iPeruc.cz

Internetový magazín nejen o Peruci

Odkazy

FACEBOOK
Mirek Blažek
Perucké stránky

PLAZÍKOVY FOTO GALERIE
Rajče
Rajče02
(doprovodná a starší alba)
Rajče historie
(přemístěná stará alba)
YouTube

Rajče FK Peruc

ZDŠ Třebenice 1963

ZDŠ Peruc 1963

Kulturní akce

Galerie u Plazíka Peruc
Josef Skip Holota
Zajímavosti kolem nás

30. 3. - 23. 6. 2024
Vernisáž v sobotu 30.3.
v 15h.

Výstava fotografií z okolí Plzeňského a Ústeckého kraje.
PLAKÁTEK

A máme, co jsme chtěli
Kino Peruc
Pátek 29.3.2024
19:00 h.
Poslední den společného Československa se na silvestrovský večírek schází jedna velká federální rodina. Setkají se ještě jako bratři, rozejdou se už jako cizinci. S každou další borovičkou se zvyšuje šance, že někdo něco někomu řekne a že se něco stane... Budete nám scházet, Slováci. Hrají: Eva Holubová, Bolek Polívka... Rodinný / Drama / Komedie, Slovensko / Kanada, 2023, 100 min.
Nevhodný do 12 let
V
stupné 100 Kč

Velikonoční bohoslužba
Peruc
Sbor M. J. Husa

neděle 31.4.2024
15:00 h.
Zveme vás tímto na Velikonoční bohoslužbu do Peruce - Neděle 31/3/2024 od 15 hod. v Kapli M.J. Husa, ul. Palackého 300.
Těšíme se na Vás.
PLAKÁTEK

Vynálezce
Kino Peruc
Neděle 7.4.2024
15:30 hod.
Animovaný / Dobrodružný / Ponořte se do světa geniálního vynálezce a umělce Leonarda da Vinci. Ten přichází na královský dvůr experimentovat s lidským tělem, stavět létající stroje, obrněná vozidla a další fantastické vynálezy. Našeho superhrdinu čeká nejen napínavé dobrodružství, ale také osudové setkání s odvážnou princeznou Margaritou, se kterou hledá odpověď na tu nejdůležitější otázku. „Jaký je smysl života“? / dabing / Francie-USA / 2023 / délka: 100 min.
Přístupný

V
stupné 50 Kč

Poutníci – koncert kapely
Přes 50 let v country

Kino Peruc
Pátek 12.4.2024
19.00 hod.

Legendární bluegrass and country band dorazí s jejich oblíbenými skladbami, v rámci šňůry po Čechách a Slovensku, také na Peruc. Přijďte si s nimi zanotovat.
V
stupné 250 Kč

Slavnostní zahájení sezony
Peruc
Muzeum české vesnice

sobota 13.4.2024
10:00 h.
Městys Peruc vás zve na zahájení sezony v MČV
. Program zajístíí žáci ZŠ a zároveň bude zahájena výstava fotografií M. P. Blažka v podkroví.
PLAKÁTEK

Ohlédnutí 2008 - 2023
M. P. Blažek

Peruc
Muzeum české vesnice

13.4. - 28.10.2024

Výstava fotografií  M. P. Blažka - výběr z posledních třech výstav v Galerii u Plazíka a dalších fotoprací
.
PLAKÁTEK

Gump – jsme dvojka
Kino Peruc
Pátek 19.4.2024
19.00 hod.

Rodinný / Dobrodružný / Nová Gumpova cesta začne přesně tam, kde ta předchozí skončila. Se svým milovaným Béďou Kozím Bobkem projde hlavní zvířecí hrdina příběhem, který už jim dávno předtím napsaly hvězdy. A zatímco Gumpův první příběh byl smutnější, v jeho volném pokračování s názvem Gump – jsme dvojka se diváci mohou těšit na spoustu vtipných zvířecích scén. Vedle hlavního hrdiny se nově objeví také psí slečna Jenny, která si zahraje Gumpovu sestru Kytičku./ Česko / 2024 / délka: 86 min.
Přístupný

V
stupné 100 Kč

Prázdniny s broučkem
Kino Peruc
Pátek 26.4.2024
19.00 hod.

Komedie / Kdo by někdy nechtěl vyrazit na rodinou dovolenou krásným červeným karavanem po dědovi? Bára Poláková coby dobrodružná máma dvou dětí a nadšená food blogerka, řekne této výzvě ano. Její manžel, kterého si zahrál Lukáš Příkazký, dobrodružné nadšení ani trochu nesdílí. Ale když máme vedle sebe někoho, koho máme rádi, je úplně jedno, kde zrovna jsme. Celá rodina proto nakonec vyrazí na letní dovolenou k moři obytňákem. / Česko / 2023 / délka: 87 min.
Přístupný

V
stupné 100 Kč

NEVĚRA PRO DVA
Kino Peruc
Úterý 21.5..2024
18.00 hod.

Koštičtí divadelníci vás zvou na komedii L. Albauma a D. Jacobse.
V
stupné dobrovolné
PLAKÁTEK

Za Dubem
Peruc
KAVÁRNA
Otevřena od 27.4. do 29.9.2024 v sobotu a neděli od 13 do 18 hodin.
UBYTOVÁNÍ

Celoročně
Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny
mob. 777 066 738
PLAKÁTEK

Muzeum české vesnice
Peruc - zámecký park

Informační středisko
13.4. - 28.10.2024
Otevřeno: úterý - neděle 10:00 - 12:00
a 12:30 - 16:30 hodin
V říjnu je otevřeno pouze o víkendech.

Vstupné dospělí 40 Kč,
děti od 6 do 15 let a senioři 30 Kč
Tradiční výstavní prostory doplněné o výstavu v podkroví.
PLAKÁTEK

Zámek Pátek
Pátek nad Ohří

Otevřeno pátky,
soboty, neděle, svátky
10 - 16 hodin
tel. 731 005 123

Zámek Pátek 

Zámek Peruc
sezona skončila
tel. 602 728 422
Zámek Peruc  

Pamětní síň
Emila Filly

Peruc

- zámecký park
Do odvolání uzavřena.
 

Hudba ve Smolnici
Smolnice
PLAKÁTEK 2024

 
You are here: Hlavní strana arrow Plazíkovo digifoto arrow Antikotel Louny 2009 - sobota
Antikotel Louny 2009 - sobota
Napsal Plazík st.   
Středa, 30 prosinec 2009
30.5.2009

Tak jsme se vyspali (jak kdo), převlékli (jak do čeho) a vyrazili na Bahno. Bylo chvíli po poledni a chystal se zde rozjezd druhého dne Antikotle 2009.

popis   Zvukaři na u obou podiích již byli z pátku rozjetí a tak se začalo jen s velmi lehkým zpožděním na dvojce. A byl jsem překvapen. Oprávšivše své kytary sem vlezli matadoři lounského rocku ze zaniklých kapel (Delta rock,..), doplnili sestavu o nové kamarády a s mladým zpěvákem Figanem se pustili do pořádnýho metalu. Fog Of Greay ukázali, že nazapomněli hrát a druhý den fesťáku fest rozjeli. Na jedničce se zatím připravily Voytusovy formace. Jako prví nás do 60. - 70. let zavedli Flower Cover, nový projekt s muzikanty z několika kapel, ale i s nováčky na rockovém podiu. Hodně příjemný návrat, Voytus zná tuto muziku mnohem lépe než my, kteří jsme ji jako dvacetiletí zažívali. Muzikanti kolem Voytuse se vyměnili a byli tu mí oblíbení Feast of Friends. Jejich muzika, vychází také ze 60. - 70. let. Za basou byl nově Iggy a snad již natrvalo s kapelou hraje housle Karel. Všichni moc dobří.  I když už bylo na Bahně hodně pařičů, byla asi škoda, že Feasti hráli tak brzo. Takováto kapela má hrát ve hlavním čase. Ale to je věc pořadatelů?!. (O Antikotli pěkně píše Voytus ).
    Na dvojce zůstalo tvrdo a zůstal i Figan na zpěv. Iluze skutečnosti potěšila HCéčkáře i Punkáře. Vypadli Janové i Kuba Jarý (?) a na hlavní podiu se připravili pánové, kteří také mají něco odehráno. Pro mně neznámá žatecká kapela Zea Mays na kytary umí a jejich blues-rock jsem si užíval. U zdi sousedícího zahradnictví se mezi tím uvařilo z jiného kotlíku. Již delší dobu na scéně s mnoha změnani názvu i složení, ale čím dál lepší hip-hop formace lo3. Jsou už jenom dva, ale umí chytnout publikum svým nasazením a hlavně texty. V 50.-60. byl progresivní rokenrol, v 70.-80. punk (nyní většinou jen módní) a dnes je to hip-hop (ten dobrý). Jen tak dál kluci. 
      Tak co ještě na letošním Antikotli nebylo? No přece reggae! A dobrý reggae přivezli Jahtec Jammin Job ze Žatce. V silné sestavě dokázali hodně rozhýbat celý beton pod sebou. Jamajské rytmy k tomu nutí i dřeváky. Nový bigbít, nebo ska-punk, jak jsou označováni Zatím nic z Tejnice s peruckým Fuldou za bubny a Houdičem zahráli svůj dobrý a také taneční nával tónů. Skutečný ska-punk se naopak konal na jedničce a přijel opět ze Žatce a Kladna. Kapišto nejen se svými kytarami a dechy nadále hýbali publikem, ale také bavili. Kvalita letošního Antikotle si stále držela vysokou laťku. Že i mladí kluci to s kytarama umí a jejich struny vydávají libé tóny dokázala další nová lounská kapela Misprint.
    Šestým zástupcem Žatce na letošním fesťáčku byli nestoři nejen žateckého undrgroundu, Stolní společnost. Hrají v Lounech často a fajnšmekři si jejich uklidňující podzemní hudbu vychutnávají. Ježkovy Woči byli, jsou a budou(?). Letos v hodně změněné sestavě a u kytary další z lounských kytarových mágů, Honza Brabec. V jejich existenci určitě nejkvalitnější sestava a muzika.
   Na Bahně se už šeří, Bohouš stále dodává řízky a lounské pivo, lidí je hafo (prý kolem 450 kousků platících), počasí nádherný a tak Antikotel pokračuje. Ještě zde nabyl nikdo ze Slaného a letos pořadatelé pozvali Kujoony. Kapela vyhraných muzikantů s moc dobrou dechovou sekcí je nabízena jako pohádkový revival. Pohádkovou hudbu sice hráli a rozhýbali tím i pankáče, hcéčkáře, regaře i rockery, ale zahráli perfektně ve svém stylu i další klasiku (AC/DC, Floydy). A byl to nářez, který byl na základě skandování všech pařičů několikrát nastavován.  Aulik, Štěpán, Jirka..., to je další odnož typicky lounského undergroundu Nevýpar kovatjezd. A byl jsem opět překvapen. Z kdysi více-méně recesistické kapely (jak jinak, když u jeho začátků byl Aulik - a velké díky mu za jeho nápady) je kapela dost dobrých kvalit. Rádi jsme si je poslechli, i když je na chvíli přerušila ohnivá šou. Tu přivezla na Bahno z Ročova kamarádka - herečka Bibina se svým Mazcem.
popis    Unfair Lady přivedli na hlavní pódium muzikanti, kteří se na lounské scéně pohybují déle než 10 let, Jirkáč a Jirka Hes. Jejich big n boš se mi hodně líbí, dobří muzikanti a ohromně zažranej Jirkáč u mikrofonu, to je spousta energie. A proto hudba je, aby energii mezi pohodové lidi rozdávala. A každý trochu citlivý posluchač si v široké plejádě, nejen Antikotle, ale celé hudební škály, vybere tu svou (své). Poslední kapelou na dvojce byli symboličtí Les Symboles. Loukič a spol. za pomoci PC se určitě projevili, tak jak chtěli oni i jejich publikum. Dokazoval to i Aulik, který ukázal všem mistrům, že lze bubnovat i bez plechů.
popis     A již tu byl skutečný závěr, letos a v sobotu jen s nepodstatným hodinovým zpožděním. Tradičně to již byli pořadatelští Joe Purple. Brzda, Stehlíci a Myšák stále drží kapelu, která více než šest let dokáže úžasně bavit své publikum. Trochu mi snad chyběla k plnějšímu zvuku Voytusova kytara. A stále slušně naplněné Bahno si ji i hodinu po půlnoci užívalo a vyžadovalo přídavky.
    Nic však netrvá věčně a tak i Antikotel 2009 končí. Do lounské hvězdné noci se ještě nesla recitace veršů mladých lounských básníků a odcházejícím zůstávali krásné vzpomínky na prožitý víkend.
    Letos jsem zase po delší době stihl celý program Antikotle, viděl jsem a nafotil všechny kapely a i většinu pařících a hodně spokojených návštěvníků. Musím konstatovat, že to byl asi nejlepší lounský fesťáček, který jsem zažil, dobrá organizace, dvě podia, perfektní občerstvení a s malou vyjímkou beruščího deště nádherné počasí.
Díky ANTIKOTLI 2009 a ať žije ANTIKOTEL 2010.

Antikotel Bahno Louny - sobota 23.5.09   

 
< Předch.   Další >

Kalendář

Kalendář

Ukliďme Česko

Info weby

InfoČesko.cz-Projekt cestovního ruchu o České republice. Poznávání, aktivní dovolená a relaxace. Ubytování, zajímavosti, lyžování...

Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR 

WebArchiv

Tyto stránky jsou pravidelně archivovány Národní knihovnou ČR. Více najdete zde