iPeruc.cz

Internetový magazín nejen o Peruci

Odkazy

FACEBOOK
Mirek Blažek
Perucké stránky

PLAZÍKOVY FOTO GALERIE
Rajče
Rajče02
(doprovodná a starší alba)
Rajče historie
(přemístěná stará alba)
YouTube

Rajče FK Peruc

ZDŠ Třebenice 1963

ZDŠ Peruc 1963

Kulturní akce

Galerie u Plazíka Peruc
Zajímavosti kolem nás
Josef Skip Holota
30. 3. - 23. 6. 2024
Výstava fotografií z okolí Plzeňského a Ústeckého kraje.
Otevřeno so, ne, sv od 10 do 17 hod.
PLAKÁTEK

Ohlédnutí 2008 - 2023
M. P. Blažek

Peruc
Muzeum české vesnice

13.4. - 28.10.2024

Výstava fotografií  M. P. Blažka - výběr z posledních třech výstav v Galerii u Plazíka a dalších fotoprací
.
PLAKÁTEK

Jako zrcadlo
Kateřina Nováková
Peruc
Galerie U kozorožce

20.4. - 28.10.2024

Galerie U kozorožce a autorka si vás dovolují pozvat na výstavu obrazů.

PLAKÁTEK

Deskovky v knihovně
Obecní knihovna
Peruc

spondělí 22.4.2024
16:30 h.
V pondělí 22.4.2024 od 16:30 se na vás těšíme Obecní knihovna Peruc a Lesní klub Kořínek.
PLAKÁTEK

Prázdniny s broučkem
Kino Peruc
Pátek 26.4.2024
19.00 hod.

Komedie / Kdo by někdy nechtěl vyrazit na rodinou dovolenou krásným červeným karavanem po dědovi? Bára Poláková coby dobrodružná máma dvou dětí a nadšená food blogerka, řekne této výzvě ano. Její manžel, kterého si zahrál Lukáš Příkazký, dobrodružné nadšení ani trochu nesdílí. Ale když máme vedle sebe někoho, koho máme rádi, je úplně jedno, kde zrovna jsme. Celá rodina proto nakonec vyrazí na letní dovolenou k moři obytňákem. / Česko / 2023 / délka: 87 min.
Přístupný

V
stupné 100 Kč

NEVĚRA PRO DVA
Kino Peruc
Úterý 21.5..2024
18.00 hod.

Koštičtí divadelníci vás zvou na komedii L. Albauma a D. Jacobse.
V
stupné dobrovolné
PLAKÁTEK

Za Dubem
Peruc
KAVÁRNA
Otevřena od 27.4. do 29.9.2024 v sobotu a neděli od 13 do 18 hodin.
UBYTOVÁNÍ

Celoročně
Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny
mob. 777 066 738
PLAKÁTEK

Muzeum české vesnice
Peruc - zámecký park

Informační středisko
13.4. - 28.10.2024
Otevřeno: úterý - neděle 10:00 - 12:00
a 12:30 - 16:30 hodin
V říjnu je otevřeno pouze o víkendech.

Vstupné dospělí 40 Kč,
děti od 6 do 15 let a senioři 30 Kč
Tradiční výstavní prostory doplněné o výstavu v podkroví.
PLAKÁTEK

Zámek Pátek
Pátek nad Ohří

Otevřeno pátky,
soboty, neděle, svátky
10 - 16 hodin
tel. 731 005 123

Zámek Pátek 

Zámek Peruc
sezona skončila
tel. 602 728 422
Zámek Peruc  

Pamětní síň
Emila Filly

Peruc

- zámecký park
Do odvolání uzavřena.
 

Hudba ve Smolnici
Smolnice
PLAKÁTEK 2024

 
You are here: Hlavní strana arrow Volby arrow Praha prosincová, galerijní a hudební
Praha prosincová, galerijní a hudební
Napsal Plazík st.   
Úterý, 10 prosinec 2013
    Po měsíci jsem se v sobotu vydal opět do Prahy. Hlavním důvodem byl večerní koncert kamarádů, ale také návštěva dalších výstav. Určitě jsem nejel za předvánočním šílenstvím.

    Takže během měsíce podruhé v Praze, tentokráte v čase nejhorším. Předvánoční šílení, v šíleně znetvořeném městě výzdobou a stánky, se šíleným množstvím šílených lidí. Ale já si klid našel. Po obědě u Rozvařilů v Bílé labuti (jedna z mála levných restaurací s českým jídlem) návštěva mistra klasické fotografie Drtikola v Umprum muzeu (bohužel zde se oproti francouzským galeriím nesmí fotit). Výstava provází celým fotografovým životem a jeho tvorbou. Těch fotografií je však nejvíc z posledního období jeho tvorby na počátku 30.let 20.století, kdy fotil nastrojené vyřezané ženské figurky s geometrickými tvary. Jeho jedinečné akty, portréty a krajinářská fotografie jsou zastoupeny málo, nebo vůbec. Moc zajímavý je asi dvacetiminutový film o životě Františka Drtikola.
Popošel jsem na Staroměstské náměstí a krátce se zastavil na koncertu CČSH v Chrámu sv. Mikuláše. Právě zde zpíval dánský dívčí sbor klasické i vánoční písně. Příjemné prostředí, oproti tomu na náměstí. Další fotovýstava Czech Press Foto se koná v křížové chodbě a přilehlých prostotech  Staroměstské Radnice. Mnoho zajímavých a také dobrých fotek zejména novinových fotografů ze života v Česku i cizině. Některé soubory jsou skutečně pěkné. Je zde samozřejmě i vítězný Rath ve výtahu (?). Mně se možná trochu víc líbily černobílé fotografie ve 2. patře, na kterých jsou zachyceny různé kouty pražských periférií.
popis Po kafíčku ve staré oblíbené cukrárně u Novoměstské radnice jsem odešel do Leica Gallery za světovým fotografem (ruský Američan) Elliott Erwittem. Užasné černobílé snímky, plné jemného a inteligentního vtipu. Fotografie ze 40. až 90.let zachycují momenty, které přináší život, občas jen nohy, jindy zase skupiny před obrazy v galeriích. Jsou zde i fotky známých osobností, ke kterým se Erwitt, člen prestižní agentury MAGNUM Photos, často dostával. V tuto sobotu jistě nejpůsobivější výstava.
Krátké zastavení na přeplněném a nechutně vyzdobeném Václaváku a krátká vzpomínka u Českého rozhlasu na Nataliji Gorbaněvskou, ženu, která se v roce 1968 na Rudém náměstí v Moskvě postavila proti okupaci Československa a kterou dnešní Česko, zejména jeho představitelé, nedokázali do její nedávné smrti ocenit.
FOTO z procházky po galeriích
Na závěr to, proč jsem do Prahy jel v sobotu. Pomalu jsem vyšel Vinohradskou třídou na náměstí Jiřho z Poděbrad k Plečnikovu nádhernému kostelu, zkontroloval trasu na Masarykovo nádraží a zpět a ponořil se do čajovny Klubu Rybanaruby, kde se připravovalo promítání filmu s živou hudbou.

popis      Saxofonisté Jan Grunt a Mikoláš Chadima, basklarinetista Michal Hrubý, kytarista Jaroslav Svoboda a hráč na theremin Vojtěch Petržilka doprovodili svými improvizacemi klasický snímek Pád domu Usherů filmařského impresionisty Jeana Epsteina. V podzemní čajovně s cihlovým zdivem tento ponurý hororový snímek  z roku 1928 s expresivní i melancholickou improvizovanou hudbou stal skutečně velkým zážitkem. Prý bude i zvukový záznam doprovodu, jistě zajímavý, ale určitě ne tak působivý bez samotného filmu a prostředí. I tak jsem na něj zvědav.
Po jízdě nočním vlakem a odvozem kamarádů mým autem do Loun jsem po skončení cesty doma na Peruci musel konstatovat, že i tato pražská sobota se vydařila.
FOTO z klubu

 
< Předch.   Další >

Kalendář

Kalendář

Ukliďme Česko

Info weby

InfoČesko.cz-Projekt cestovního ruchu o České republice. Poznávání, aktivní dovolená a relaxace. Ubytování, zajímavosti, lyžování...

Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR 

WebArchiv

Tyto stránky jsou pravidelně archivovány Národní knihovnou ČR. Více najdete zde