslední týden července a já vzpomínám na červen. Ty moje měsíce jsou stále plné, ale já jsem asi rád. Tak ten červen...

Prvého června večer jsme se vrátili z náročného, ale moc pěkného výletu do Vídně s koncertem Vídeňské filharmonie s Annou Nebresko. Byl jsem tam poprvé. Nádherný Belvedere, Active Image ze Schönbrunnu lehké zklamání (park trochu zanedbaný, interiér skvělý). Večerní koncert filharmonie úžasný, jen poslech z 200m mezi 80 000 diváky nebyl to pravé, ořechové. O focení nemluvě. Ale i tak stál prvý den za to. Druhý den ve Vídni. Ráno odjezd z Ibisu k pestrému "Hundertwasserovi", okružní jízda po Vídni, výstup u Marie Terezie a pěší procházka s výkladem po centru až ke sv. Štěpánovi. Po obědě kousek od Albertina jsme se procházeli s Pepou sami, historické centrum se nám moc líbilo. Skončili jsme u starého Sv. Ruprechta. Posezení v hospůdce, procházka po náplavce a už odjezd přes Dunaj domů. K fotkám jsem se ještě nedostal (snad časem), tak jen malé album.
FOTO z Vídně den prvý a FOTO den druhý.

Active Image V týdnu jsme zajeli s panem Tošnerem (ex Svobodný hlas) do Vojenského historického archivu. Oba jsme hledali materiály pro své pátrání. Jiří o letcích RAF z Lounska, já o legionářích z Peruce. Něco málo v archivu měli a tak jsme si potřebné ofotili. Pro chystanou výstavu jsem potřeboval hlavně údaje o Otakaru Löblovi, padlém před 100 lety na Uralu.
Zde  je pár řádek a fotografie.

Active Image Další den chvíle uklidnění při autorském čtení veršů Vladislava Peka u Husitů v Lounech. Trochu křesťanské, dost civilní a občas i humorné. (foto Vl.Hons) A hned pokračování do Postoloprt. Divadelní klub Jirásek Česká Lípa přijel s komedií TANGA PRO JEŽÍŠKA. Renomovaný autor, režisér a herec Václav Klapka i herečka Vladimíra Zborníková, "primabalerína" čtyř souborů, zde uvedli úžasnou v první repríze. Opravdu silný zážitek. Když jsme u divadla, koncem června jsem si ještě zajel do Libochovic. V zámeckém parku zahrál soubor Tyjátr Praha s kamarádem Johanem klasiku, Shakespearův SEN NOCI SVATOJÁNSKÉ. Opět moc pěkný zážitek z divadla v přírodě.

V Active Image sobotu 9. června jsem dopoledne fotil na radnici vítání nových občánků Peruce a na odpoledne, pro ty malinko starší, připravilo již podruhé mnoho složek na Peruci hravý dětský den na místním fotbalovém hřišti. Fotbalisté, sokolové, hasiči, zdravotníci, myslivci a další zorganizovali mnoho soutěžních a zábavných disciplin. Děti se ohromně bavily a všem pořadatelům za to patří velký dík. Já "hasil" s mojí vnučkou a pravnoučkem, který si odpoledne na hřišti moc užil. Tak jen pár, nejvíce našich fotek.
FOTO z dětského dne

Active Image Kamarád Honza z Červeňáku slavil 40 a sešla se velká parta kamarádů, převážně v pruhovaném. Mezi námi byla i Petra, která nemohla přijít a samozřejmě kapely. První vyslal do Středohoří svoje tóny Anton s Tvorem. Na Antikotli se šetřili, ale na kopci zahráli naplno Flower Cover. Honzovi i většině přítomných neméně milí - Humus Debilitae s průzračně naivistickými kytarovými vyhrávkami zakončili hudební večer. Na rožni bylo maso, pod ním brambory. Na čepu dobrý Žatec a extra na chuť Ale, ležák z pivovaru Máša. A gratulantů byl plný kopec. Díky za fajnový večer. Múžete se také mrknout.
FOTO z Červeňáku

Active Image V neděli jsem vyjel do Černčic, ale stavil jsem se ještě u Oldřicha. Na Dolejšáku se v poslední době maká. Věřme, že firma dodrží prodloužený termín 31.7.18 (původní 31.5.18 nestihla) a rybník opraví a napustí dle projektu a k naší spokojenosti. V Černčicích u Juliše bylo černobílo. Vernisáží byla otevřena další výstava v galerii kamaráda Pavela R. Vejrážky. Vystavuje zde Pavel Turnovský a svojí výstavu nazval Rezonance. Je to trochu jiná výstava než obvykle, skutečně téměř vše bílá maba na černém podkladu. K vernisáži zahrál na svůj saxofon Mikoláš Chadima. U "Vejrů" je vždy příjemně. Opět se můžete podívat.
FOTO z galerie

V týdnu moji galerii navštívily děti z MŠ Louny, jak se říká u mašinky. A já jim udělal i průvodce po Peruci, Active Image myslím, že se jim u nás líbilo. Ale mne díky letošnímu šílenému počasí čekala práce se zpracováním toho trocha rybízu a angreštu. Prvé červené kuličky jsem prolisoval a udělal pár skleniček rybízové marmelády a další jsem zmrazil pro použití na zimní pečení. Angrešt šel všechen do skleniček a je z něho osvěžující kompot.

Active Image Víkend uprostřed června byl zase šílený (no, který ne?). "Upsal" jsem se kamarádce v Košticích a stal se součástí jejich módní přehlídky modelů za 100 let republiky. V pátek zkouška a v neděli v koštickém mlýně grandiozní přehlídka Šatník paní mlynářky. Všechny dámy byly skvělé a já jsem se jim tam trochu pletl jako fotograf z 20. a 40. let a nakonec i jako hipísák z let šedesátých. Věřím, že se přehlídka všem divákům líbila.
FOTO z přípravy 
FOTO z přehlídky od Ládiky Báby

Active Image V čase mezi jsem se stavil v nedalekém Křesíně, kde se sešly máničky z daleka i blízka ke svému setkání Máničky 2018 Křesín - Levousy . V sobotu sehráli tradični fotbalový trunaj pod věžemi Hazmburku. K Takové sešlosti samozřejmě patří hudba. Někdo hrál, někdo pil, někdo jen tak seděl, ale všichni byli ve výborné pohodě. Fotbal nedopadl dobře (0:6, 0:2), ale od kamarádů z Podbaby Louňáci za svůj výkon dostali nádhernou sošku fotbalisty. V Levousích bavili dlouho do sobotní noci.
FOTO z mániček

Active Image Od mániček rychle na Dobrodění na Bahno do Loun, kde již probíhalo pestré dětské odpoledne. Akce kamarádů, která zaslouží velký obdiv. Já již stihl jen kouzelníka a vystoupení tanečnic z TS Luna a DDM Postoloprty. Večer začalo divadlo z Loun a pak se již střídaly kapely od Haifish, přes pořádající Paralet, Urban Turban až po Rohotoče. Den se vydařil, dětí i dospělých se přišlo bavit snad 500. Výtěžek přes 80 tisíc opět pomůže potřebným dětem.
FOTO z Dobrodění 

Zpívám zpíváš, zpíváme. Celý rok chodíme na zkoušky našeho sboru trochu starších Active Image pěvců. Dva koncerty našeho Senior melody jsme měli za sebou. Vydařený v knihovně na závěr školního roku (tam jsem nesehnal žádného fotografa), a takový koncert - nekoncert na krásném lounském výstavišti. Další koncert, stejně jako vloni, nás čekal v sobotu ve 14 hodin ve Vernerově mlýnu v Brlohu. Ten se moc vydařil i díky tomu, že jsme zpívali celý repertoár. Příjemný zážitek mne jen trochu zkazil náš sebestředný sólista, který vstoupil do mého zpěvu. Inu, lidé jsou různé.
FOTO z vystoupení

V červnu končil Okresní přebor fotbalistů a ti z Peruce měli výborný závěr. Série výher jim zajistila 6. místo a to je v silné konkurenci skvělé. O jejich utkáních si můžete přečíst ve článcích
ZDE.   Přeborem ale červen pro FK Peruc neskončila. Active Image V sobotu 23. června 2018 výstřelem z děla začaly oslavy 90 let fotbalu na Peruci. Následoval turnaj přípravek (Peruc, Budyně, Černčice) a v poledne nastoupili proti sobě žáci Peruce a Pátku. Bohatý program byl připraven i na odpoledne. Oceněni byli osobnosti klubu, nejstarší účastník - fotbalista na oslavách (Antonín Kučaba - 1932) a další aktivní členové. Pak nastoupilo mužstvo FK Peruc do utkání proti staré gardě FK Teplice (nejznámější byl asi bývalý reprezentant P. Bičovský). Na závěrečné focení přišli i hráči (dorost 1962) a hráčky (1985) FK Peruc. Vydařený program pokračoval do večerních hodin. Všichni, kteří se na přípravě oslav podíleli zaslouží obdiv a dík.
FOTO ze hřiště

V té době jsem jezdil do Loun na rehabilitaci a v pátek jsem cestou nad Slavětínem namířil Nikona na Středohoří.


Active Image O stejném víkendu se v peruckém kempu v pátek večer rozejel již XXIII. motorkářský sraz Mba Stochov. Active Image Přijeli mnozí kamarádi, hrála hudba, soutěžilo se a u Maffyho  se popíjela horká medovina. Opět jedna parta prima lidí, mezi nimiž se cítím fajn. Závěr dvou náročných dnů jsem prožil opět mezi kamarády motorkáři. Vyhrávaly kapely, soutěžilo se a všichni se bezva bavili. Já před půlnocí dojel domů a v neděli mne čekal úklid a pak i trochu odpočinku.
FOTO ze srazu

V úterý odpoledne jsem se zúčastnil důstojného a potřebného rozloučení s kamarádkou a sousedkou Evou Křížovou - Gajdošovou - Píchovou, které připravila její dcera Míša. Byli jsme spolu s Míšinými blízkými a spolupracovníky Evy z úřadů na peruckém hřbitově, položili kytičku a zavzpomínali na dobrého člověka...

Active Image Poslední červnovou sobotu kolem poledního vyběhli na tratě různých délek závodníci v 10 dětských a 10 dospělých kategoriích do 23. ročníku Běhu Oldřicha a Boženy. Krásné počasí a úžasné výkony všech účastníků. Fotky a výsledky běhu jsou
v tomto článku. Zatím, co se kolem běhalo, bělásci a čmeláci vysávaly moji letos bohatě kvetoucí levanduli.

Ve chvílích mezi během jsme s Ludvíkem připravili odpolední vernisáž jeho výstavy v mé Galerii u Plazíka. Malý článek a fotografie jsou zde  .
Červen skončil a já se připravoval na cestu na "konec světa".

 
< Předch.   Další >

Kalendář

Kalendář

Ukliďme Česko

Info weby

InfoČesko.cz-Projekt cestovního ruchu o České republice. Poznávání, aktivní dovolená a relaxace. Ubytování, zajímavosti, lyžování...

Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR 

WebArchiv

Tyto stránky jsou pravidelně archivovány Národní knihovnou ČR. Více najdete zde