iPeruc.cz

Internetový magazín nejen o Peruci

Odkazy

FACEBOOK
Mirek Blažek
Perucké stránky

PLAZÍKOVY FOTO GALERIE
Rajče
Rajče02
(doprovodná a starší alba)
Rajče historie
(přemístěná stará alba)
YouTube

Rajče FK Peruc

ZDŠ Třebenice 1963

ZDŠ Peruc 1963

Kulturní akce

TOULKY - KAMARÁDI
Galerie u Plazíka Peruc
Do konce ledna 2024 přístupné po domluvě, nebo na zazvonění.
Výstava fotografií k půlkulatinám majitele galerie.

PLAKÁTEK

Adventní podvečer s
Taťjanou Medveckou

KD Smolnice
16.12.2023
sobota 16 hod.
TAŤJANA MEDVECKÁ
umělecký přednes
výběr z prózy a poezie
IGOR TAUSINGER
klavírní improvizace.
PLAKÁTEK

Za Dubem
Peruc
KAVÁRNA
Mimo sezonu zavřeno.
UBYTOVÁNÍ

Celoročně
Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny
mob. 777 066 738
PLAKÁTEK

Muzeum české vesnice
Peruc - zámecký park

Informační středisko
Otevřeno: úterý - neděle 10:00 - 12:00
a 12:30 - 16:30 hodin
V říjnu je otevřeno pouze o víkendech.

Vstupné dospělí 40 Kč,
děti od 6 do 15 let a senioři 30 Kč
Tradiční výstavní prostory doplněné o výstavy v podkroví.
PLAKÁTEK

Zámek Pátek
Pátek nad Ohří

Otevřeno pátky,
soboty, neděle, svátky
10 - 16 hodin
tel. 731 005 123

Zámek Pátek 

Zámek Peruc
sezona skončila
tel. 602 728 422
Zámek Peruc  

Pamětní síň
Emila Filly

Peruc

- zámecký park
Do odvolání uzavřena.
 

Hudba ve Smolnici
Smolnice 
2023 
Seznam koncertů v kostele sv. Bartoloměje a na statku čp.4.
PLAKÁTEK 

 
You are here: Hlavní strana arrow Černá kronika arrow Školáček vaří
Školáček vaří
Napsal Plazík st.   
Úterý, 26 březen 2002
26.3.2002

Prima vařečka: 3. třída připravuje sýrové pochoutky

 

Sýrová pomazánka 1 
     150 g tvrdého sýra
     100 g měkkého sýra
     2 lžíce majolky 
     1 lžička hořčice
      kousek cibule
      1 – 2 lžíce mléka
      sůl, pepř

Sýr rozetřeme s mlékem, majolkou, hořčicí a špetkou soli. Přidáme nastrouhaný tvrdý sýr, drobně pokrájenou cibuli, pepř a rozmícháme.Ozdobíme petrželkou.

Sýrová pomazánka 2
   100 g tvrdého sýra
   100 g jablek
   100 g pórku
   100 g majolky
    citrónová šťáva,
   sůl, pepř

Do misky nastrouháme tvrdý sýr. Přidáme na jemno nakrájený pórek a očištěná jablka, majolku, několik kapek citrónové šťávy, špetku soli, pepře a vše dobře promícháme. Mažeme na bílé pečivo.
                                                                                       A.Pirnerová

Sýrová pomazánka 3

Do misky dáme dobře roztíratelný tavený sýr s rostlinným tukem Flora a vidličkou vše řádně promícháme. Na struhadle nastrouháme měkký salám, přidáme do misky a opět promícháme. Podle chuti osolíme, ochutíme sladkou paprikou nebo česnekem.
                                                                                        T.Babiak

Sýrová pomazánka 4
   1 kostka lučiny
   2 stroužky česneku
   50 g strouhaného sýra

Vidličkou rozetřeme kostku lučiny, přidáme rozmačkaný česnek a vmícháme nastrouhaný sýr. Pomazánkou potřeme plátky rohlíku a ozdobíme petrželkou.
                                                                                        T.Kalina

 Sýrová roláda
   1 balíček plátkového sýra
    2 měkké tavené sýry
   3 uvařená vejce
   2 okurky
   15 dkg nastrouhaného salámu
   cibule, sůl, pepř, petrželka

Plátkový sýr zahřejeme a uděláme placku. Náplň: rozetřeme sýry, promícháme s nakrájenými vejci, okurkami, cibulí,salámem a okořeníme. Roládu zarolujeme.
                                                                                        M.Žížek

Sýrový salát
    20 dkg sýru cihla
   3 vejce uvařená natvrdo
   3 rajčata
   2 větší kyselé okurky,
   1 zelená a žlutá paprika

Sýr, okurku a papriky rozstrouháme na hrubém struhadle. Rajče a vejce nakrájíme na kostičky. Všechno lehce zamícháme dohromady, podle chuti přisolíme a připepříme.

 

Miroslav Blažek

 
< Předch.   Další >

Kalendář

Kalendář

Ukliďme Česko

Info weby

InfoČesko.cz-Projekt cestovního ruchu o České republice. Poznávání, aktivní dovolená a relaxace. Ubytování, zajímavosti, lyžování...

Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR 

WebArchiv

Tyto stránky jsou pravidelně archivovány Národní knihovnou ČR. Více najdete zde