iPeruc.cz

Internetový magazín nejen o Peruci

Odkazy

FACEBOOK
Mirek Blažek
Perucké stránky

PLAZÍKOVY FOTO GALERIE
Rajče
Rajče02
(doprovodná a starší alba)
Rajče historie
(přemístěná stará alba)
YouTube

Rajče FK Peruc

ZDŠ Třebenice 1963

ZDŠ Peruc 1963

Kulturní akce

Galerie u Plazíka Peruc
Josef Skip Holota
Zajímavosti kolem nás

30. 3. - 23. 6. 2024
Vernisáž v sobotu 30.3.
v 15h.

Výstava fotografií z okolí Plzeňského a Ústeckého kraje.
PLAKÁTEK

Bylinky kolem nás

Stradonice
středa 20.3.2024
17:00 h.
Klub žen Stradonice zve do volební místnosti (čp.61) na besedu s bylinkářkou Vierou Hermínou Kopicovou
.
PLAKÁTEK

Nerozlučná dvojka
Kino Peruc
neděle 24.3.2024
15:30 h.
Nerozlučná dvojka vypráví příběh Dona, dřevěné loutky na útěku a opuštěné plyšové hračky DJ Doggy Doga, který hledá opravdového kamaráda. Jejich cesty se zkříží v Central Parku a navzdory všem předpokladům i odlišnostem se spolu vydávají na dobrodružnou cestu New Yorkem. Animovaný / Dobrodružný, Francie / Španělsko / Belgie, 2023, 88 min.
Mládeži přístupný
Vstupné 50 Kč

A máme, co jsme chtěli
Kino Peruc
Pátek 29.3.2024
19:00 h.
Poslední den společného Československa se na silvestrovský večírek schází jedna velká federální rodina. Setkají se ještě jako bratři, rozejdou se už jako cizinci. S každou další borovičkou se zvyšuje šance, že někdo něco někomu řekne a že se něco stane... Budete nám scházet, Slováci. Hrají: Eva Holubová, Bolek Polívka... Rodinný / Drama / Komedie, Slovensko / Kanada, 2023, 100 min.
Nevhodný do 12 let
Vstupné 100 Kč

Slavnostní zahájení sezony
Peruc
Muzeum české vesnice

sobota 13.4.2024
10:00 h.
Městys Peruc vás zve na zahájení sezony v MČV
. Program zajístíí žáci ZŠ a zároveň bude zahájena výstava fotografií M. P. Blažka v podkroví.
PLAKÁTEK

Ohlédnutí 2008 - 2023
M. P. Blažek

Peruc
Muzeum české vesnice

13.4. - 28.10.2024

Výstava fotografií  M. P. Blažka - výběr z posledních třech výstav v Galerii u Plazíka a dalších fotoprací
.
PLAKÁTEK

Za Dubem
Peruc
KAVÁRNA
Otevřena od 27.4. do 29.9.2024 v sobotu a neděli od 13 do 18 hodin.
UBYTOVÁNÍ

Celoročně
Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny
mob. 777 066 738
PLAKÁTEK

Muzeum české vesnice
Peruc - zámecký park

Informační středisko
13.4. - 28.10.2024
Otevřeno: úterý - neděle 10:00 - 12:00
a 12:30 - 16:30 hodin
V říjnu je otevřeno pouze o víkendech.

Vstupné dospělí 40 Kč,
děti od 6 do 15 let a senioři 30 Kč
Tradiční výstavní prostory doplněné o výstavu v podkroví.
PLAKÁTEK

Zámek Pátek
Pátek nad Ohří

Otevřeno pátky,
soboty, neděle, svátky
10 - 16 hodin
tel. 731 005 123

Zámek Pátek 

Zámek Peruc
sezona skončila
tel. 602 728 422
Zámek Peruc  

Pamětní síň
Emila Filly

Peruc

- zámecký park
Do odvolání uzavřena.
 

Hudba ve Smolnici
Smolnice 
2024

 
You are here: Hlavní strana arrow Kultura arrow Mikuláš, andělé a čerti na Peruci
Mikuláš, andělé a čerti na Peruci
Napsal Redakce   
Středa, 04 prosinec 2013

Sokol Peruc připravil pro děti Mikulášskou na sobotu 30.11.2013. O tom jak se vydařila nám napsali Helena Halamová a Radek Bláha.
Rozzářené dětské oči – miliónkrát řečené, miliónkrát napsané a stále stejně působivé, roztomilé. Malé slečny naparáděné, kluci v očekávání, co se bude dít…!

  Den před první adventní nedělí, v sobotní podvečer, se na sál Zemědělského družstva v Peruci dostavily děti, aby si užily příchod Mikuláše s čerty a anděly. Snažila jsem se je spočítat a dostala jsem se skoro na stovku. Některé jsem možná počítala 2x, některé jsem přehlédla – ale ono to v tom „mraveništi“ nebylo vůbec snadné, a vlastně to není ani podstatné! A jelikož každé z dětí doprovázel minimálně jeden „dospělák“, praskal sál ve švech.
Starosta peruckého Sokola Radek Bláha nejdříve přivítal všechny děti, rodiče i prarodiče. Poté představil skvělou partu lidí z Hudebního divadla HNEDLE VEDLE z Ostrova nad Ohří pod vedením Tomáše Bartáka, a popřál všem dětem hezkou zábavu.  A pak to začalo…!
Nejdříve pozval klaun Tomáš všechny děti k tanci. Aby ztratily ostych, společně s nimi dováděl na parketu a pomohl jim udělat na sále „dlouhého hada“. Potom přišla řada na různé soutěže, kde děti dostávaly sladké odměny.
Průběh mikulášské zábavy zpestřila Jindra Kučerová se svým čtyřnohým kamarádem, border kolií Arettem. Jejich vystoupení bylo důkazem, že pes je opravdu nejlepším přítelem člověka a že se spolu s ním dá zažít mnoho veselého. Dokonce si s ním můžete i zatancovat. Ovšem podmínkou je, že je pejsek poslušný…! A to Arett je, a navíc je cvičený. Jindřišky vystoupení se všem velmi líbilo a odměnou jí i Arettovi byl obrovský potlesk. Malé děti měly údivem otevřená ústa ještě chvíli po skončení vystoupení…
Ale hlavně se stále tancovalo a zpívalo, jedna písnička hezčí než druhá. Také měly děti na dlouhý balicí papír namalovat, co si přejí pod stromeček – měl to být vlastně dopis Ježíškovi. Ale jelikož byl ten dopis moc dlouhý (alespoň 8 m) musely ho s pomocí dospělých složit, napsat adresu do Nebe, PSČ 000 01, přidat známku a odeslat.
Další úkol, který se dětem líbil, byl úkol s nafukovacími balónky. Pan Tomáš je rozdal dětem, a ty si je musely samy nafouknout (malé děti s pomocí rodičů). Potom jim půjčil černé fixy, kterými měly děti na balonky namalovat vánoční obrázek.  Nakonec všechny balonky najednou vyhodily ke stropu… Škoda, že v nich nebylo hélium – to by zůstaly u stropu. Takhle si je ale ještě do konce mikulášské zábavy alespoň užily – i některá rána byla sem tam slyšet!
A zase písničky a tanec…
A najednou tma… a do sálu se vřítila banda čertů. Nevím, kolik jich bylo, ale bylo jich dost na to, aby mnohým rošťáčkům zmrzl úsměv na rtech! Naštěstí zase čerti brzy zmizeli a vrátili se až v doprovodu Mikuláše a andělů. A ti si je už pohlídali, aby děti nestrašili! Následovalo přednášení básniček (odneslo to asi jen deset dětí za všechny – jinak bychom tam byli ještě teď), rozdávání dárků a opět veselice!
Program divadla HNEDLE VEDLE pomalu končil, a tak nezbývalo, než se rozloučit. A jak jinak, než písničkou, kterou znají snad všichni:
„Vánoce, Vánoce přicházejí, zpívejme přátelé, po roce Vánoce, Vánoce přicházejí, šťastné a veselé … .
Tak tedy všem – Šťastné a veselé!
Helena Halamová
Za úžasný podvečer děkujeme nejen sponzorům Obci Peruc a ZD Peruc, ale i členům TJ SOKOL Peruc, kteří mikulášskou pro děti připravili. 

 

   Tak jako každý rok, tak i letos a to v sobotu 30.11.2013 přišel na PERUC do společenské místnosti ZD Peruc -  Mikuláš, andělé a čerti. Program pro cca 100 dětí zajistilo svým profesionálním výkonem hudební divadlo HNEDLE VEDLE z Ostova n/Ohří a Jindřiška Kučerová se svým pejskem. Komu poděkovat? Všem, kteří pomáhali, Obecnímu úřadu Peruc, ZD Peruc a stravovací společnosti Dlouhý-Kučera. A jak to bude příští rok? No, musí se udělat všechno proto, aby si čerti, andělé i Mikuláš na Peruc zase cestu našli.
Radek Bláha, strarosta Sokol Peruc

FOTO

 
< Předch.   Další >

Kalendář

Kalendář

Ukliďme Česko

Info weby

InfoČesko.cz-Projekt cestovního ruchu o České republice. Poznávání, aktivní dovolená a relaxace. Ubytování, zajímavosti, lyžování...

Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR 

WebArchiv

Tyto stránky jsou pravidelně archivovány Národní knihovnou ČR. Více najdete zde