iPeruc.cz

Internetový magazín nejen o Peruci

Odkazy

FACEBOOK
Mirek Blažek
Perucké stránky

PLAZÍKOVY FOTO GALERIE
Rajče
Rajče02
(doprovodná a starší alba)
Rajče historie
(přemístěná stará alba)
YouTube

Rajče FK Peruc

ZDŠ Třebenice 1963

ZDŠ Peruc 1963

Kulturní akce

Galerie u Plazíka Peruc
Zajímavosti kolem nás
Josef Skip Holota
30. 3. - 23. 6. 2024
Výstava fotografií z okolí Plzeňského a Ústeckého kraje.
Otevřeno so, ne, sv od 10 do 17 hod.
PLAKÁTEK

Ohlédnutí 2008 - 2023
M. P. Blažek

Peruc
Muzeum české vesnice

13.4. - 28.10.2024

Výstava fotografií  M. P. Blažka - výběr z posledních třech výstav v Galerii u Plazíka a dalších fotoprací
.
PLAKÁTEK

Gump – jsme dvojka
Kino Peruc
Pátek 19.4.2024
19.00 hod.

Rodinný / Dobrodružný / Nová Gumpova cesta začne přesně tam, kde ta předchozí skončila. Se svým milovaným Béďou Kozím Bobkem projde hlavní zvířecí hrdina příběhem, který už jim dávno předtím napsaly hvězdy. A zatímco Gumpův první příběh byl smutnější, v jeho volném pokračování s názvem Gump – jsme dvojka se diváci mohou těšit na spoustu vtipných zvířecích scén. Vedle hlavního hrdiny se nově objeví také psí slečna Jenny, která si zahraje Gumpovu sestru Kytičku./ Česko / 2024 / délka: 86 min.
Přístupný

V
stupné 100 Kč

Jako zrcadlo
Kateřina Nováková
výstava obrazů
Peruc
Galerie U kozorožce

20.4. - 28.10.2024

Galerie U kozorožce a autorka si vás dovolují pozvat na výstavu obrazů. Výstava bude zahájena vernisáží v sobotu 20. dubna v 16 hodin
.
PLAKÁTEK

Deskovky v knihovně
Obecní knihovna
Peruc

spondělí 22.4.2024
16:30 h.
V pondělí 22.4.2024 od 16:30 se na vás těšíme Obecní knihovna Peruc a Lesní klub Kořínek.
PLAKÁTEK

Prázdniny s broučkem
Kino Peruc
Pátek 26.4.2024
19.00 hod.

Komedie / Kdo by někdy nechtěl vyrazit na rodinou dovolenou krásným červeným karavanem po dědovi? Bára Poláková coby dobrodružná máma dvou dětí a nadšená food blogerka, řekne této výzvě ano. Její manžel, kterého si zahrál Lukáš Příkazký, dobrodružné nadšení ani trochu nesdílí. Ale když máme vedle sebe někoho, koho máme rádi, je úplně jedno, kde zrovna jsme. Celá rodina proto nakonec vyrazí na letní dovolenou k moři obytňákem. / Česko / 2023 / délka: 87 min.
Přístupný

V
stupné 100 Kč

NEVĚRA PRO DVA
Kino Peruc
Úterý 21.5..2024
18.00 hod.

Koštičtí divadelníci vás zvou na komedii L. Albauma a D. Jacobse.
V
stupné dobrovolné
PLAKÁTEK

Za Dubem
Peruc
KAVÁRNA
Otevřena od 27.4. do 29.9.2024 v sobotu a neděli od 13 do 18 hodin.
UBYTOVÁNÍ

Celoročně
Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny
mob. 777 066 738
PLAKÁTEK

Muzeum české vesnice
Peruc - zámecký park

Informační středisko
13.4. - 28.10.2024
Otevřeno: úterý - neděle 10:00 - 12:00
a 12:30 - 16:30 hodin
V říjnu je otevřeno pouze o víkendech.

Vstupné dospělí 40 Kč,
děti od 6 do 15 let a senioři 30 Kč
Tradiční výstavní prostory doplněné o výstavu v podkroví.
PLAKÁTEK

Zámek Pátek
Pátek nad Ohří

Otevřeno pátky,
soboty, neděle, svátky
10 - 16 hodin
tel. 731 005 123

Zámek Pátek 

Zámek Peruc
sezona skončila
tel. 602 728 422
Zámek Peruc  

Pamětní síň
Emila Filly

Peruc

- zámecký park
Do odvolání uzavřena.
 

Hudba ve Smolnici
Smolnice
PLAKÁTEK 2024

 
You are here: Hlavní strana arrow Černá kronika arrow Lounská hudební scéna XI.
Lounská hudební scéna XI.
Napsal Plazík st.   
Pátek, 18 únor 2011

   Antikotel se v Lounech rozjíždí a i přes nepříznivé počasí láká mnoho kapel a posluchačů. O letech 2005 a 2006 nám opět píše Péťa.

 

5. 4. Antikotel 2005: 20. – 21. 5. 2005

O Antikotel byl v roce 2005 velký zájem ze strany návštěvníků i kapel a každá místní skupina se zde chtěla prezentovat. Poté, co se pořadatelé rozhodli prodloužit festival na dva dny, pozvali také spřátelené hudební skupiny z jiných měst a tím vznikl přátelský, zábavný a přehlídkový charakter festivalu, který mu zůstal dodnes. Všichni lounští hudebníci nadšeně přivítali vidinu dalšího ročníku úspěšného festivalu Antikotel a s očekáváním velkého zážitku přišlo už první den více než 300 posluchačů.

popis Protože si pořádající hudebníci chtěli vítězství nad Kotlem vychutnat úplně, zahájil dvoudenní festival průvodem za doprovodu první kapely přehlídky, dechovky lounské ZUŠ. Tento pochod začal na vlakovém nádraží, vedl přes náměstí Žateckou bránou k řece, přes most až ke Stromovce, kde se celá akce pořádala. Tento recesistický průvod městem měl upozornit celé Louny na přehlídku lounských amatérských kapel, která se pořádala ve venkovním prostoru Stromovky, kterému se říká Bahno pro ryze přírodní prostředí měnící se za deště v blátivou kaši, a zúčastnění rozdávali kolemjdoucím letáky se seznamem kapel, které bylo možné tento víkend slyšet.

Páteční a zároveň první den festivalu zahájila kapela Four Symbols, která byla složená většinou z pořadatelů této akce. Přestože se jedná o přehlídku lounských kapel, pozvali pořadatelé kvůli zpestření program i kapely z nedalekých měst. Z Rakovníka přijeli muzikanti ze skupiny Sauerkraut hrající alternativní rock, s příjemnou hudební náladou, kterou navozovala flétna a violoncello. Na programu bylo také příjemné odlehčení v podobě vystoupení Taneční školy Luna a poté následovala další hostující kapela. Skupina Cera Alba přijela z Podbořan, ale svým výrazem do programu úplně nezapadla.

popis Velmi vřele publikum přivítalo známou lounskou kapelu Humus Debilitea, která návštěvníky „donutila k prvému řádnému skákání pod podiem“. V  této době se už setmělo a následovalo vystoupení nejstarších a nejzkušenějších muzikantů na lounské scéně, skupiny Paralet. Po tomto vrcholovém vystoupení prvního dne následovala další stálice na poli lounské hudební scény, kapela Beruška, která téměř všechny účastníky festivalu roztančila. Na závěr zahrála kapela Pes Bes eS, která má osazenstvo z Loun i z Ústí nad Labem, ale jelikož hrála až do 3 hodin, vydržela do konce programu pouze malá část publika.

Druhý den festivalu začal v sobotu odpoledne, aby měli všichni dost času načerpat síly na další hudební maraton, který se na Bahně odehrával. Pořadatelé a zvukaři celou dobu dobře spolupracovali se skupinami a vše probíhalo v poklidné atmosféře a zároveň bez výrazného zpoždění.

popis Diváci přivítali poklidné a kvalitní vystoupení místního kytaristy Jana Brabce a také další kapelu Veřejné tajemství, která má rockový zvuk obohacený o saxofon a klávesy. Sobotní den měl hned několik vrcholných hudebních vystoupení a prvním byl koncert skupiny Uraggan Andrew & Reggae Orthodox z Ústí nad Labem, která navázala na pomalé a poklidné odpoledne hudbou reggae a nenásilnou formou rozpohybovala návštěvníky festivalu, doposud posedávající po celém venkovním areálu Stromovky. Mezi další oblíbené hosty v Lounech patří skupina Sníh na schodišti, která se věnuje alternativnímu rocku a pochází z Ústí nad Labem.

Rokenrolovým zpestřením programu byli pánové z Delta Rock. Hráli na všech Kotlech a nyní zavítali na Antikotel. Bohužel je provázela průtrž mračen, o níž nikdo nepředpokládal, že se každým rokem bude vracet, aby udělala v sobotním koncertu pokaždé pauzu, a donutí všechny návštěvníky i účinkující schovat se před deštěm. Časem se z tohoto vrtochu počasí stala očekávaná událost a diváci, pořadatelé a skupiny s ní počítali i letos. Naštěstí to v roce 2005 a ani v následujících ročnících návštěvníky neodradilo a po dešti se s dobrou náladou všichni opět sešli u pódia a přivítali další kapelu.

Po dešti následovala hodně tvrdá skupina Fetus in Fetu, řadící se svou tvorbou do hadrcore-metalcore a jejichž tempo bylo pro návštěvníky, kteří se snažili tančit až neúnosné. Všichni nadšeně přivítali následující kapelu The Dioptrie z Kryr, při jejichž hudbě se dalo tančit daleko snadněji a jejichž textu bylo lépe rozumět. Tuto hudební skupinu označil hlavní pořadatel za „objev Antikotle“

popis Další vrcholné vystoupení předvedla skupina Crucified Queen, kde působili nejkvalitnější mladí hudebníci v Lounech - Pavlína Táboříková hrající na bicí (zároveň se ukázala i jako kvalitní zpěvačka), Jan Brabec hrající na kytaru a zpěv obstaral individualista Petr Novotný, známý převážně pod pseudonymem Iggy. Za svůj výkon získal od pořadatele označení „mazec Antikotle“. Poté následovala další kvalitní skupina Zpátkananeděli, v níž Pavlina Táboříková hraje na bicí. Tito muzikanti s sebou přivezli z Ústí nad Labem příjemnou hudbu.

Další lounský účastník festivalu kapela la´díra předvedla „hodně odvážný pokus o postabsurdní punk“ a i zde hrají pořadatelé celého festivalu.

Hostem večera byl Jiří Konvrzek, který potěšil hudebním vystoupením „se svými tradičními samodělkami ze šuplíků a dvoupedálovými bicími“ a k tomuto neobvyklému vystoupení přidal i skvělé texty.

Po půlnoci začala hrát skupina Stolní společnost ze Žatce s kvalitním textovým i hudebním undergroundem. Přestože již mnoho návštěvníků odešlo nebo usnulo, nastoupila skupina Joe Purple a výborně zakončila svými písněmi celý festival.

Čánek a foto na Peruckých stránkách -  2005 den prvý

Čánek a foto na Peruckých stránkách -  2005 den druhý


 

5. 5. Antikotel 2006: 28. – 29. 5. 2006

Tento rok pršelo celý páteční večer a také tradičně v sobotu. Na návštěvníky i kapely to působilo negativně, protože si nemohli tento festival užít podle svých představ. I přes tuto velkou nevýhodu přišlo první den více než 150 lidí, což bylo sice méně než v roce 2005, ale vzhledem k počasí to byl úspěch.

popis První den festivalu zahájil beatjazz a s ním lounská kapela Napapíře. Vznikla sice nedávno, nicméně její členové byli výborně sehraní díky předchozí spolupráci v jiných skupinách. Osvědčenou skupinou byla Stolní společnost ze Žatce, která zaujala svými známými skladbami se skvělými texty na pozadí temného, ale krásného undergroundu. Následovala lounská stálice Paralet a nadchla některé návštěvníky natolik, že navzdory dešti vykoukli zpod stanu a skákali do rytmu pod pódiem. Stejná nálada zůstala i během další lounské letité skupině Beruška, jejíž členové jsou všichni výborní muzikanti.

popis Vystoupení Taneční školy Luna muselo být kvůli dešti zrušeno a tak přišla na řadu skupina Humus Debilitae. Tato svérázná muzika se velmi dobře poslouchá a stejně dobře se na ni tančí. V podobném duchu pokračovala také další skupina Sníh na schodišti. Na závěr vystoupila opět mimolounská skupina The Dioptrie. Potěšila posluchače stejně jako loni výbornými skladbami a publikum ji udrželo na pódiu žádostmi o přídavky o půl hodiny déle.

Celý páteční večer plný sehraných a kvalitních kapel podnítil v návštěvnících zvědavost, jestli se program vyvede i v sobotu. Majitel podniku Stromovka se smiloval nad návštěvníky rozbahněného festivalu a vysypal cestičky oblázky, což zpříjemnilo všem pohyb mezi stoly, pódiem a výčepem.

Sobotní den zahájili dva lounští kytaristé Jan Brabec a Jan Stehlík. Zahráli na akustické kytary tři skladby a tímto vystoupením přivítali první návštěvníky druhého dne festivalu. V sobotním poklidném odpoledni následoval Jan Lamram & barový špektákl z Rakovníka a příjemný folklór pokračoval i se třetí kapelou duo Jan Brabec a Míra Váňa. Z jejich mandolín se linula nejen klasika, ale také zajímavý jazz.

Po tomto poklidném začátku nastoupila kapela Les Symboles, jež je spíš zpestřením a zábavou party kamarádů než kvalitní hudební skupinou. Neznalost vlastních písní dovedla k zoufalství jejich kytaristu Jana Louku, protože musel všem akordy předříkávat během vystoupení. Jednalo se o neopakovatelnou podívanou a jejich lounští příznivci byli nadšeni.

popis Vystoupila zde nová kapela Vítr z plachet, která probudila celé Bahno svým rockem a beatem a rovněž kapela Pes Bes eS nabídla kvalitní rock. Poté následovala další nová skupina Jistý Náboj, která přispěla Antikotli punkovým nádechem. Tito lounští studenti dokázali návštěvníky pořádně rozhýbat a u pódia se divoce skákalo. Ani na tomto ročníku nechyběla skupina Delta Rock, ale protože i tato skupina procházela změnami, vystoupila s obměnou některých hráčů a pod novým názvem Hec.

Večer vzrostl počet návštěvníků na 250 a v programu pokračovala žatecká kapela Cog-Wheel, která pokračovala v rockovém duchu celého festivalu s trochu melodičtějším laděním. Přestože začalo pršet, nové lounské seskupení Ježkovi Woči mělo pod pódiem mnoho posluchačů a už po prvních tónech si tato skupina našla své místo na místní scéně a to především díky výbornému vokálu Veroniky Fialové. Mezi méně náročnou muziku se řadí la´Díra i když se oproti Les Symboles jedná o sehrané muzikanty a dobře pamatovatelné texty.

popis Hostem večera byla tento rok kapela Raggae Orthodox & Uragan Andrew, která si u místních získala na předchozím Antikotli mnoho příznivců a jejich reggae roztančilo všechny přítomné.

Další lounskou undergroundovou kapelou byl Nevýpar kovatjezd. Zpříjemnil pozdní sobotní hodinu, a přestože stále pršelo, posluchači zůstali na parketu a tančili (skákali) do rytmu i během vystoupení další kapely Hudr Banden, která přivezla z Libochovic velkou dávku punku. Po půlnoci se do svých nástrojů opřeli hudebníci z kapely Fetus in Fetu a na závěr vystoupili pořadatelé Antikotle 2006 v dalším svém projektu Freak show. Tím bratři Stehlíkové, Martin Rubeš a David Hradílek z Ústí nad Labem zakončili celý festival v metalovém rytmu.

Foto a článek na Peruckých stránkách 2006 den prvý poprvé

Foto a článek na Peruckých stránkách 2006 den prvý druhé

Foto a článek na Peruckých stránkách 2006 den druhý poprvé

Foto a článek na Peruckých stránkách 2006 den druhý podruhé

Diskuze

 
< Předch.   Další >

Kalendář

Kalendář

Ukliďme Česko

Info weby

InfoČesko.cz-Projekt cestovního ruchu o České republice. Poznávání, aktivní dovolená a relaxace. Ubytování, zajímavosti, lyžování...

Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR 

WebArchiv

Tyto stránky jsou pravidelně archivovány Národní knihovnou ČR. Více najdete zde