iPeruc.cz

Internetový magazín nejen o Peruci

Odkazy

FACEBOOK
Mirek Blažek
Perucké stránky

PLAZÍKOVY FOTO GALERIE
Rajče
Rajče02
(doprovodná a starší alba)
Rajče historie
(přemístěná stará alba)
YouTube

Rajče FK Peruc

ZDŠ Třebenice 1963

ZDŠ Peruc 1963

Kulturní akce

Galerie u Plazíka Peruc
Josef Skip Holota
Zajímavosti kolem nás

30. 3. - 23. 6. 2024
Vernisáž v sobotu 30.3.
v 15h.

Výstava fotografií z okolí Plzeňského a Ústeckého kraje.
PLAKÁTEK

Bylinky kolem nás

Stradonice
středa 20.3.2024
17:00 h.
Klub žen Stradonice zve do volební místnosti (čp.61) na besedu s bylinkářkou Vierou Hermínou Kopicovou
.
PLAKÁTEK

Nerozlučná dvojka
Kino Peruc
neděle 24.3.2024
15:30 h.
Nerozlučná dvojka vypráví příběh Dona, dřevěné loutky na útěku a opuštěné plyšové hračky DJ Doggy Doga, který hledá opravdového kamaráda. Jejich cesty se zkříží v Central Parku a navzdory všem předpokladům i odlišnostem se spolu vydávají na dobrodružnou cestu New Yorkem. Animovaný / Dobrodružný, Francie / Španělsko / Belgie, 2023, 88 min.
Mládeži přístupný
Vstupné 50 Kč

A máme, co jsme chtěli
Kino Peruc
Pátek 29.3.2024
19:00 h.
Poslední den společného Československa se na silvestrovský večírek schází jedna velká federální rodina. Setkají se ještě jako bratři, rozejdou se už jako cizinci. S každou další borovičkou se zvyšuje šance, že někdo něco někomu řekne a že se něco stane... Budete nám scházet, Slováci. Hrají: Eva Holubová, Bolek Polívka... Rodinný / Drama / Komedie, Slovensko / Kanada, 2023, 100 min.
Nevhodný do 12 let
Vstupné 100 Kč

Slavnostní zahájení sezony
Peruc
Muzeum české vesnice

sobota 13.4.2024
10:00 h.
Městys Peruc vás zve na zahájení sezony v MČV
. Program zajístíí žáci ZŠ a zároveň bude zahájena výstava fotografií M. P. Blažka v podkroví.
PLAKÁTEK

Ohlédnutí 2008 - 2023
M. P. Blažek

Peruc
Muzeum české vesnice

13.4. - 28.10.2024

Výstava fotografií  M. P. Blažka - výběr z posledních třech výstav v Galerii u Plazíka a dalších fotoprací
.
PLAKÁTEK

Za Dubem
Peruc
KAVÁRNA
Otevřena od 27.4. do 29.9.2024 v sobotu a neděli od 13 do 18 hodin.
UBYTOVÁNÍ

Celoročně
Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny
mob. 777 066 738
PLAKÁTEK

Muzeum české vesnice
Peruc - zámecký park

Informační středisko
13.4. - 28.10.2024
Otevřeno: úterý - neděle 10:00 - 12:00
a 12:30 - 16:30 hodin
V říjnu je otevřeno pouze o víkendech.

Vstupné dospělí 40 Kč,
děti od 6 do 15 let a senioři 30 Kč
Tradiční výstavní prostory doplněné o výstavu v podkroví.
PLAKÁTEK

Zámek Pátek
Pátek nad Ohří

Otevřeno pátky,
soboty, neděle, svátky
10 - 16 hodin
tel. 731 005 123

Zámek Pátek 

Zámek Peruc
sezona skončila
tel. 602 728 422
Zámek Peruc  

Pamětní síň
Emila Filly

Peruc

- zámecký park
Do odvolání uzavřena.
 

Hudba ve Smolnici
Smolnice 
2024

 
You are here: Hlavní strana arrow Plazíkovo digifoto arrow Třetí adventní týden
Třetí adventní týden
Napsal Plazík st.   
Úterý, 23 prosinec 2014
   Další adventní týden na Peruci byl bez událostí (snad jen v kině byla škola). Ale úžasné koncerty proběhly v Radonicích a Libochovicích. Již v pátek jsem byl opět na lounské Formance, kde hrály mé oblíbené kapely.

popis Vánoční besídka na Formance, tak nazvali kamarádi páteční koncert v tomto lounském klubu. Obě kapely jsem již letos několikrát viděl a slyšel, ale mám rád pohodu s lounskými Humusáky a již dlouhá léta kamarádím s plzeňskou Znouzí... .  A asi právě Znouzecnost dokázala přivést na Formanku desítky lidí, kteří sem vůbec nechodí. Stará hospoda praskala ve švech. Začalo se jako obvykle s velkým zpožděním a večer načali Humus debilitae. Nás to rozehřálo a holky rozparádilo až k tanci. Vánoční besídka začala vesele. Malá přestávka a na malém podiu stanuli Golda s basou, Déma s kytarou a Caine si sedl za bubny. Prosba Děkujeme vám, že zde nekouříte , byla tantokráte dodržena. Kluci připravili skvělou směs z písniček nejnovějších starších i těch ohraných, již fousatých (viz níže Větrné mlýny). A všichni, již zahřátí, pařili o sto šest. I já jsem po chvíli odložil foťák a poskakoval v rytmu plzeňského punku. Taková Vánoční besídka mně vyhovovala a určitě i většině dalších (kteří prý pařili až do časných ranních hodin). 

FOTO z Formanky 

VIDEO Humus

VIDEO ZNC - Větrné mlýny

popis Zvelebovací spolek B. Jablonského v Radonicích nad Ohří nás zve každý rok na vánoční jarmark s koncertem v kostele Povýšení sv. Kříže. Nejinak tomu bylo i letos a ten koncert stál za to. Radoničtí pozvali zpěvačku, kytaristku, skladatelku Evu Henychovou. Místní kostel se neskutečně zaplnil místními a mnohými přespolňáky. Všechny přivítal bratr farář Ivo Šimůnek a úvod koncertu si vzaly na svá malá bedra děti z Mateřské školy v Košticích. Přivedla je a na klávesy doprovázela Anička Šimůnková - Gruntová a malí zpěváčci kouzelně předvedli vše, ce se naučili. Moc milé vystoupení. Ale to již přichází ze zákristie hlavní účinkující, Eva Henychová. Její pomocník připravil mikrofony, na stoličku dal hrnek s teplou vodou na ohřívání zmrzlých prstů a koncert mohl začít. Paní Eva byla moc milá, mezi písničkami nám hezky vyprávěla a její hudba a texty byly úžasné. Všechny měly co říci, jen je chtělo poslouchat a občas se i zamyslet. Je v nich i víra zpěvačky, která již ve svém životě leccos prožila a se svým repertoárem navštívila mnohá místa v zahraničí. A hlavně z nich dýchala lidskost. Po delší době jedinečný duchovní koncert. K předvánočnímu období patří v Radonicích i posezení mezi známými na jarmarku a výborné občerstvení,  připravené členy spolku. V Radonicích bylo "adventně".

FOTO z Radonic

VIDEO Evy Henychové

popis Čtvrtou adventní neděli jsem po slavnostní bohoslužbě v naší perucké kapli zakončil v libochovickém kostele Všech svatých. Místní farnost, ZUŠ a pěvecký sbor Melodie připravili adventní koncert s Českou mší J. J. Ryby. Mysleli jsme si, jak brzy jedeme, ale poměrně velký kostel byl již téměř plný. Malé místo ke stání jsme našli za prvou sekcí kostelních lavic. I zde zahajovaly děti, tentokráte z místni ZUŠ.  Kvalitní vystoupení zpěváčků, vedených jistě dobrými sbormistry. Děti odchází a na jejich místo nastupuje malý orchestr a sbor Melodie, doplněný zpěváky z dalších sborů (i lounského Kvítku). Nastupují i nám dobře známí sólisté z Lounska Kateřina Štolová, Renata Friedlová, Miroslav Sochr a Jiří Kurka. Mše začíná... Hej mistře... a dál jedna věta za druhou (bylo znát, že lidé nechodí ani do kostela, ani na koncerty - muži si nechali pokrývky hlavy a v průběhu mše mnozí posluchači tleskali).  Rybova mše k českým Vánocům patří a pokud je provedena někde poblíž Peruce, rád si ji vždy v tento sváteční čas poslechnu. A v Libochovicích byla zazpívána v nádherném prostředí a za vedení sbormistra Mgr. Jiřího Grűnera (?) velmi dobře. Pro mne další nádherný adventní zážitek. 

FOTO z Libochovic

 
< Předch.   Další >

Kalendář

Kalendář

Ukliďme Česko

Info weby

InfoČesko.cz-Projekt cestovního ruchu o České republice. Poznávání, aktivní dovolená a relaxace. Ubytování, zajímavosti, lyžování...

Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR 

WebArchiv

Tyto stránky jsou pravidelně archivovány Národní knihovnou ČR. Více najdete zde