iPeruc.cz

Internetový magazín nejen o Peruci

Odkazy

FACEBOOK
Mirek Blažek
Perucké stránky

PLAZÍKOVY FOTO GALERIE
Rajče
Rajče02
(doprovodná a starší alba)
Rajče historie
(přemístěná stará alba)
YouTube

Rajče FK Peruc

ZDŠ Třebenice 1963

ZDŠ Peruc 1963

Kulturní akce

Galerie u Plazíka Peruc
Josef Skip Holota
Zajímavosti kolem nás

30. 3. - 23. 6. 2024
Vernisáž v sobotu 30.3.
v 15h.

Výstava fotografií z okolí Plzeňského a Ústeckého kraje.
PLAKÁTEK

A máme, co jsme chtěli
Kino Peruc
Pátek 29.3.2024
19:00 h.
Poslední den společného Československa se na silvestrovský večírek schází jedna velká federální rodina. Setkají se ještě jako bratři, rozejdou se už jako cizinci. S každou další borovičkou se zvyšuje šance, že někdo něco někomu řekne a že se něco stane... Budete nám scházet, Slováci. Hrají: Eva Holubová, Bolek Polívka... Rodinný / Drama / Komedie, Slovensko / Kanada, 2023, 100 min.
Nevhodný do 12 let
V
stupné 100 Kč

Velikonoční bohoslužba
Peruc
Sbor M. J. Husa

neděle 31.4.2024
15:00 h.
Zveme vás tímto na Velikonoční bohoslužbu do Peruce - Neděle 31/3/2024 od 15 hod. v Kapli M.J. Husa, ul. Palackého 300.
Těšíme se na Vás.
PLAKÁTEK

Vynálezce
Kino Peruc
Neděle 7.4.2024
15:30 hod.
Animovaný / Dobrodružný / Ponořte se do světa geniálního vynálezce a umělce Leonarda da Vinci. Ten přichází na královský dvůr experimentovat s lidským tělem, stavět létající stroje, obrněná vozidla a další fantastické vynálezy. Našeho superhrdinu čeká nejen napínavé dobrodružství, ale také osudové setkání s odvážnou princeznou Margaritou, se kterou hledá odpověď na tu nejdůležitější otázku. „Jaký je smysl života“? / dabing / Francie-USA / 2023 / délka: 100 min.
Přístupný

V
stupné 50 Kč

Poutníci – koncert kapely
Přes 50 let v country

Kino Peruc
Pátek 12.4.2024
19.00 hod.

Legendární bluegrass and country band dorazí s jejich oblíbenými skladbami, v rámci šňůry po Čechách a Slovensku, také na Peruc. Přijďte si s nimi zanotovat.
V
stupné 250 Kč

Slavnostní zahájení sezony
Peruc
Muzeum české vesnice

sobota 13.4.2024
10:00 h.
Městys Peruc vás zve na zahájení sezony v MČV
. Program zajístíí žáci ZŠ a zároveň bude zahájena výstava fotografií M. P. Blažka v podkroví.
PLAKÁTEK

Ohlédnutí 2008 - 2023
M. P. Blažek

Peruc
Muzeum české vesnice

13.4. - 28.10.2024

Výstava fotografií  M. P. Blažka - výběr z posledních třech výstav v Galerii u Plazíka a dalších fotoprací
.
PLAKÁTEK

Gump – jsme dvojka
Kino Peruc
Pátek 19.4.2024
19.00 hod.

Rodinný / Dobrodružný / Nová Gumpova cesta začne přesně tam, kde ta předchozí skončila. Se svým milovaným Béďou Kozím Bobkem projde hlavní zvířecí hrdina příběhem, který už jim dávno předtím napsaly hvězdy. A zatímco Gumpův první příběh byl smutnější, v jeho volném pokračování s názvem Gump – jsme dvojka se diváci mohou těšit na spoustu vtipných zvířecích scén. Vedle hlavního hrdiny se nově objeví také psí slečna Jenny, která si zahraje Gumpovu sestru Kytičku./ Česko / 2024 / délka: 86 min.
Přístupný

V
stupné 100 Kč

Prázdniny s broučkem
Kino Peruc
Pátek 26.4.2024
19.00 hod.

Komedie / Kdo by někdy nechtěl vyrazit na rodinou dovolenou krásným červeným karavanem po dědovi? Bára Poláková coby dobrodružná máma dvou dětí a nadšená food blogerka, řekne této výzvě ano. Její manžel, kterého si zahrál Lukáš Příkazký, dobrodružné nadšení ani trochu nesdílí. Ale když máme vedle sebe někoho, koho máme rádi, je úplně jedno, kde zrovna jsme. Celá rodina proto nakonec vyrazí na letní dovolenou k moři obytňákem. / Česko / 2023 / délka: 87 min.
Přístupný

V
stupné 100 Kč

NEVĚRA PRO DVA
Kino Peruc
Úterý 21.5..2024
18.00 hod.

Koštičtí divadelníci vás zvou na komedii L. Albauma a D. Jacobse.
V
stupné dobrovolné
PLAKÁTEK

Za Dubem
Peruc
KAVÁRNA
Otevřena od 27.4. do 29.9.2024 v sobotu a neděli od 13 do 18 hodin.
UBYTOVÁNÍ

Celoročně
Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny
mob. 777 066 738
PLAKÁTEK

Muzeum české vesnice
Peruc - zámecký park

Informační středisko
13.4. - 28.10.2024
Otevřeno: úterý - neděle 10:00 - 12:00
a 12:30 - 16:30 hodin
V říjnu je otevřeno pouze o víkendech.

Vstupné dospělí 40 Kč,
děti od 6 do 15 let a senioři 30 Kč
Tradiční výstavní prostory doplněné o výstavu v podkroví.
PLAKÁTEK

Zámek Pátek
Pátek nad Ohří

Otevřeno pátky,
soboty, neděle, svátky
10 - 16 hodin
tel. 731 005 123

Zámek Pátek 

Zámek Peruc
sezona skončila
tel. 602 728 422
Zámek Peruc  

Pamětní síň
Emila Filly

Peruc

- zámecký park
Do odvolání uzavřena.
 

Hudba ve Smolnici
Smolnice
PLAKÁTEK 2024

 
You are here: Hlavní strana
Ohlédnutí za srpnem
Napsal Plazík st.   
Čtvrtek, 21 září 2017
Druhý prázdninový měsíc se na Peruci uskutečnily dvě jedinečné události (Olympiáda, Daneš), ale po celý měsíc se stále něco dělo. A závěrem ještě trochu řezání v nemocnici.

   Již deset let Mikroregion Perucko připravuje setkání zástupců svých obcí při zábavném klání. Active Image Původně to byla Olympiáda Perucka, letos název došel až k Vesnickým hrám Mikroregionu Perucko. A také po prvé se tato akce uskutečnila v sobotu 5. srpna 2017 na Peruci, v pěkném areálu koupaliště. Velkou zásluhu na jejím konání má místostarosta Honza Vnouček, který napsal scénář a celý průběh her řídil. Krásný článek napsala Helena Halamová, i s mými fotkami je na v tomto článku. 
Úžasný víkendový den  

Snad každý Peručák zná paní Marii Imbrovou z Černochova, která několikrát za rok povídá Za Dubem o své práci v Africe a pomoci tamním komunitám. V neděli 6. srpna měla své povídání zaměřeno na africké ženy, jejich život, poměry, ale i zájmy a šikovnost. V týdnu před tím byla se svojí africkou kamarádkou na akce AFRICA LIVE v ZOO Dvoře Králové. Malý článeček o charitativní akci.
Afrika v ZOO

   V pondělí 7. srpna nám příroda připravila hezký úkaz, částečné zatmění měsíce. Vytáhl Active Image jsem starý třístovkový objektiv z Prakticy, nasadil na svůj nový Nikon a vyrazil na hřiště. Nic stále nebylo vidět a já došel podél ZD až na vranskou silnici. Asi po půl hodině se z přízemního smogu začal vynořovat již trochu zatemnělý měsíc. Pár fotek stínu na něm, ale i jeho kráterů jsem udělal. V srpnu začalo po dlouhém suchu i občas pršet, vody je potřeba i na mém dvorku. A když neprší, mohu pozorovat třeba západ slunce. Pár pohledů v tomto albu:
Zatmění měsíce a počasí

Active Image    Po 10 letech jsem druhý srpnový víkend nenavštívil oblíbený Žafest v Lovosicích a to jen proto, že jsme na Peruci připravili vzpomínku na významného peruckého občana, pedagoga, vlastence Pátera Františka Daneše u příležitosti 210. výročí jeho narození. Praprapra synovec Jiří Daneš z Mnichova přijel na Peruc před 10 roky a s přáteli jsme připravili velké oslavy 200. výročí narození Pátera Daneše za přítomnosti mnoha členů rodiny ( ZDE ). Letos jsme připravili skromnější, ale velmi pěknou vzpomínku s příjemným programem. Více v tomto článku:
Páter Daneš 210

Active Image    V mé Galerii u Plazíka, v 10. roce jejího trvání, probíhala nádherná výstava fotografií Ivana Šulka. O prázdniny ji navštívily děti z táborů. Letos to byli porvé Dubínci z Peruce, poté Klubovna Luna Louny (mimo fotografií obdivovaly holky čmeláky a motýly na levanduli) a stejně jako vloni si u mne udělal základnu tábor z Roudnice. Posledně jmenovaní si mne vyžádali i jako průvodce po Peruci a na závěr si děti odpočinuly na mém dvoře. Pěkné aktivní vyžití o prázdniny.
Tábory v galerii

Active Image    Vedení městysu si mimo opravy a rozšíření vybavenosti pro své občany stará i odkazy minulosti. V roce 2015 u příležitosti 70. výročí osvobození ČSR upravilo mnoho pomníků ve všech obcích, ten černochovský nechalo zrestaurovat. Po loňské obnově konstitučního kříže Pátera Daneše na peruckém náměstí se letos dočkal opravy i nedaleký pomník obětem 1. světové války od známého sochaře Kodeta. Vždyť příští rok budeme vzpomínat 100. výročí této celosvětové tragédie.

Na svého Renaulta jsem na jaře objednal závěsné zařízení, po montáži v peruckém Active Image servisu jsme zjistili, že to není moc dobré (nešla vložit rezerva). Reklamoval jsem to u firmy, která zařízení dodala a její majitel mne vyzval, že mne to zdarma vymění. Sídlí až mezi Plzní a Domažlicemi, tak jsem si udělal celodenní výlet. Vše dobře dopadlo a navíc jsem se cestou stavil v Plasech. Jezdil jsem často okolo, ale nikdy jsem v tomto velkém klášteře nebyl. Prohlídka byla moc zajímavá, fotil jsem jen starým poškozeným kompaktem, který jsem měl v kapse. Omlouvám se pane Santiny.
Plasy

Active Image    V pátek 18.9. jsem si zajel do lounské knihovny na další z koncertů Na Dvorku. Tentokráte přátelé pod vedením Lenky Petržilkové a Dominika Zahradníčka předvedli opět úžasný program melodií z celého světa. Umí! Ale koncert jsem si plně užíval a nefotil.
Zato v neděli jsem si s foťákem udělal malou procházku, vlastně jen před můj dům k rozvetlým růžím a kousek do parku. Pár fotek z vycházek. 
Podvečer

   Posledních deset srpnových dnů bylo ve znamení řešení následků mého loňského pádu v Praze na zledovatělém chodníku Active Image u sv. Mikuláše. Při červencové kontrole u doktora Holuba u Boromějek pod Petřínem jsme se dohodli na vyndání želez z mé stehenní kosti, v úterý předoperační vyšetření a hned ve čtvrtek operace. Při částečném umrtvení jsem se zájmem sledoval vytloukání železa z mé nohy, zajímavý zážitek. Pár dní s berlemi, hůlkou, ale dnes už bez opěr a vše se postupně lepší. Jako před úrazem už to nebude (noha je o 2 cm kratší), ale věřím, že malé problémy zvládnu.

U už jen dvě maličkosti v závěru měsíce. Na Peruci začal OP ve fobale. Prvé utkání nedopadlo dobře - malý report    (ale poté se to hodně zlepšilo). A po 24 letech mne odešla stará vakuová televize. Již mám novou, ale kam se hrabe kvalita obrazů za tou, na kterou jsem byl zvyklý (Ještě, že televize není mojí prioritou, ale pouze kulisou dne).

 

 
< Předch.   Další >

Kalendář

Kalendář

Partners+

paralet
-----
dobroděj
-----
denik
-----
Hnutí Jsme PRO!
-----
Rozhlas Peruc
Městys Peruc

Doporučujeme

Kultura a sport -
Kalendář kulturních a sportovních akcí městyse Peruc naleznete 
na rok 2024
ZDE  

Za Dubem - Usedlost Za Dubem poskytuje ubytování v celkové kapacitě 11 lůžek. Romantické prostředí, veškeré vybavení, zajímavé okolí. Více najdete zde

Cyklotrasa Peruc, Agropenzion Hájenka, Louny
-
Projížďka po cyklotrase z Peruce až do Loun na pěkném videu je zde

Knihovna Peruc - Obecní knihovna ZDE

 

KVÍTEK - lounský pěvecký sbor najdete zde

 

Železniční muzeum Zlonice - Zážitek pro děti i dospělé, kteří mají radi vláčky. zde

Pivovar Antoš Slaný - Pro vás, kteří mají rádi skutečné pivo a dobré jídlo.
Zavítejte  sem

Libochovické listy zde

GALERIE

Active Image

Active Image

V Galerii u Plazíka
-----------------------------------
Připravujeme
sezonu 2024:

30.3. - 23.6.
Josef Skip Holota 
"Zajímavosti kolem nás"
29.6. - 25.8.
Veru Králik
"Rok v Praze a na cestách"
31.8. - 28.10.
Radek Kučera
Lounská sojka

Počasí

Ukliďme Česko

Info weby

InfoČesko.cz-Projekt cestovního ruchu o České republice. Poznávání, aktivní dovolená a relaxace. Ubytování, zajímavosti, lyžování...

Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR 

WebArchiv

Tyto stránky jsou pravidelně archivovány Národní knihovnou ČR. Více najdete zde

Top List

TOPlist

Statistiky

Přístupů: 35646050

Kdo je zde?

37 hosté