iPeruc.cz

Internetový magazín nejen o Peruci

Odkazy

FACEBOOK
Mirek Blažek
Perucké stránky

PLAZÍKOVY FOTO GALERIE
Rajče
Rajče02
(doprovodná a starší alba)
Rajče historie
(přemístěná stará alba)
YouTube

Rajče FK Peruc

ZDŠ Třebenice 1963

ZDŠ Peruc 1963

Kulturní akce

Galerie u Plazíka Peruc
Josef Skip Holota
Zajímavosti kolem nás

30. 3. - 23. 6. 2024
Vernisáž v sobotu 30.3.
v 15h.

Výstava fotografií z okolí Plzeňského a Ústeckého kraje.
PLAKÁTEK

A máme, co jsme chtěli
Kino Peruc
Pátek 29.3.2024
19:00 h.
Poslední den společného Československa se na silvestrovský večírek schází jedna velká federální rodina. Setkají se ještě jako bratři, rozejdou se už jako cizinci. S každou další borovičkou se zvyšuje šance, že někdo něco někomu řekne a že se něco stane... Budete nám scházet, Slováci. Hrají: Eva Holubová, Bolek Polívka... Rodinný / Drama / Komedie, Slovensko / Kanada, 2023, 100 min.
Nevhodný do 12 let
V
stupné 100 Kč

Velikonoční bohoslužba
Peruc
Sbor M. J. Husa

neděle 31.4.2024
15:00 h.
Zveme vás tímto na Velikonoční bohoslužbu do Peruce - Neděle 31/3/2024 od 15 hod. v Kapli M.J. Husa, ul. Palackého 300.
Těšíme se na Vás.
PLAKÁTEK

Vynálezce
Kino Peruc
Neděle 7.4.2024
15:30 hod.
Animovaný / Dobrodružný / Ponořte se do světa geniálního vynálezce a umělce Leonarda da Vinci. Ten přichází na královský dvůr experimentovat s lidským tělem, stavět létající stroje, obrněná vozidla a další fantastické vynálezy. Našeho superhrdinu čeká nejen napínavé dobrodružství, ale také osudové setkání s odvážnou princeznou Margaritou, se kterou hledá odpověď na tu nejdůležitější otázku. „Jaký je smysl života“? / dabing / Francie-USA / 2023 / délka: 100 min.
Přístupný

V
stupné 50 Kč

Poutníci – koncert kapely
Přes 50 let v country

Kino Peruc
Pátek 12.4.2024
19.00 hod.

Legendární bluegrass and country band dorazí s jejich oblíbenými skladbami, v rámci šňůry po Čechách a Slovensku, také na Peruc. Přijďte si s nimi zanotovat.
V
stupné 250 Kč

Slavnostní zahájení sezony
Peruc
Muzeum české vesnice

sobota 13.4.2024
10:00 h.
Městys Peruc vás zve na zahájení sezony v MČV
. Program zajístíí žáci ZŠ a zároveň bude zahájena výstava fotografií M. P. Blažka v podkroví.
PLAKÁTEK

Ohlédnutí 2008 - 2023
M. P. Blažek

Peruc
Muzeum české vesnice

13.4. - 28.10.2024

Výstava fotografií  M. P. Blažka - výběr z posledních třech výstav v Galerii u Plazíka a dalších fotoprací
.
PLAKÁTEK

Gump – jsme dvojka
Kino Peruc
Pátek 19.4.2024
19.00 hod.

Rodinný / Dobrodružný / Nová Gumpova cesta začne přesně tam, kde ta předchozí skončila. Se svým milovaným Béďou Kozím Bobkem projde hlavní zvířecí hrdina příběhem, který už jim dávno předtím napsaly hvězdy. A zatímco Gumpův první příběh byl smutnější, v jeho volném pokračování s názvem Gump – jsme dvojka se diváci mohou těšit na spoustu vtipných zvířecích scén. Vedle hlavního hrdiny se nově objeví také psí slečna Jenny, která si zahraje Gumpovu sestru Kytičku./ Česko / 2024 / délka: 86 min.
Přístupný

V
stupné 100 Kč

Prázdniny s broučkem
Kino Peruc
Pátek 26.4.2024
19.00 hod.

Komedie / Kdo by někdy nechtěl vyrazit na rodinou dovolenou krásným červeným karavanem po dědovi? Bára Poláková coby dobrodružná máma dvou dětí a nadšená food blogerka, řekne této výzvě ano. Její manžel, kterého si zahrál Lukáš Příkazký, dobrodružné nadšení ani trochu nesdílí. Ale když máme vedle sebe někoho, koho máme rádi, je úplně jedno, kde zrovna jsme. Celá rodina proto nakonec vyrazí na letní dovolenou k moři obytňákem. / Česko / 2023 / délka: 87 min.
Přístupný

V
stupné 100 Kč

NEVĚRA PRO DVA
Kino Peruc
Úterý 21.5..2024
18.00 hod.

Koštičtí divadelníci vás zvou na komedii L. Albauma a D. Jacobse.
V
stupné dobrovolné
PLAKÁTEK

Za Dubem
Peruc
KAVÁRNA
Otevřena od 27.4. do 29.9.2024 v sobotu a neděli od 13 do 18 hodin.
UBYTOVÁNÍ

Celoročně
Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny
mob. 777 066 738
PLAKÁTEK

Muzeum české vesnice
Peruc - zámecký park

Informační středisko
13.4. - 28.10.2024
Otevřeno: úterý - neděle 10:00 - 12:00
a 12:30 - 16:30 hodin
V říjnu je otevřeno pouze o víkendech.

Vstupné dospělí 40 Kč,
děti od 6 do 15 let a senioři 30 Kč
Tradiční výstavní prostory doplněné o výstavu v podkroví.
PLAKÁTEK

Zámek Pátek
Pátek nad Ohří

Otevřeno pátky,
soboty, neděle, svátky
10 - 16 hodin
tel. 731 005 123

Zámek Pátek 

Zámek Peruc
sezona skončila
tel. 602 728 422
Zámek Peruc  

Pamětní síň
Emila Filly

Peruc

- zámecký park
Do odvolání uzavřena.
 

Hudba ve Smolnici
Smolnice
PLAKÁTEK 2024

 
You are here: Hlavní strana arrow Kultura arrow Lounská hudební scéna VIII.
Lounská hudební scéna VIII.
Napsal Plazík st.   
Čtvrtek, 06 leden 2011

    Vánoce trochu zabrzdily uveřejňování historie lounské hudební scény, poučné to dílo Petry Nechutné. Pokračujeme tedy další kapitolou sekce Rock.

 

4. 2. Unfair Lady

Celá tato kapitola byla napsána s přispěním informací z rozhovorů s bratry Janem a Miroslavem Stehlíkem a Vojtěchem Petržilkou.

Přestože by tato práce měla být zaměřená pouze na současné hudební skupiny, zařadili jsme k těmto fungujícím hudebním útvarům i kapelu Unfair Lady, protože přestože přestali tito hudebníci spolu hrát v létě 2009, zanechala v lounských příznivcích hudby velkou stopu.


4. 2. 1. Kara Ben MC

Nejprve vznikla hudební skupina Kara Ben MC. Martin Pokorný zkontaktoval v létě 2006 Miroslava Stehlíka, a přestože se osobně ani neznali, navrhl mu slovy: „já chci dělat kapelu“ spolupráci ve skupině, kterou chtěl s jeho pomocí založit. Skupina začala fungovat ve složení: Miroslav Stehlík – bicí, Vojtěch Petržilka – elektrická kytara, Petr Novotný – baskytara, Jiří Hes – elektrická kytara a zpěv a Martin Pokorný – zpěv. Kombinace rapu a rocku s inspirací u skupiny Cocotte Minute se skupině Kara Ben MC zdařila a diváci je se zájmem přijali.

Už jejich první rok fungování s touto skupinou zaznamenal nepřekonatelné překážky. Na počátku roku 2007 nalezli členové skupiny Kara Ben MC inzerát v novinách, který si podal jejich zpěvák Martin a kde shání nové členy do své skupiny slovy: „sháním dravý ptáky, kteří dají celou republiku“. Tato zpráva členy kapely ohromila, pobavila i znechutila, ale přesto tato skupina vystoupila na Antikotli 2007 a během léta odehrála domluvené koncerty. Tuto sezónu koncertů s nimi už vystupoval Jan Stehlík, protože skupinu opustil před Antikotlem Vojtěch Petržilka.

Kartágo 2008

Na počátku léta tito muzikanti natočili singl PANE PREZIDENTE, který napsali jako politickou odezvu na knihu „Modrá, nikoli zelená planeta“, kterou napsal Václav Klaus. Na této písni s nimi spolupracovala zpěvačka Veronika Fialová, ale ani tato snaha o záchranu kapely se nevyvedla a kapela se rozpadla. Martin Pokorný si ponechal název kapely a v příštím roce vystoupil na Antikotli s podobnou hudbou, ale jinými spoluhráči.



4. 2. 2. Unfair Lady

Unfair Lady 2008

V této době vzniká nový projekt, na kterém se usnesli Jan a Miroslav Stehlíkovi společně s Jiřím Hesem, a během rozebírání plánu o nové kapele debata zaujala Kubu Jirkovského, který projevil zájem o zpěv v této hudební skupině. Společně s Jiřím Drábkem, který hrál na baskytaru a Jakubem Jirkovským vytvořili tito bývalí členové Kara Ben MC novou kapelu Kartago, kterou později přejmenovali na Unfair Lady.

Tato skupina byla pro Louny lákavým soustem, protože šlo pro místní o trochu n Unfair Lady 2009 etradiční styl hudby pop-rock, který měl líbivou melodii i klidný rytmus.

Poté, co se kapela Unfair Lady zúčastnila tradiční přehlídky lounských skupin, kde se mohla prezentovat mezi hudebníky celého regionu, natočili hudebníci v srpnu 2008 amatérský videoklip na svou píseň Nehty. Celý rok 2008 pro tyto muzikanty znamenal úspěch a řadu koncertů a ještě na Antikotli 200 Unfair Lady 2009 9 se prezentovali jako kvalitní hudební skupina.

Podstatný problém v kapele vznikl v okamžiku, kdy jejich zpěvák Jakub Jirkovský přestal mít o kapelu zájem a nechodil pravidelně na zkoušky. Druhým důvodem rozpadu této nadějné kapely byl názor Jiřího Hese, který si myslel, že bratři Stehlíkové toho mají moc a naplno se nevěnují Unfair Lady a jejich účinkování v kapele Joe Purple to jen potvrzovalo. Řekl, že: „v Lounech je nejlepší Joe Purple a on nechtěl být 2. nejlepší v Lounech, ale nejlepší v republice“. Vývoj této kapely nebyl bohužel příliš dlouhý, protože projekt Unfair Lady pro některé hráče znamenal velké ambice a pro některé pouze další kapelu.


 

4. 3. Feast of Friends

Celá tato kapitola byla napsána s přispěním informací z  poznámek Vojtěcha Petržilky.

Feast of Friends 2007

Formování této kapely probíhalo od června 2006 do března 2007. Vojtěch Petržilka chtěl po odchodu z Joe Purple založit vlastní projekt, kde by mohl prosazovat svoji vlastní tvorbu ve stylu rocku 60. a 70. let, a proto se snažil dát dohromady skupinu hudebníků mající k takové hudbě vztah a zároveň aby působili dobře jako kolektiv.

První seskupení tvořili zpívající kytarista Vojtěch Petržilka, bubeník Jiří Soukup, kytarista Feast of Friends 2007 Martin Houda, klavíristka Petra Nechutná, která se po roce odhodlala zpívat druhý hlas, saxofonista René Buga a trumpetista Pavel Brož. Během listopadu odešli Jiří Soukup a Martin Houda a v této době už skupina nacvičovala písně, od kterých se chtěla odrazit – především převzatý repertoár. Před koncem roku 2006 s nimi začal bubnovat Tomáš Hronek na bicí a Ondřej Tábořík převzal sólovou kytaru. Na počátku roku 2007 přišel do kapely Feast of Friends první baskytarista Pavel Mráček, hrající dříve s Beruškou a po odchodu Reného Bugy se osazenstvo ustálilo. V této době kapela intenzivně trénovala a na svém prvním koncertě zazněla polovina repertoáru převzatého a polovina byla Vojtěchovou vlastní autorskou tvorbou.

Zkušebnu měla kapela Feast of Friends do léta 2007 v prostorách OSP, odkud odešli a nyní jsou už třetím rokem v budově Mateřského centra.

V létě roku 2007 obohatili tito hudebníci svoji zvukovou barevnost pomocí saxofonu a Pavla Dvořáka, který se později ukázal i jako schopný doprovodný zpěvák. Během srpna natočila zmíněná kapela demo nahrávku The Best Off a Feast of Friends 2008 na lounské scéně si vybudovala své místo. O rok později byla sestava rozšířena o houslistu Karla Ploranského, hrající ve skupině Napapíře, která se na jaře roku 2008 rozpadla. Kapela Feast of Friends začala koncertovat často v Chomutově a v Jirkově a dodnes tu má dobré zázemí.

Od února do srpna roku 2009 měla tato skupina nejisté období, protože z pracovních důvodů odešel Pavel Mráček i Ondřej Tábořík a ostatní muzikanti museli shánět nové členy kapely, kteří by byli nejen dobrými hudebníky, ale také dobrými spolupracovníky. Na místo sólové kytary přišel Michal Vinš, ale baskytara zde až do srpna velmi chyběla. Na koncertech hostovali Petr Novotný nebo Jan Stehlík, ale většinu času hrál na baskytaru Vojtěch Petržilka. Dalším hostujícím hudebníkem byl Dan Machill ze skupiny Furt rovně, který na některých koncertech zastupoval Pavla Dvořáka.

Feast of Friends 2010

Od září 2009 byla kapela opět kompletní díky Tomášovi Zlámalovi (hrajícím současně v kapele The Dioptrie v Kryrech) a koncertovala v sedmičlenné sestavě. Roku 2010 odešel Michal Vinš, který je dnes plně vytížen zkoušením a koncertováním s kapelou Joe Purple a ve skupině zůstává nastálo pouze jedna elektrická kytara. Na jaře přestal hrát v kapele Feast of Friends Pavel Dvořák, ale souhlasil s hostováním na některých koncertech v Lounech. Hostující saxofonista je nyní také Dan Machill.

Tato hudební skupina vznikla jako projekt Vojtěcha Petržilky, ale časem se z těchto muzikantů stali spolupracovníci a společně pracují na stále nových písních, které Vojtěch přináší ze svého „sešitu bezedných nápadů“.

Vojtěch Petržilka pracuje současně i na příležitostných projektech, jako jsou Flower Cover a Strejšek Band a X-tet. Tato uskupení nemají stálé osazenstvo a koncertují pouze výjimečně, ale jsou do něj přizváni téměř všichni lounští hudebníci, kteří mají čas a chuť podniknout něco neobvyklého.

Pokračování příště (rock 4).

Předchozí články

 
< Předch.   Další >

Kalendář

Kalendář

Ukliďme Česko

Info weby

InfoČesko.cz-Projekt cestovního ruchu o České republice. Poznávání, aktivní dovolená a relaxace. Ubytování, zajímavosti, lyžování...

Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR 

WebArchiv

Tyto stránky jsou pravidelně archivovány Národní knihovnou ČR. Více najdete zde