iPeruc.cz

Internetový magazín nejen o Peruci

Odkazy

FACEBOOK
Mirek Blažek
Perucké stránky

PLAZÍKOVY FOTO GALERIE
Rajče
Rajče02
(doprovodná a starší alba)
Rajče historie
(přemístěná stará alba)
YouTube

Rajče FK Peruc

ZDŠ Třebenice 1963

ZDŠ Peruc 1963

Kulturní akce

Galerie u Plazíka Peruc
Josef Skip Holota
Zajímavosti kolem nás

30. 3. - 23. 6. 2024
Vernisáž v sobotu 30.3.
v 15h.

Výstava fotografií z okolí Plzeňského a Ústeckého kraje.
PLAKÁTEK

Bylinky kolem nás

Stradonice
středa 20.3.2024
17:00 h.
Klub žen Stradonice zve do volební místnosti (čp.61) na besedu s bylinkářkou Vierou Hermínou Kopicovou
.
PLAKÁTEK

Nerozlučná dvojka
Kino Peruc
neděle 24.3.2024
15:30 h.
Nerozlučná dvojka vypráví příběh Dona, dřevěné loutky na útěku a opuštěné plyšové hračky DJ Doggy Doga, který hledá opravdového kamaráda. Jejich cesty se zkříží v Central Parku a navzdory všem předpokladům i odlišnostem se spolu vydávají na dobrodružnou cestu New Yorkem. Animovaný / Dobrodružný, Francie / Španělsko / Belgie, 2023, 88 min.
Mládeži přístupný
Vstupné 50 Kč

A máme, co jsme chtěli
Kino Peruc
Pátek 29.3.2024
19:00 h.
Poslední den společného Československa se na silvestrovský večírek schází jedna velká federální rodina. Setkají se ještě jako bratři, rozejdou se už jako cizinci. S každou další borovičkou se zvyšuje šance, že někdo něco někomu řekne a že se něco stane... Budete nám scházet, Slováci. Hrají: Eva Holubová, Bolek Polívka... Rodinný / Drama / Komedie, Slovensko / Kanada, 2023, 100 min.
Nevhodný do 12 let
Vstupné 100 Kč

Slavnostní zahájení sezony
Peruc
Muzeum české vesnice

sobota 13.4.2024
10:00 h.
Městys Peruc vás zve na zahájení sezony v MČV
. Program zajístíí žáci ZŠ a zároveň bude zahájena výstava fotografií M. P. Blažka v podkroví.
PLAKÁTEK

Ohlédnutí 2008 - 2023
M. P. Blažek

Peruc
Muzeum české vesnice

13.4. - 28.10.2024

Výstava fotografií  M. P. Blažka - výběr z posledních třech výstav v Galerii u Plazíka a dalších fotoprací
.
PLAKÁTEK

Za Dubem
Peruc
KAVÁRNA
Otevřena od 27.4. do 29.9.2024 v sobotu a neděli od 13 do 18 hodin.
UBYTOVÁNÍ

Celoročně
Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny
mob. 777 066 738
PLAKÁTEK

Muzeum české vesnice
Peruc - zámecký park

Informační středisko
13.4. - 28.10.2024
Otevřeno: úterý - neděle 10:00 - 12:00
a 12:30 - 16:30 hodin
V říjnu je otevřeno pouze o víkendech.

Vstupné dospělí 40 Kč,
děti od 6 do 15 let a senioři 30 Kč
Tradiční výstavní prostory doplněné o výstavu v podkroví.
PLAKÁTEK

Zámek Pátek
Pátek nad Ohří

Otevřeno pátky,
soboty, neděle, svátky
10 - 16 hodin
tel. 731 005 123

Zámek Pátek 

Zámek Peruc
sezona skončila
tel. 602 728 422
Zámek Peruc  

Pamětní síň
Emila Filly

Peruc

- zámecký park
Do odvolání uzavřena.
 

Hudba ve Smolnici
Smolnice 
2024

 
You are here: Hlavní strana arrow Kultura arrow Olympiáda se vydařila
Olympiáda se vydařila
Napsal Plazík st.   
Pondělí, 10 srpen 2015

Již poosmé se sešli obyvatelé obcí združených v Mikroregionu Perucko k zábavné olympiádě, tentokráte na fotbalovém hřišti v Chožově. A poprvé se ji zúčastnilo plnohodnotné družstvo Peruce. Bývalé vedení městysu, ani sportovní kluby, které pobírají finanční podporu na svoji činnost, neměly zájem náš městys reprezentovat. Pouze jednou s odvahou vyrazila bývalá asistentka starosty s rodinou na jedno z předchozích klání.

popis Já se zúčastnil prvé i druhém olympiády v Košticích jako soukromý reportér, ale nikdy jsem nikoho nepřemluvil , aby si jel prožít příjemný den mezi lidmi z našeho okolí. Až letos se povedlo místostarostovi Honzovi Vnoučkovi sestavit ze známých a kamarádek družstvo. V sobotu dopoledne nás do Chožova přijelo sedm, ochotných zapojit se a s námi i další příznivci - fandové. Při prezentaci byli zapsáni Jan Vnouček, kapitán družstva a členové Jarda Volf, Helena Růžková, Lucie Parpelová, Andrea Najmanová a jako náhradníci Iva Birčáková a tak trochu i já. Rychle jsme se poradili o taktice a již nastalo oficiální zahájení. Družstva nastoupila pod tribunu a od vsi se ozvala řízná muzika kapely z družebního místa našeho Mikroregionu Leubsdorfu. Následovaly povinné projevy (v tom parnu trochu dlouhé), další skladby německého souboru a již se vedle prvého moderátora programu objevil jeho kolega, známý malý VELKÝ Roman Skamene. Olympiáda mohla začít
popis A hned prvá discipilina dala všem zabrat. Byl to Bum Peer Ball - čili fotbálek hráčů, sevřených mohutnou vzduchovou koulí. Pořadatelé rozumně zkrátili hrací dobu z 10 na 5 minut a i to bylo dost. Dva členové našeho družstva v průběhu odstoupili a to byl jediný okamžik, kdy jsem se do boje zapojil i já, nesportovec a nefotbalista. Také jsem dostal jeden úder, svalil se, spadly mně brýle a než jsem opět naskočil do hry, byl konec. I když jsme dali jeden gól, započítali jej soupeři z Chožova, který vyhrál 2:0 (ten gól byl do naší branky).  Slabší rozjezd, ale velká radost, když jsme si uvědomili, jak dobré družstvo máme. Pohled na následná utkání byl moc zábavný, pozorovali jsme jak se i další a další kutálejí po hřišti, někteří nohami vzhůru. Pět zápasů a prvá disciplina byla za námi.
popis Vedro bylo čím dál tím nesnesitelnější, tak se soutěžící vydali na Severní pól. Jeden polárník, dva psi do spřežení a dva pro stavbu cesty. Start a již to frčelo. My byli ve druhé skupině a tak jsme mohli něco okoukat. Start se vydařil a u sněhových závějí byla naše výprava prvá. A teď najít tři žluté míčky pod sněhem. Andrea byla úžasná a míčky vylovila jako prvá. Cesta zpět byla trochu těžší, ale po sečtení všech časů jsme v této disciplině skončili na krásném třetím místě. Sláva! Ve zbylém sněhu se vyřádily přítomné děti a soutěžíci si pochutnali na poledním řízku. 
popis Další soutěž byla sportovně umělecká. Štafetově se běželo k tyči, deset otáček kolem ní (horší než dvě piva v tom vedru), motajíc se doběhnout k tabuli na zádech dalšího člena a nakreslit ztvárnění Adama a Evy. Vystřídalo se všech pět členů a výborná prvá náhradnice Iva nádherně dokreslila náš obraz. Byli jsme sice nejpomalejší, ale právě díky uměleckému dojmu a vsazenému žolíku jsme v této disciplině získali neskutečných 12 bodů. Měli jsme jich v tuto chvíli 20, nejvíce ze všech!
popis Když parné léto, tak je nejlepší si zalyžovat. Všichni členové družstva se navlékli do jedněch lyží, kapitán zády po směru, aby mohl vydávat pokyny a ve třech skupinách se mohlo postupně vyrazit. Tam nám to celkem šlo, zpět bylo asi špatně namazáno a lyže se rozjížděly. Bylo z toho 7. místo a 4 body. Poslední disciplina byla změněna a každý soutěžící dostal na zadek balonek. Čekal opřen o židli na konci dráhy a jeho kolega, nebo kolegyně, museli přirážením balonek prasknout. A tak se střídali jeden po druhém a většinou zjišťovali, že to s tím divokým pohybem není tak jednoduché. Občas se převrhla židle a dokonce se dvě z nich rozpadly. I ti divoši! Pátý čas znamenal 6 bodů.
popis Pro starosty, popřípadě místostarosty, hosty z Česka i z Německa, byla připravena speciální disciplina, která ale nebyla do olympiády započítána. Každý dostal půlku borůvkového koláče, s rukama za zády ji musel sníst a poté zatroubit na malou trubku. Honza koláč rychle nasoukal do úst, ale pak jsme se báli, že se udusí. Po chvíli vše zvládl a i jeho trubka zakvílela. Disciplína střelba na ptáka, která byla nahrazena, se konala jako dobrovolná v době, kdy se počítaly výsledky. Přátelé z Německa přivezli kuši, šípy a velkého dřevěného ptáka, kterému odvážlivci ustřelovali pírka. Zajímavý sport. V programu byla zapsána kulturní vložka, o kterou se postaral sám Elvis Presley. Pro mě zpíval trochu utahané písničky, žádný svižný rokenrol a nakonec jej zradila i technika. Ale všichni stejně již s netrpělivostí čekali na vyhlášení výsledků. 
popis Družstva nastoupila a Karel Fiala se chystal přečíst výsledky. V tu chvíli však přijeli divocí motorkáři, listinu s pořadím mu vytrhli z rukou a i s ní ujeli. Co teď? Ale paní starostka Chožova Miroslava Otoupalová vše diplomaticky vyřešila. Za odvedené výkony si medaile zaslouží všichni účastníci, kteří společně dokázali, že se i v této době tabletů, hloupých TV seriálů a podobných zvrhlostí lidé dokáží sami mezi sebou nádherně pobavit. Velké poděkování si zaslouží i pořadatelé z Chožova, připravit takovouto olympiádu a vydržet v pohotovosti celý parný den byl nadlidský úkol. A chožovští jej zvládli na jedničku.
A co říci k účasti družstva městysu Peruc? Nejlépe to vyjadřují odkazy pod fotkami na Facebooku.
Honza Vnouček: Díky moc všem, že jste ukázali, že na Peruci, v Černochově, Hřivčicích a Stradonicích nejsou žádný ořezávátka. Jsem rád, že jsem s vámi mohl být v jednom týmu a že jsme to všichni přežili bez úpalu. Tak třeba zase příští rok!! :))
Helena Růžková: Byla to super sobota. Sešel se dream team. Díky všem! Já se taky hlásím!
Andrea Najmanová: Se mnou klido počítejte, protože jsem se opravdu od srdce zasmála.
Lucie Parpelová: Já Vám všem děkuji, protože jsem se opravdu bavila a užila si spoustu legrace. Ráda s Vámi příští rok pojedu znovu. To teda žádný ořezávátka nejsme!
I já říkám: Určitě zase příští rok s bojovým pokřikem Peeeeeeeeeeruuuuuuc! 

FOTO z olympiády

 
< Předch.   Další >

Kalendář

Kalendář

Ukliďme Česko

Info weby

InfoČesko.cz-Projekt cestovního ruchu o České republice. Poznávání, aktivní dovolená a relaxace. Ubytování, zajímavosti, lyžování...

Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR 

WebArchiv

Tyto stránky jsou pravidelně archivovány Národní knihovnou ČR. Více najdete zde